Kiksekage med kondenseret mælk fra Hjemmet
SPONSORERET indhold

Kiksekage med kondenseret mælk

Glem alt om palmin og rå æggeblommer! Denne kiksekage er lavet med kondenseret mælk og masser af lækker chokolade.

Af:: Runa Pihlmann Foto: Runa Pihlmann
12. maj. 2014 | Mad | Hjemmet

En kage lavet uden ovn er i sig selv genial. Og når det så oven i købet drejer sig om kiksekage, får jeg flashbacks til min salige mormors dessert-repertoire.

Da jeg ikke er meget for at sætte tænderne i palmin, har jeg i stedet brugt kondenseret mælk. Det cremede stads fås på dåse, og er mælk indkogt med sukker. Jeg smagte det første gang i Thailand på nogle papirtynde pandekager ved en af de utallige gadeboder. Siden da har jeg været afhængig og forsøger at snige det ind i alverdens kager og desserter. De små dåser er efterhånden til at få fingre i, og jeg lover, at der nok skal komme flere opskrifter med det flydende guld her på bloggen. Indtil da håber jeg, du vil prøve denne kiksekage, som her i familien er en af favoritterne hos både store og små.

Kiksekage

Arbejdstid: 20 min.

Størknetid: Min. 4 timer (og gerne natten over)

1 kage, 6 personer

300 g mørk chokolade (min. 60%) 

1 dåse kondenseret mælk (4 dl) 

1 vaniljestang

30 g smør

ca. 25 firkantede vaniljekiks

Drys: frysetørrede hindbær og kakaonibs

 

1. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.

2. Kom grofthakket chokolade, kondenseret mælk, smør, vaniljekorn og den tomme vaniljestang i en gryde. Lad blandingen smelte over svag varme, og rør jævnligt, så det ikke brænder på. Rør blandingen til en ensartet masse, og tag gryden af varmen. Fisk den komme vaniljestang op.

3. Beklæd en aflang rugbrødsform (ca. 1 liter) med husholdningsfilm. Kom et tyndt lag af chokoladeblandingen i bunden, læg ét lag kiks. Fortsæt, til chokolade og kiks er brugt. Slut af med chokolade, og drys med frysetørrede hindbær og kakaonibs.

4. Dæk kiksekagen til, og sæt den i køleskabet i min. 4 timer og evt. til næste dag.

5. Tag kagen ud af køleskabet 15. min. før servering. Så bliver skiverne flottest.

Tip: Kondenseret mælk fås hos etniske grønthandlere og i velassorterede supermarkeder. Kakaonibs fås i helsekostbutikker.