Emili Sindlev
SPONSORERET indhold

Emili Sindlev: ”Mit lange, store hår bliver ødelagt af klassiske hårelastikker, men ikke af disse”

Hun lever af sin Instagram-profil, hvor samarbejder med store mode- og skønhedsbrands blandet med Sex and The City-klip og vedkommende selfies hver dag udgives til de mere end 238.000 følgere. Vi var inviteret med, da det 22-årige danske stilikon skulle opleve sit første Haute Couture-show; Chanel i byernes by, Paris.

Af:: Kristian Hindø-Lings Foto: Polina Vinogradova
25. jan. 2019 | Mode | Eurowoman

"Haute Couture er det vildeste håndværk og helt exceptionelt flotte kreationer – når drømme bliver til virkelighed, så ser det sådan ud," siger Emili Sindlev i flyet på vej til Paris. Her skal vi om få timer overvære Chanels Haute Couture Été 2019-show.

LÆS OGSÅ: 8 danske kvinder, hvis stil aldrig slår fejl

Det er Emili Sindlevs første Haute Couture-show, og hun lægger særligt vægt på, hvad hun holder af ved den flere hundrede år gamle kunstform: "Eksklusiviteten i håndværket, historien i Chanels Haute Couture-kollektioner, og måden, hvorpå det føles at røre ved det håndværk, en Haute Couture-kollektion er. Haute Couture er det ypperste indenfor mode og kan sammenlignes med en bryllupskage fra La Glace indenfor konditorbranchen. Det er den største drøm.”

Emili Sindlev Paris

Emili Sindlev i Chanel-hårspænde, Sophie Bille Brahe-øreringe, Chanel-hættetrøje og Addias-bukser.

Emili Sindlev har været stylist for modemagasinerne Eurowoman og Cover. Hendes egen garderobe er som en regnbue, fuld af friske farver, finurlige prints og smukke silhuetter, der både inspirerer os og hele verden.

"For mig er Chanel det mest ”beyond” modehus. Der er intet over. Det er et ikonisk logo, og næsten alle ved, hvad de to dobbelt C'er tilsammen symboliserer," siger Emili Sindlev og fortsætter: "En klassisk bouclé-jakke går aldrig af mode, og den klæder både dig selv og din mormor. Det samme gælder for perlekæderne, 2.55-tasken og de andre ikoniske designs, som har en speciel historie, du ikke finder andre steder. Der er så mange mennesker involveret i hele processen, og det giver mig gåsehud at tænke på," siger Emili Sindlev.

Emili Sindlev Paris

Emili Sindlev i Chanel-hat og sweater, Zara-bukser og Adidas-sneakers.

Forventningerne til det første Haute Couture-show er særligt betonet af, hvad hun ved publikum kommer klædt i.

"Jeg kan næsten ikke vente med at se, hvad de inviterede kommer i. Der sidder de vildeste Haute Couture-kunder på første række, og du er ikke er i tvivl om, hvad de har på – det er stensikkert Chanel Haute Couture fra deres egen, private samling,” siger Emili Sindlev.

Det er ikke kun publikum, som stilikonet har gjort sig tanker om.

"Der er noget helt særligt ved en Haute Couture-fremvisning. Her taler vi om det mest sirlige indenfor håndværk, uendelige timers overvejelser, de vigtigste modeller og ekstravagant scenografi. Jeg tror ikke, at det helt kan beskrives, hvordan det føles at få lov til at opleve. Jeg føler mig så heldig," siger Emili Sindlev.

Emili Sindlev Paris

Emili Sindlev med Chanel-broche, Sophie Bille Brahe-øreringe og Chanel-halskæder.

Hvordan bliver man klar til sit første Haute Couture-show?

"Jeg har lige været på ferie, så jeg har en god tan," siger Emili Sindlev, som aldrig har brugt foundation til at give huden farve, men i stedet tyr til en gammel favorit: "Vita Liberata er mit favoritprodukt – det giver glød uden at være for dækkende og er god på billeder. Derfor bruger jeg altid den, når jeg skal til shows, hvor der er mange kameraer. Min yndlingsfarve er Latte."

