Amanda Nørgaard

Foto: Privat Smukke Amanda Nørgaard på ferie.

Amanda Nørgaard: ”Det eksfolierer huden blidt og er det bedste – og billigste – tip nogensinde”

Amanda Nørgaard stoppede med at gå med makeup til daglig, fordi hun pludselig ikke kunne huske, hvordan hun så ud uden. Og det er heldigt for os. For den smukke model har masser af tips til, hvordan man giver ansigtet ekstra glød helt uden kemi og gerne så økologisk som muligt.

Efter 8 år i modebranchen har Amanda Nørgaard i dag fundet ro i spiritualiteten. På sin Instagram-profil deler hun dagligt ud med tips til, hvordan hendes følgere kan få en bedre og mere velfungerende hverdag ved brug af afslappende musik, krystaller og yoga.

LÆS OGSÅ: Erin Wasson: "Det sparker blodcirkulationen i gang"

Men det er ikke kun tankestrømme og energier, som den 26-årige model drager nytte af for at opnå mere velbehag i hverdagen. Koldpressede olier, en god balm og varme vaskeklude kan også hjælpe dig godt på vej, og det er faktisk de eneste produkter, Amanda har brug for i sin skønhedsrutine.

”Jeg går ikke med makeup. Det stoppede jeg med efter dagligt at have haft en masse krudt i ansigtet på mit arbejde som model, og pludselig kunne jeg ikke huske, hvordan jeg så ud uden. Så jeg skulle lige lære mit ansigt at kende igen,” siger Amanda om sin vej til det mere naturlige look. Hun gør dog stadig brug af makeup ved særlige lejligheder, tilføjer hun:

”Når jeg tager makeup på, synes jeg tit, at jeg ser “hård” ud, men jeg fikser mine bryn med en brynbørste fra Hoola og bruger bronzer – også fra Hoola, hvis jeg har møder eller skal til middag. Der er noget fint og lidt gammeldags over at gøre sig “klar” til nogen eller noget. Det er et slags overgangsritual at tage et bad, smøre sig ind, duppe parfume bag ørerne og på håndleddene og så, i mit tilfælde, daske noget bronzer på, og så ud og møde verden.”

Hvorfor tror du, at den moderne kvinde stadig er storforbruger af makeup og skønhedsprodukter i 2018?

”Vi lever i en overflod af materialisme og bliver konstant fodret med måder at "optimere" os selv og vores liv, og det kan lede til meget ondt. Men samtidigt er jeg også af den overbevisning, at vi ikke bliver frataget vores styrke eller rettigheder som kvinder, ved at dyrke vores udseende, som nogle synes at mene,” siger Amanda.

”Det er jo en kreativ udfoldelse for mange, som synes, at det er fedt og sjovt at lege med forskellige karakterer gennem makeup, og derfor synes jeg, det er så fedt, at feminisme har fået ansigter udadtil, der repræsenterer de mangfoldige kvinder verden består af.”

Amanda Nørgaards otte år i branchen har ikke bare givet hende muligheder for at arbejde med store stjerner, som blandt andet modeikonet Carine Roitfeld og modehuset Chanel, men også øjeblikke, som hun mindes med mindre stolthed:

”Engang afblegede jeg mine øjenbryn af egen fri vilje og havde det sådan i et halvt års tid. Det gik an, når jeg havde fået lagt en fuld makeup og var på arbejde, men om morgenen, når jeg vågnede helt rød og hævet, havde jeg bare verdens største pande.”

Amanda Nørgaards tre favoritter på badeværelseshylden

Men hvad har Amanda så i toiletskabet, nu hvor makeuppen er røget og de buskede bryn er blevet mørke igen? Du får hendes tre favoritter her – der alle koster under 100 kr.

”Jeg går meget sjældent med makeup, men er til gengæld nørdet, når det kommer til sund og lækker hud. Derfor holder jeg mig fra kemi og køber udelukkende produkter, der er så økologiske som muligt. Denne olie gennemfugter min hud og giver den lækreste gyldne glød.” Koldpresset Arganolie, Urtegaarden hos Med24.dk, 109 kr. (sponsoreret)

”Her er en balm, jeg har brugt i mange år. Den gennemfugter og får mig til at se sund ud til trods for den lange, kolde og våde vinter. Den er lavet af fermenteret papaya og kan bruges til alt – jeg bruger den både på læber, kindben og rundt om øjnene.” Balm, Dr. PawPaw, 59 kr.

”Det eksfolierer huden blidt og er det bedste – og billigste – tip nogensinde. Hver morgen vasker jeg mit ansigt med den varme vaskeklud, som sætter gang i blodcirkulationen, eksfolierer huden og åbner porerne op, så olien kan komme ind. Så ser man pludselig så frisk ud!” Vaskeklude, IKEA, 20 kr. for 10 stk.

Se, hvad vi ellers skriver om: Skønhed, Hud, Model, Hudpleje og Makeup