8 stilfulde danskere
SPONSORERET indhold

8 danske kvinder, hvis stil aldrig slår fejl

Her er de. Kvinderne, der inspirerer med en stil, som vi mener har sat det smukkeste præg på sig selv og gadebilledet i 2018.

Af:: Annsophie Stoltenberg Roest og Victoria Saceanu Foto: Simon Heger Knudsen
04. jan. 2019 | Mode | Eurowoman

God stil er svær at definere, men du er ikke i tvivl, når du ser den. Vi har bedt otte ualmindeligt stilfulde kvinder med tjek på garderoben åbne deres hjem og kreative universer for os.

Asta Fjeldhagen
Keramik i værkstedet på Nørrebro. Asta Fjeldhagen i kjole fra Cecilie Bahnsen, vintagebukser, strømper fra Norse Projects og sandaler fra Cecilie Bahnsen. Foto: Simon Heger Knudsen.

Asta Fjeldhagen

Modellen (@astafjeld), 21, bor i Københavns nordvestkvarter og arbejder på keramiske projekter i sit værksted på Nørrebro. Og så har hun været med i podcastgruppen Øresvin. Hun har en naturlig, feminin og legende stil, der giver os lyst til at tage på vandretur.

– Jeg har en milliard steder, jeg gerne vil besøge: bjergene i Japan, bjergsøerne i Schweiz, vulkaner og varme kilder på Island og blomstermarker og bjerge i Montenegro, som på billedet. Jeg har også en drøm om at bestige Kilimanjaro.

Dem der flygter og dem der bliver af Elena Ferrante
“Jeg nyder virkelig at læse, og disse bøger er så spændende. Der er fire i serien, og jeg tager dem fra en ende af.” Dem der flygter og dem der bliver af Elena Ferrante, C&K Forlag, 130 kr.
SOPHIE ­BILLE BRAHE
“Sophie Bille Brahe er virkelig dygtig og meget innovativ i sit design. Jeg går altid med den her vindrueklase af perler.” SOPHIE ­BILLE BRAHE, 4.100 kr.
OSPREY
“Et af de bedste køb, jeg har gjort. Størrelsen er god til weekendture og som håndbagage, og så sidder mavebæltet godt på hoften.” OSPREY, 899 kr.
EROS TORSO
“Jeg deler værksted med kunstnerduoen Frederik Nystrup Larsen og Oliver Sundqvist, der har lavet 500 vaser af tomme fustager, som de har hentet rundt på diverse barer i byen, under navnet Eros Torso." EROS TORSO, 500 kr.
PATAGONIA
“Det bedste outdoorbrand på markedet. Min far har en Patagonia-fleece, han har haft i 20 år, og som stadig holder.” PATAGONIA, 770 kr.
Sara Lysgaard
Sara Lysgaard i kjole fra Rianna + Nina og sko fra Prada. Foto: Simon Heger Knudsen.

Sara Lysgaard

Direktør i investeringsselskabet, der bærer hendes navn, (@saralysgaard), 34, bor farveprægtigt og med masser af kunst i en villa i Gentofte. Hendes passion for kunst skinner også igennem i hendes farverige stil og forkærlighed for lækre materialer.

– Jeg drømmer om at bygge et sommerhus et fredfyldt sted i Danmark med masser af vinduer ud mod naturen og fylde det op Sabine Marcelis’ Candy Cubes.

SABINE MARCELIS
SABINE MARCELIS, 24.715 kr.
NINA RICCI
“Denne top er indbegrebet af fest. Perfekt til nytårsaften.” NINA RICCI, 6.650 kr.
RIANNA + NINA
“Vintergarderoben må gerne suppleres op med denne smukke kimono. Jeg er vild med deres farver og univers.” RIANNA + NINA, 8.345 kr.
GUCCI
“Jeg tænker at byde vinteren velkommen med disse cool og praktiske støvler fra Gucci.” GUCCI, 5.715 kr.

LÆS OGSÅ: Bettina Bakdal: "Jeg har engang fået tæsk, fordi jeg havde rødt hår og mærkeligt tøj på"

Emili Sindlev
Emili Sindlev i vintagekjole, bukser fra Nina Ricci og sko fra Manolo Blahnik. Foto: Simon Heger Knudsen.

Emili Sindlev

Stylist og influencer (@emilisindlev), 22, bor i København K. Hendes garderobe er som en ­regnbue, fuld af friske farver, finurlige prints og smukke silhuetter, som ikke bare inspirerer os, men hele verden.

– Lady Di er en af mine helt store stilikoner.