Farvet dagcreme, Vita Liberata, 349 kr. (sponsoreret)

Hvis hun skal friske huden op, bruger hun en olie fra Amazing Space: "Den kan bruges ovenpå Vita Liberata og opfrisker min glød i løbet af dagen."

Rosehip Repair-ansigtsolie, Amazing Space, 395 kr.

Når det kommer til makeup, er hun særligt glad for RMS. ”Jeg bruger hverken foundation eller pudder, men er meget glad for RMS' Bronzer på kindbenene og Solar på øjnene, Chanels highlighter og Chanels fugt stick på kindbenene og en masse farve, shine og læbepomade på læberne – jeg bruger alt, hvad jeg kan komme i nærheden af på læberne."

Bronzer, RMS, 185 kr. Solar-øjenskygge, RMS, 185 kr. Poudre Lumière-highlighter, Chanel, 420 kr. Baume Essentiel-balm, Chanel, 340 kr.

Emili Sindlevs hår er en sag for sig selv.

"Jeg børster sjældent mit hår og vasker det kun to gange om ugen – jeg prøver endda at skære ned til én. Jeg synes, at hår er meget flottere, når det har tekstur og arbejder altid ud fra devisen om, at des mere, des bedre. Myten om, at hår ikke skal vaskes, er jeg et levende bevis på – jeg vasker det kun, hvis det virkelig er fedtet," siger Emili Sindlev, som ikke er bange for at lade hårgele fra dagen før sidde og give det et nyt look.

Emili Sindlev Paris

Emili Sindlev i Designer's Remix-rullekrave, Chanel-sæt, Sneaky Fox-strømpebukser og Converse-sko med Chanel-smykker og en vintage taske.

På vej til Couture

Klokken 12:00 sidder vi klar i Grand Palais, som i dag til Chanels Haute Couture-shows er forvandlet til ”Villa Chanel”. En smuk stentrappe, sandbelagt gulv, fine, hvide havestole og en pool i midten sætter rammen for den fantastiske, elegante og slikbutik-farvede Haute Couture-kollektion, som de 62 modeller viser os.

"Man kan ikke komme udenom, at jeg er helt blæst bagover. Håndværket, scenografien, modellerne og den helt særlig stemning var præcis så magisk, som jeg havde ønsket mig. Jeg er sikker på, at hvis jeg ser videoen fra showet igen, vil den samme følelse komme tilbage," siger Emili Sindlev efter showet.

Hun er i tvivl om, hvilke sæt, der var de bedste. Men to helt særlige indgange har bidt sig fast.

"Der er ingen tvivl. Jeg gad så godt sige det vigtigste ja, man kan sige, i brudeindgangen, som Vitto Cerretti bar. En slags badetøj lavet af noget, der ligner diamanter – det var jo helt fantastisk. Det er, hvad jeg skal have på, når jeg skal giftes," siger Emili Sindlev og fortsætter med et mere hverdagsvenligt sæt.

"Det lyserøde bouclé-sæt med flossede kanter var magisk og en jakke, jeg sagtens kan se i min garderobe. SÅ skøn til jeans med et par "sling-backs", store solbriller og en meget stram frisure."

Emili Sindlev Paris

Hvad har man med i sin taske, når kalenderen siger ”Couture”?

Vi har kigget dybt i Emili Sindlevs taske og fået hende til at afsløre, hvorfor netop disse 10 udvalgte sager kom med.

