Yvonne Koné Interview Eurowoman
SPONSORERET indhold

Yvonne Koné: Jeg har brugt denne hårkur, siden jeg var teenager

Kan en shampoo dufte så godt, at du har lyst til at drikke den? Ja. Kan en hamphandske redde din dag? Ja. Kan du blande din egen creme? Selvfølgelig kan du det. Det mener tre skønne damer, som giver dig tricksene og produkter, der gør en forskel. Her designer Yvonne Koné.

Af:: Marie Lodberg Foto: Tine Bek
25. jun. 2021 | Mode | Eurowoman

Hun tester, tester, tester og elsker skønhedsprodukter. Designer Yvonne Koné mikser æteriske olier med syntetiske dufte, naturlige nuancer med neon og har både fundet maskerne, der rengør i dybden, og kærligheden til sine ben.

Hvad ser du, når du kigger dig i spejlet?

"Når jeg kigger i forstørrelsesspejlet, tænker jeg: "Det er da utroligt, at man kan have så mange hår i sit ansigt." Når jeg kigger i entréspejlet på vej ud ad døren hen til Netto, tænker jeg: "Du ligner en blanding af en hjemløs og en dreng," fordi jeg tit låner min 14-årige søns sweatshirt og joggingbukser. Jeg vil meget hellere gå ud og se skør ud og have plejet mig selv med olier, cremer og dufte, end jeg vil have det rigtige tøj på og kun have sjasket lidt vand i ansigtet. Og når jeg kigger i soveværelsesspejlet, efter jeg har givet mig selv ansigtsmassage og taget mig god tid til at lægge makeup, tænker jeg: "Okay, hvem er hun? Hun er da faktisk ret lækker i dag."

Hvad er dit første minde om at pleje dig selv?

"Som barn rodede jeg tit i min mormors hvide badeværelsesmøbel med guldhåndtag. Skufferne duftede af sæbe. Hun havde også en stor have, hvor jeg brugte de fleste af mine somre og lavede min egen parfume af roser og stikkelsbær. Det blev aldrig en succes, men intentionen og entusiasmen var der. Da jeg var 11 år, begyndte jeg at arbejde hos den lokale frisør i Vejle. Salon Chanel hed den. Jeg fejede gulve og fik lov til at vaske hår på kunderne. Senere fik jeg arbejde hos en bager, og jeg brugte alle mine penge på shampoo, som jeg samlede på."

LÆS OGSÅ: Kære kollagen: Giv mig mine spændstige kinder tilbage. Nu, tak!

Hvornår begyndte du at interessere dig for hudpleje og makeup?

"På ungdomsskolen i 80’erne gik jeg til 'Hudens og kroppens pleje'. Det var en ældre dame, som arbejdede i et parfumeri i Vejle, der underviste. Der fandtes ikke nogen foundationfarver, der kunne matche min hudtone på det tidspunkt, så jeg valgte den, der kom tættest på. Den var fra Gosh og var helt grå. Men jeg ville så gerne bruge foundation ligesom alle mine veninder."

Hvordan er din hudplejerutine?

"Jeg kan godt lide at blande produkter på kryds og tværs, alt efter hvordan min hud har det, om den er stresset eller mangler søvn. Jeg bruger Protect+ Cleansing Milk fra Nuori både morgen og aften og masserer den ind i huden med en lille gummifingerhandske med dutter, som jeg har købt i en drugstore i Los Angeles. Den gør ondt i hele ansigtet på en tilfredsstillende måde. Jeg renser af med en fugtig musselinklud. Så bruger jeg misten Vital Unifier fra Nuori inden creme og olie, som er Lina Hansons Global Face Serum eller Perfecting Facial Oil og Vital Facial Cream også fra Nuori. Jeg er også vild med en creme fra et engelsk mærke, der hedder La Crème Beauté. De kalder det selv naturens botox. Jeg er særligt glad for deres cremer Bee Venom og Glow, som er fantastiske at bruge med en gua sha. Der vil jeg fremhæve Rudolph Cares, for den er bølget og genial at bruge op mod brynene. Et par gange om ugen bruger jeg en maske eller to eller tre. Jeg har lige opdaget Odacités Green Ceremony Cleanser. Det er pulver, som du blander op med vand, så det skummer og bliver til en grøn masse, som eksfolierer blidt."

Yvonne Koné 2.jpg
Produkter fra Less is More er en storfavorit hos Yvonne Koné.

Hvilken makeup bruger du?

"Når det kommer til hudpleje er jeg meget til det naturlige, men når det handler om makeuppen, er jeg mindre optaget af det. Jeg kan godt lide et naturligt look, men det kræver altså en del makeup, selv om folk altid tror, at jeg ikke bruger noget. Jeg vender tilbage til de samme produkter igen og igen. Fra MAC er det Face and Body Foundation, og når jeg har brug for mere dække, vælger jeg Skin Longwear Weightless Foundation fra Bobbi Brown. Fra Kjær Weis bruger jeg Cream Blush, Lip Tint og Lip Gloss. Glossiers Boy Brow-brynmascara er legendarisk, jeg blander den sorte og transparente. Tromborgs Baked Minerals-bronzer i farven Golden er den bedste. Jeg skifter mellem tre mascaraer. Benefits They’re Real!, Tromborgs Volume Mascara og L’Oréals Volume Million Lashes. Jeg slutter altid makeuppen af med et pift af Rudolph Cares Mist Delight."

Hvad gør du ved håret?

