Ugens klassiker: Pizza Margherita
SPONSORERET indhold

Ugens klassiker: Pizza Margherita

Pizza er en enkel klassisk, italiensk ret, der siges at stamme fra Napoli. Pizza er et fladt brød med forskellige toppings, og det er i familie med brød som foccacia og pitabrød.

20. jun. 2013 | Mad | Hjemmet

Pizza er en enkel klassisk, italiensk ret, der siges at stamme fra Napoli. Pizza er et fladt brød med forskellige toppings, og det er i familie med brød som foccacia og pitabrød.

Pizzaens farver symboliserer Italien

Pizza har været nydt fra klassisk tid af mennesker i middelhavsområdet. Ordet ”pizza” blev brugt så tidligt som år 997 efter Kristus i havnen Geta mellem Napoli og Rom.

Pizza Margherita er den mest kendte pizza, og den bages med tomat, frisk mozarella og basilikum. Den er opkaldt efter Italiens dronning Margherita, som under et besøg i Napoli for mere end et århundrede siden blev sulten og bad den bedste bager om at tilberede hende et måltid. Ingrediensernes farver hvid, rød og grøn symboliserer det trefarvede italienske flag.

Den klassiske pizza er rund og laves i portionsstørrelse. Den består af en cirka tre millimeter tynd bund lavet af sej hvedebrødsdej og med en kant på 1-2 cm. Pizzaen skal bages i kort tid i en meget, meget varm, brændefyret ovn.

I slutningen af 1800-tallet bredte pizzaen sig til USA sammen med de italienske emigranter. Den er nu kendt i hele verden, men ofte i andre udgaver med tykkere bund og med meget mere topping end de klassiske italienske pizzaer.

Pizza Margherita

Pizza Margherita