Kartoffelpizza med mozzarella og oliventapenade fra Hjemmet
SPONSORERET indhold

Kartoffelpizza med mozzarella og oliventapenade

Drop kødet, og prøv en pizza bianco – en hvid pizza – uden tomatsovs.

Af: Runa Pihlmann Foto: Runa Pihlmann
05. jan. 2015 | Mad | Hjemmet

Efter en tur i Italien – og min lokale pizzabager – satte jeg mig for selv at prøve kræfter med pizzabagnings kunst. Og resultatet blev faktisk helt hæderligt.

Prøv også min opskrift på æblepizza TRYK HER

Nu er jeg desværre ikke den lykkelige ejer af en brændeopvarmet piz-zaovn, men mindre kan vel også gøre det. Så hvis blot jeg skruer op på ovnens maksimum (min kan nå op på 250 grader), er det faktisk muligt at få den helt rigtige boblende og sprøde pizzabund.

Der er flere hemmeligheder ved gode pizzaer. Én af dem er råvarerne, en anden er tid, og en tredje er at begrænse mængden af fyld – for blot at nævne nogle…

En hjemmelavet pizzabund smager selvfølgelig bedre end én fra super-markedets køledisk, og hvis du lader den overnatte i køleskabet, bliver den blot endnu bedre.

Er bunden først lavet, tager det ikke mange minutter at komme fyld på og smide hele herligheden i ovnen. Så ca. én gang om ugen står den på pizza hjemme hos os – både fordi det går hurtigt og smager godt, men også fordi det er genial restemad.

Buon appetito!

1 pizza, 2 personer

Arbejdstid: 40 min. 

Bagetid: 10 min. 

Dej:

10 g gær

1½ dl vand

½ tsk. salt

1 tsk. olivenolie

150 g pizzamel (tipo 00)

100 g speltmel (eller grahamsmel) 

Fyld:

1 spsk. olivenolie

3 spsk. frisk oregano

125 g frisk mozzarella (evt. bøffelmozzarella) 

2 bagekartofler

3 spsk. oliven tapenade

Drys:

flagesalt

frisk oregano

 

1. Udrør gæren i koldt vand, og tilsæt salt og olie. Tilsæt begge meltyper lidt ad gangen, og ælt dejen godt sammen til en blød og elastisk dej. Det tager ca. 10 min.

2. Lad dejen hæve tildækket i køleskabet natten over.

3. Rul dejen helt tyndt ud, så den fylder det meste af en bageplade. Lad den hæve tildækket i 1 times tid.

 

Fyld:

4. Pensl pizzabunden med olie, og drys grofthakket oregano over.

5. Riv mozzarellaen groft, og fordél det meste på bunden.

6. Skrub kartoflerne, og skær dem i papirtynde skiver (gerne på en mandolin). Knug dem tørre i et rent viskestykke.

7. Læg kartoffelskiverne lagvist oven på osten, dryp med oliventapenade, og drys resten af osten over.

8. Bag pizzaen i ovnen ved 250 grader i ca. 10 min.

9. Drys med flagesalt og friske oreganoblade, og servér straks.

Tip: Udrul dejen i lidt majsmel – det gør bunden ekstra sprød.

Oliventapenade

Det er nemt at lave sin egen oliventapenade:

Kom 250 g sorte oliven (uden sten) i en blender sammen med 1 spsk. kapers, 1 fed hvidløg, 1 spsk. fintrevet parmesan og lidt olivenolie. Kør til ensartet konsistens og justér med olivenolie.

Oliventapenade kan bruges på bl.a. brød og pizza