"Jeg elsker den aromatiske duft af Less is Mores Mallowsmooth Shampoo og har brugt den on and off i mange år. Derudover bruger jeg shampoo og balsam fra Kevin Murphy, enten den blå Repair.Me-serie eller den lyserøde Angel-serie. Mit hår kan godt lide produkter til fint hår, underligt nok. Og en vigtig kitch-ting! Jeg har brugt Super 88 Hårkur, siden jeg var teenager. Det er verdens grimmeste indpakning, men den virker. Det kan være svært at finde en hårtørrer, som ikke trækker krøllerne ud, men Dysons diffuser holder formen på dem."

LÆS OGSÅ: Forfatter Elham Kavousi om nutidens skønhedsideal: "Skønhed skal være for alle uanset hudfarve og etnicitet"

Yvonne Koné 1.jpg
Som soldater står de klar, Rudolph Care, Odacité, Amazing Space, Kjær Weis, blandt andre...

Hvordan er din kropsplejerutine?

"Først bruger jeg en ganske traditionel hamphandske fra Matas, som jeg tørbørster kroppen med fra tæerne og ind mod hjertet, inden jeg går i bad. Huden bliver brændende varm og helt blød. Hvis den skal have en ekstra omgang, scrubber jeg med Rudolph Cares Acai Facial Scrub Mask på arme og overkrop. Det er ekstremt luksuriøst at bruge et ansigtsprodukt på kroppen. Kropsolier er vigtige for mig. Lige nu har jeg en, to, tre … seks forskellige, som jeg alle har gang i. Jeg har altid Rudolph Cares Body Oil, som har en varm og sød duft, Kjær Weis’ Body Oil, som er mere krydret med en frisk undertone, og så elsker jeg også Amazing Spaces Cleopatra Body & Bath Oil. Jeg blander dem, og det er en fedtet affære. Min hud er tørstig og drikker alt. Og så er jeg helt vild med deodoranterne fra mærket Corpus på grund af deres lækre dufte. Jeg lever minimalt i alle andre af livets aspekter, men lige med skønhedsprodukter er det stukket af. Jeg har ikke et produkt, jeg ikke har i brug. Hvis jeg har et produkt stående, som jeg ikke har brugt inden for de seneste par uger, ryger de videre til en ven eller veninde. Jeg kan ikke lide at samle bare for at samle."

Hvad dufter du af?

"Jeg kan godt lide, at man ikke ved, hvilken duft jeg har på, og derfor blander jeg også parfumer. Jeg kan gode lide mange af Le Labos og Atelier Rebuls dufte, og senest har jeg opdaget det nye naturlige danske parfumehus Porcelain Perfumerys No 2 Myristica. Den dufter vidunderligt."

Hvilke behandlinger går du til?

"Jeg har gået hos Laura Bonné, der har spaen Amazing Space, siden hun var 19. Dengang var hun kosmetolog hos en salon, der hed Bliss. Hendes hænder er fantastiske, og hun er en ægte beauty-nørd. De seneste par år har jeg droslet ned på behandlinger, da jeg godt kan lide ritualet ved at give mig selv en ansigtsbehandling i mit eget hjem. Jeg har et par andre crazy vigtige beauty-damer. Min negledame Tanja hos Face of Copenhagen på Frederiksborggade er så pertentlig og laver den pæneste manicure, jeg nogensinde har fået – også i forhold til dem, jeg fik i New York, da jeg boede der. Min sugar-dame er det mest effektive menneske. Hun hedder Zala og har klinikken Wax Clinique på Vesterbrogade. Det er langt blidere mod huden at bruge sukker til at fjerne hår med end voks."

Hvilket skønhedsprodukt anbefaler du oftest?

"Maskerne May Lindstroms The Problem Solver og Amazing Spaces Red Clay Pore Minimizer Mask & Exfoliator. Jeg har brugt dem begge i 10 år, og de renser huden grundigt, frisker op og giver fugt."

LÆS OGSÅ: Stylist Linda Bostrøm: “Det perfekte kit til det helt rigtige nøgne makeuplook“

Hvad er det bedste skønhedsråd, du har fået?

"Jeg har fået klippet mit hår hos Cim Mahony de seneste 10 år. Han har en naturlig tilgang til det og har fået mig til at omfavne mit hår og dets vildskab."

Hvordan ser du skønhedsidealet lige nu?

"Folk må gøre præcis, hvad de har lyst til, når det handler om deres eget udseende, men jeg forundres over, hvor hurtigt det har taget fart med botox. Det kan godt gøre mig sørgmodig, at skønhedsbilledet er så forskruet, at det er blevet helt normalt, i nogle miljøer nærmest forventeligt, at selv kvinder, der endnu ikke har fået en reel rynke, bruger fillers og botox. Jeg kunne godt ønske, at der kom mere fokus på kvinders naturlige skønhed i alle aldre. Det er ikke kun, fordi jeg selv nærmer mig de 50, at jeg er bevidst om det, men jeg synes, det er brutalt og unaturligt, at kvinder nærmest bliver usynlige, efter de fylder 60. Der kan stadig være masser af skønhed. Også med rynker."

Hvad sætter du pris på ved dit eget udseende?

"Da jeg var barn og teenager, hadede jeg mine lange ben, mit hår og min hudfarve, men det er det, jeg er gladest for i dag. Dengang var der ikke så mange idealer at spejle sig i, og jeg blev glad, hver gang den mørke model Linda Bostrøm var i en modeserie i ALT for damerne. I takt med at jeg er blevet ældre, er der heldigvis også kommet mere diversitet i medierne."

Yvonne Koné 3.jpg
Som soldater står de klar, Rudolph Care, Odacité, Amazing Space, Kjær Weis, blandt andre...

Anbefalet til dig