SIDSTE CHANCE – KOM MED TIL DANMARKS HYGGELIGSTE KVINDELØB

Kitty Cash
Foto: Kristian Hindø-Lings DJ Kitty Cash.

Kitty Cash: Sådan bliver du en habil danser

Bliv ikke ked af det, hvis du ikke kender Kitty Cash. Det gjorde vi heller ikke, men fra første sekund vi mødte hende, var vi tryllebundet.

Da kalenderen sagde start september, var vi til "Bread&&Butter by Zalando – The Pop-Up of Style and Culture"-festival i Berlin, hvor vi var inviteret af Zalando. Her ventede os et stjernespækket musikprogram. Og med det ventede også håbet om opdagelsen af en ny stjerne – en opdagelse, vi mener, vi har gjort, hvis man er på jagt efter et nyt, ungt og inspirerende DJ-talent.

LÆS OGSÅ: Princess Nokia: "Det gør mig lykkelig"

Hun hedder Cachee Livingston, men går under kunstnernavnet Kitty Cash og beskriver sig selv, som en ”boss ass, bad ass bitch” – en titel hun grinede sig igennem, alt imens hun tilføjede titler som storesøster, producer, veninde, DJ, men mest af alt bare en ”stille og rolig kvinde”.

Kunstnernavnet kommer fra en ret sjov historie, ”som jeg aldrig skulle have fortalt, for nu bliver den en del af alle fremtidige interviews,” starter kvinden, som oprindeligt er fra Brooklyn. ”Min familie kalder mig Cash, og en aften, hvor jeg var ude med nogle venner, begyndte vi at finde på navne, hvor Kitty startede som en joke, og det er nu endt som mit kunstnernavn,” siger Kitty Cash, hvis mission for hendes Bread&&Butter-optræden var simpel og handlede om ”at få publikum til at danse, svede og huske mig, så jeg kan komme tilbage igen næste år,” griner DJ-en, der har det bedst, når hun står bag DJ-pulten.

”Jeg kan mærke publikums energi, og jeg kan føle mig helt urørlig, når jeg står der,” siger Kitty Cash og fortsætter om sit hverv:

”Det er lige meget, hvor meget du forbereder dig, går der altid noget galt. Men det bedste råd, jeg nogensinde har fået fra en DJ-kollega, er, at en stor del af det hele handler om at dække over fejlen og ellers bare spille videre,” siger Kitty Cash, der ofte bruger sin erfaring som marketingsansvarlig for store modevirksomheder, når hun står bag DJ-pulten.

”Det har forberedt mig på, at man altid skal holde ro i maven og få det til at køre videre, uden nogen opdager det,” siger Kitty Cash.

Det er ikke kun bag pulten, at 28-årige Kitty Cash elsker at nyde musikken – faktisk er dansegulvet både stedet, hvor hun helst vil være på en natklub og også der, hvor hun forbrænder sine kalorier.

Hvad får dans dig til at føle?

”Det er lidt en joke, når jeg er så slank, som jeg er, men når jeg danser, føler jeg mig som en kvinde med fyldige, smukke kurver, en stor, rund numse og fyldige bryster,” griner Kitty Cash, der altid har været den mindste i sin familie, og hele sin barndom glædede sig til ”at blive voksen og få den numse, de andre havde.” Det fik hun aldrig, ”men når jeg danser, har jeg det hele,” siger Kitty Cash.

Hvilken sang får dig altid ud på dansegulvet?

”ALT af Machel Montano! Min familie stammer fra Trinidad, og soca-musik går lige i hjertet på mig,” siger Kitty Cash, der til gengæld ikke er så glad for en ellers utroligt velkendt og anerkendt sangerinde: ”Det ligner ikke mig at tale grimt om andre, men Taylor Swift gør ingenting for mig.”

Hvad tager du på, når du skal danse?

”Mindst muligt! Se mig i dag – jeg har alt for meget tøj på,” siger Kitty Cash i en sweatshirt og joggingbukser. ”Jeg har normalt korte shorts og en top på, så jeg viser min talje frem. Dans er min konditionstræning, og jeg kan sagtens bruge tre dage på at restituere efter en tur på dansegulvet, siger Kitty Cash.

Tager du nogen gange alene ud at danse?

”Selvfølgelig! Det kan føles underligt, men det gælder bare om at komme afsted,” siger Kitty Cash, der anbefaler at du køber din favoritdrink – hendes er whisky og ginger beer, rammer dansegulvet, og giver den gas. ”Det er så fedt, og du skal ikke tænke på andre end dig selv og musikken.”

Jeg kan ikke danse. Hvad gør jeg?

”Du kan se YouTube-videoer, hvor folk viser, hvordan man twerker. Jeg bruger al min fritid på det,” siger Kitty Cash og afslutter: ”Start med en gadefest! Jeg deltager altid til Trinidad Karneval, og jeg har aldrig danset så meget, som der. På gaden, på lastbiler – overalt.”

Afsted mod dansegulvet! Nu!

Se, hvad vi ellers skriver om: Kvinder du skal kende, Dans, Stil, Karriere og Musik