  1. Balenciaga-pung. "Jeg har nedgraderet til den mindste pung, jeg kunne finde – det er nærmest en kortholder. Jeg elsker den, og det er simpelthen så rart at have en lille pung i stedet for de store modeller, jeg tidligere har slæbt rundt på."
  2. Læbeprodukter. "Jeg har altid et hav af læbeprodukter med i tasken: Du kan stort set ikke finde en taske i min garderobe, hvor der ikke ligger mindst et læbeprodukt. Lipgloss, læbepomader, lipliner – jeg er til det hele, men den bedste læbepomade, jeg har prøvet, er fra Burt's Bees og smager af granatæble," siger Emili Sindlev og fortsætter med et tip til dig, der har tørre læber: "Jeg bruger altid Amazing Spaces runde læbepomade, når jeg har tørre læber. Den skrubber de døde hudflager væk og er som at tage en fugtgivende ansigtsmaske på."
  3. Laktosepiller. "Min familie døjer med laktoseintolerance, og det samme gør jeg. Jeg skal tage fire, før de virker og køber dem i håndkøb på apoteket. De gør en forskel, når jeg spiser fransk mad med masser af oste og laktose, som jeg elsker. Ost på alt, tak!"
  4. Hårbørste. "Hvis mit hår er helt ustyrligt og krøllet, skal jeg have en hårbørste med. Når det er modeuge, er jeg ikke i humør til det store, uglede look, som jeg ellers kører til hverdag.”
  5. Amazing Space-hånddesinfektion. "Jeg kan bedst lide rene hænder og rører aldrig ved dørhåndtag, hvor end jeg er. Denne hånddesinfektion plejer hænderne og dræber bakterier samtidigt – smart!"
  6. Hårelastikker. "Mit lange, store hår bliver ødelagt af klassiske hårelastikker, men ikke af disse. De holder styr på håret, er nemme og farverige og harmløse."
  7. Tyggegummi. "Man kan aldrig få for meget tyggegummi, og Stimorols små stykker giver mig lige det, jeg skal bruge – en opfrisker og ikke meget mere."
  8. Saint Laurent-solbriller. "Du finder mig aldrig uden solbriller, og som med læbepomaderne er der et par i næsten hver af mine tasker – ligegyldigt årstid."
  9. Jordan-tandtråd. "Jeg kan ikke arbejde med tandstikker af træ, så tandtråd gør jobbet og har en behagelig smag."
  10. Chanel-taske. "Madkasse-formen fangede mig, og den er dejlig nem at overskue. Nemt og simpelt."

Emili Sindlevs guide til Paris

Hvor skal jeg bo?

"Jeg bor på Alfred Sommier i denne omgang og har allerede booket mit næste ophold, som bliver under modeugen i marts måned. Hotellet ligger i et dejligt område tæt på Rue de Cambon, hvor Chanel-butikken ligger, og i epicentret af de mange modeuge-shows. Værelserne er dejlige og lyse. Det er vigtigt, at jeg føler mig hjemme, fordi jeg rejser så meget. Og det føler jeg her. At Alfred Sommier har dejlige hovedpuder og en dejlig dyne er bare ekstra flødeskum på kagen, og noget jeg prioriterer virkelig højt,” siger Emili Sindlev.

Hôtel Alfred Sommier

20 Rue de l'Arcade

75008 Paris

Emili Sindlev Paris

Emili Sindlev i Chanel-kjole og -sko.

Hvor skal jeg spise morgenmad?

"En croissant to-go er min favoritmorgenmad på fransk. Den skal være varm, fedtet og smage af smør," siger Emili Sindlev.

Emili Sindlev Paris

Emili Sindlev i Ganni-sweater og Chanel-bukser med Céline-sko, Chanel-taske med vintage perlehårbånd.

Hvor skal jeg spise frokost?

"Restaurant Lou Lou, hvor stemningen er magisk, og du altid møder en Instagram-kendt. Jeg har aldrig fået så god en trøffelpizza, som her. Altid mere ost, pizza og trøffel, tak. Når temperaturen tillader det, kan du sidde i gårdhaven og efterfølgende tage tur på Louvre, som ligger lige ved siden af,” siger Emili Sindlev.

Loulou Restaurant Paris

107 Rue de Rivoli

75001 Paris

Emili Sindlev Paris

Emili Sindlev i Delfi Collective-bluse, Vetements-jeans og Manolo Blahnik-stiletter med Chanel-hat, Alessandra Rich-ørering og Marlene Juhl Jørgensen-halskæde.