Lady Diana
Foto: Getty Images.
CHANEL
“Jeg samler på Chanel-tasker, både nye og gamle. Jeg elsker farvekombinationen, som kan gå til alt.” CHANEL, 20.885 kr.
BEAU ­MARCHÉ
“Jeg har utrolig mange plakater, billeder og malerier og har forelsket mig i den her med mit yndlingstræ.” BEAU ­MARCHÉ, 600 kr.
CHLOÉ
“Jeg forelskede mig i Chloés brune bukser med hestene sidste sæson og må eje den nye version med paisleyprint. Modellen sidder helt fantastisk.” CHLOÉ, 5.590 kr.
FISHBONE
“Jeg har længe ledt efter et nyt kontorbord. Dette har den perfekte farvekombination.” FISHBONE, Casashop.dk, fra 17.900 kr.
Rikke Wackerhausen
Rikke Wackerhausen i skjorte fra J.W. Anderson, bukser fra Dries Van Noten og briller fra Celine. Foto: Simon Heger Knudsen.

Rikke Wackerhausen

Stylist (@rikkewackerhausen), 47, er stylist hos Scoop Artists og modeskribent og bor på Østerbro med sin mand og to børn. Rikke har en fin sans for farver, mønstre og klassiske items og en fantastisk evne til at kombinere dem.

– Keramik er tilbage for at blive, især i nye udformninger. Jeg har flere af Fie Fennebergs værker og kunne købe mig fattig i dem.

FIE FENNEBERG
FIE FENNEBERG, ­Annesofiefenneberg.com
MILSTED
“Jeg tager blødt tøj på, så snart jeg træder ind ad døren derhjemme og har lige fået denne gule pyjamas fra danske Milsted.” MILSTED, 3.900 kr.
HOKUSAI
“Jeg har længe forsøgt at finde en hobby, der afstresser mig, og langsomt gik det op for mig, at jeg overtager mine børns puslespil fuldstændigt. Jeg fandt ud af, at det skabte en enorm ro i mig, og nu er der gået sport i at opstøve funky puslespil til mig selv.” HOKUSAI, 99 kr.
AF AGGER
“Et af de danske mærker, jeg ejer flest klassiske genstande fra, er AF Agger. Katrine har det samme som franske Lemaire, som også er en yndling. De designer tøj, du aldrig bliver træt af. Jeg har nedskaleret min garderobe gevaldigt.” AF AGGER, 3.500 kr.
CASPER SEJERSEN x RIKKE WACKERHAUSEN
“Jeg prøver at snige min mands fotos ind hjemme hos os, så meget jeg kan. Her et fælles foto, vi har lavet for svenske Magniberg.” CASPER SEJERSEN x RIKKE WACKERHAUSEN, pris på forespørgsel.

LÆS OGSÅ: Jeremy Scott: "Derfor går jeg helt til grænsen"

Tina Seidenfaden Busck
Tina Seidenfaden Busck i kjole fra Duro Olowu, strikvest fra Prada, sko fra Chloé og smykker fra Griegst og Cora Sheibani. Foto: Simon Heger Knudsen.

Tina Seidenfaden Busck

Indehaver af designbutikken The Apartment, (@theapartmentdk), 44, har en meget personlig stil med referencer til folk art og tekstilkunst, og hendes outfits fortæller altid en historie. Og så mestrer hun kunsten at kombinere forskellige farver, mønstre og materialer.

– Jeg er meget optaget af folk art, særligt amerikansk quilt. Jeg har en svaghed for den historie, de forskellige tekstiler fortæller.

THE APARTMENT
THE APARTMENT, 14.500 kr.
IRENE GRIEGST
“Stenenes farver og formsproget i denne ørering er så dragende.” IRENE GRIEGST, pris på ­forespørgsel.
Norsk stavkirke
“Jeg drømmer om en tur til Norge for at se de velbevarede stavkirker.” Foto: Getty Images.
LINE SANDER
“Min absolut favoritjakke.” LINE SANDER, 3.500 kr.
Amanda Borberg
Amanda Borberg i sin baggård på Nørrebro. Iført vintagejakke fra Japan, Celine-bukser og støvler fra Ganni. Foto: Simon Heger Knudsen.

Amanda Borberg

Tekstildesigner (@amandaborberg), 28, er uddannet fra Kunstakademiets Designskole. Ud over at være ejer af virksomhederne Sakura Swim og Fern Fans laver hun også prints for Hay og Ganni. Det smitter af på hendes garderobe, der er en blanding af unikke vintagefund og feminine print.

– En af mine ønskedestinationer er Patagonia, og min kæreste drømmer endnu mere om at besøge landet og se Andesbjergene end jeg. Det kræver en længere ferie, men vi planlægger det inden for nogle år.

