Chokolade
SPONSORERET indhold

Så er det slut med chokolade

Det er i sandhed en sorgens dag. Nemlig dagen for chokoladens dødsdom.Den britiske avis Daily Star kan således meddele, at vi om syv år vil løbe tør for kakao. I hele verden. Farvel chokolade! Farvel chokoladecrossaint, kakaodrys på cappuccinoen og "sund" 85-procents.

Af: Mi Skjold Brix
09. okt. 2013 | Mad | ALT for damerne

Det er Englands svar på virkelighedens Willy Wonka ( figur kendt fra den britiske børnebog "Charlie og chokoladefabrikken", red.), Angus Kennedy, som har været ude og erklære chokoladen for dødsdømt.

Det ser sort ud, siger chokoladeeksperten, der siden han var 23 år har arbejdet med det lækre stads og i forrige uge deltog i den årlige konference for chokoladeindustrien med deltagere fra alle verdens hjørner, til avisen:

- Eksperter har fundet ud af, at vi har brug for 2,3 planeter for at kunne leve op til vores samlede indtag af chokolade, når vi ser på beplantning og plads, siger han og fortsætter:

- Vi har kort sagt brug for Jorden nummer 2, hvis vi fortsætter med denne hastighed. Vi ødelægger det hele.

Mere til gummi end kakao 
Årsagen til, at vi er endt i denne værre knibe, skyldes, at producenterne af kakao i Kina har fået øjnene op for noget endnu mere værdifuldt, der giver bedre afkast end de brune bønner; gummi, forklarer Angus Kennedy.

Det har betydet at flere kakaoplantager har ladet livet til fordel for dyrkning af materialet, der blandt andet bruges til biler. Bliver der ikke plantet nye kakaotræer, vil vi altså komme til at mangle det lækre stads fremover.

Det vil på kort sigt betyde, at kvaliteten på chokolade vil falde og prisen stige.

- Det bliver meget anderledes fra den chokolade, vi kender og elsker i dag, siger han og spår, at det blandt andet betyder, chokoladen vil indeholde mere sukker.

Du har altså lige nøjagtigt syv år til at få det bedste ud af det. Vi foreslår, at indføre en form for accepteret trøstespisning som gravøl, hvor vi bager og smager alskens herligheder med det brune guld!

Du kan selvfølgelig finde inspiration til en passende afsked her på siden.

LÆS OGSÅ: Opskrift på Gateu Marcel som på billedet