Hvor skal jeg spise aftensmad?

"Min nye yndlingsrestaurant i Paris er Girafe – et sted, som ingen kendte for et halvt år siden, indtil jeg introducerede den for mine Instagram-følgere efter at være blevet tippet af min ven i Miami. Den ligger nærmest på Eiffeltårnet og har både den bedste udsigt og den lækreste mad. Jeg kan ikke være i Paris uden at få min pavlova, og her får jeg den bedste – den er bare skide god. Menukortet er lidt dyrere end de klassiske, franske restauranter, men den er hele oplevelsen værd,” siger Emili Sindlev.

Girafe

Palais de Chaillot

1, Place du Trocadéro

75016 Paris

”En anden favorit er Miss Kö – her får du den fedeste blanding af techno-musik og japansk mad. Det er lækkert, underligt og et sjovt sted, hvor jeg elsker deres tempura-sushi."

Miss Kô

49-51 Avenue George V

75008 Paris

Emili Sindlev Paris

Emili Sindlev i Chanel-kjole med Sneaky Fox-strømpebukser og Céline-sko.

Emili Sindlev Paris

Emili Sindlev i Chanel-kjole med Sneaky Fox-strømpebukser.

Hvor får jeg det bedste Instagram-billede?

"Paris kan noget helt særligt, og for mig er de klassiske, turistede og åbenlyse ting stadig noget af det allerbedste. Jeg tog engang et billede ved Seinens kant i 5. arrondissement opad de lokale boder. Billedet har så meget Pariser-stemning, og det er netop det, der gør hele billedet. Kør med stemningen, gør det åbenlyse og sæt fingeren ovenpå Eiffeltårnet. Det er jo så skønt," siger Emili Sindlev.

Emili Sindlev Paris

Emili Sindlev i Oscar Dela Renta-frakke og Chanel-bukser med Céline-solbriller, Chanel-taske og Céline-støvler.

Hvor skal jeg shoppe?

"Jeg har en tradition med, at jeg altid køber noget hos Chanel efter hvert show, jeg har været inviteret til. For mig har Chanel altid haft en særlig plads. Jeg købte min første Chanel-taske, da jeg var 14 eller 15 år for mine egne hårdt opsparede penge. Det er siden blevet til en stor samling. Jeg er nok oppe på 13 tasker, som er alt fra klassiske til skøre, som jeg igennem tiden byttet ud, solgt og købt nye, men jeg elsker dem og vil altid gøre det," siger Emili Sindlev om sin Chanel-kærlighed.

CHANEL

31 Rue Cambon

75001 Paris

Emili Sindlev Paris

Emili Sindlev i Chanel-hat og sweater, Zara-bukser og Converse-sneakers.

Chanel er dog ikke det eneste, hun køber.

"Jeg er nærmest besat af vintage og elsker at blande det med eksklusive sager. Faktisk var den frakke, som jeg havde på til forrige Chanel-show, en genbrugssag til 100 kroner. Den bedste vintagebutik i Paris finder du i 2. arrondissement på et hjørne – jeg elsker den butik, og jeg finder altid noget, jeg kan bruge,” siger Emili Sindlev, og fortsætter.

”Det er ikke smart, dyr vintage men mere genbrug. Jeg har fundet alt fra blazere til regnfrakker, som nemt kunne havet været Miu Miu, men som kostede 250 kroner. Det er også her, jeg har fundet Levi’s-jeans, der passer. Det kan jeg ellers ALDRIG! De har meget at vælge i mellem, men alt hænger kategoriseret, så du nemt kan overskue, hvad du skal gå efter,” afslutter Emili Sindlev.

Kiliwatch Paris

64 Rue Tiquetonne

75002 Paris

Emili Sindlev Paris

Emili Sindlev i H&M-sweater og Chanel-nederdel med Manolo Blahnik-stiletter.

À Bientôt, Paris!

Turen var betalt af Chanel.

Anbefalet til dig