Patagonia
Foto: Getty Images.
CELINE
“Jeg har ikke købt en taske i mange år, for jeg vil kun have denne fra Celine. Man skal ikke kaste gode penge efter dårlige tasker.” CELINE, 23.120 kr.
FERN FANS
“Du bør have en vifte i tasken året rundt. Du ved aldrig, hvor du får det varmt, eller hvornår du har brug for at gemme dig.” FERN FANS, 499 kr.
Hydratant Réparateur fra  TATA HARPER
“Jeg er sjældent særlig begejstret for skønhedsprodukter, men Tata Harpers er i en kategori for sig. De mætter huden så fint, dufter dejligt og er økologiske.” Hydratant Réparateur, TATA HARPER, 845 kr.
Vinterbørn af Dea Trier Mørch
“En gruppe kvinder fra forskellige samfundslag mødes på et svangerskabsafsnit på Rigshospitalet. Her ophæves forskellene, og de bliver lige i deres møde med den nye tilværelse som mødre. Det er en fantastisk bog.” Vinterbørn af Dea Trier Mørch, Gyldendal, 130 kr.

LÆS OGSÅ: Helle Høgsbro Krag: "Hvis jeg gik til psykolog, ville det være nemt at udrede mig"

Louise Gjessø Andersen
Louise Gjessø Andersen iført skjorte og jeans fra Y’s. Foto: Simon Heger Knudsen.

Louise Gjessø Andersen

Studerende (@louisegjess), 23, bor i Amsterdam, hvor hun studerer Art & Fashion-design på Gerrit Rietveld Academie. Hun har en forkærlighed for klassikere som den hvide skjorte og denim blandet med vandrestøvler og farverige vintagefund.

– Jeg arbejder oftest ud fra koncepter, der ingen køn, social klasse eller seksualitet har, og det afspejler sig i mit design.

LOUISE GJESSØ
LOUISE GJESSØ, pris på ­forespørgsel
YUNG LEAN
“Yung Lean er legendarisk, og så elsker jeg hans album Stranger. Jeg hørte det meget sidste år, og jeg tror aldrig, at jeg bliver træt af det.” Stranger, YUNG LEAN hos Itunes.dk, 75 kr.
TESTA MORO
“Vasen er håndlavet i den smukke by Caltagirone på det sydøstlige Sicilien.” Vase fra Caltagirone hos TESTA MORO, 6.000 kr.
VOFT
“Valeriya Olkhovas studie ligger i min gamle gade Kjeld Langes Gade, hun er virkelig dygtig og laver det vildeste strik inspireret af æstetikken i det uperfekte.” VOFT, 7.500 kr.
Mads Hilbert
“Lille soldat. Han står rank og vogter på en lidt klodset måde.” Skulptur, MADS HILBERT, 5.000 kr.
Stine Weinkouff
Stine Weinkouff i Gannis showroom i kjole fra Ganni, strømper fra Missoni, støvler fra Celine og smykker fra Sophie Bille Brahe. Jakken om livet er vintage. Foto: Simon Heger Knudsen.

Stine Weinkouff

Global Sales Director hos Ganni (@stine_weinkouff), 41, har en stil, der er inspireret af hendes humør, og derfor pakker hun tit for meget, når hun rejser, da det er lige så svært at forudsige som vejret. Øverst på pakkelisten er dog altid print. Hun bor på Vesterbro med sin mand og deres to drenge.

– Vi elsker at rejse som familie, og lige nu drømmer vi om at tage på Safari i Afrika. Kan ikke forestille mig noget bedre end et fuldt Karen Blixen-outfit.

Karen Blixen
Foto: Getty Images.
Prada
“Er altid på jagt efter et par vinterstøvler, som jeg kan lide, og som samtidig er bare nogenlunde praktiske. Er særligt vild med disse, som kan købes eksklusivt på Mytheresa.com.” PRADA, 4.845 kr.
FOUNDRAE
“Jeg elsker alt, hvad denne fantastiske duo laver. Jeg har været vild med denne pendant meget længe og håber, den bliver min en dag. Er vild med den blå farve! Vedhænget har de døbt Karma.” FOUNDRAE, 8.695 kr.
Copenhagen Contemporary
“Jeg skal se Superflex på Copenhagen Contemporary, hvor de sætter fokus på styrken i den kollektive bevægelse og potentialet i fællesskaber på deres store legeplads.” Cphco.org
Hermes
“Jeg ønsker mig i en vintage-gymbag fra Hermès, men da de er meget svære at få fingrene i, er denne version et godt alternativ.” HERMÈS, 9.960 kr.

Anbefalet til dig