Konfirmationsgaver
SPONSORERET indhold

Konfirmationsgaver: Her er 27, der ikke slår fejl

Det kan være svært at finde den helt perfekte konfirmationsgave. Vi har forsøgt at lette opgaven og fundet 27 gode gaveidéer til den heldige konfirmand. Se dem her.

Af: Redaktionen Foto: Tikkie Elsøe
20. mar. 2024 | Mode | ALT.dk

Foråret er over os, og før du ser dig om, står konfirmationerne i kø. En højtidelig begivenhed i mange familier, hvor det unge menneske 'træder ind i de voksnes rækker', som Tante Jonna kækt plejer at sige.

Artiklen fortsætter under videoen ...

Og lige så stor en dag det er for konfirmanden, lige så stor en presbold kan det være for dig, der skal med som gæst. For hvad skal konfirmanden have i gave?

Det må jo gerne være den helt perfekte gave, ikk'? Men findes sådan én overhovedet?

En god konfirmationsgave er mange ting. Heldigvis er der mange muligheder – og gaverne fås i mange forskellige prisklasser, former og farver.

Så frem for at tænke i om gaven er "perfekt" eller ej, bør du måske snarere overveje, hvad du mere specifikt går efter: Er du til de mere klassiske konfirmationsgaver, en personlig konfirmationsgave, en mere praktisk gave, en skøn oplevelse eller noget helt femte?

Læs også

Vi har samlet en liste med fede gaver – både de mere traditionelle konfirmationsgaver, men også de mere utraditionelle af slagsen og alt derimellem.

Finder du ikke noget på listen, som du synes, din konfirmand skal have, kan du altid give dig i kast med en kreativ pengegave. En sjov gave, som nærmest altid falder i god jord hos unge teenagere. Få 22 idéer til kreative pengegaver her.

Her finder du de sprødeste gaver til den heldige konfirmand

1. Giv konfirmanden en uforglemmelig rejse

Hvis konfirmanden er den eventyrlystne type, og du ikke vil give noget materielt, men hellere en uforglemmelig oplevelse, som I kan dele, så er en rejse en gave, som alle bliver glade for. Det er et evigt minde, du har sammen med konfirmanden – lige meget om det så er en dagstur til Malmø, eller en uge i New York. Det eneste der gælder er, at I hygger jer i hinandens selskab.

halskaede-pura-utz.jpg2. Giv konfirmanden en smuk halskæde

Smukke smykker er atid en god idé. Og hvem elsker ikke en smuk perlehalskæde? Særligt, hvis den er kreeret af Pura Utz – smykkemærket, alle taler om lige nu.

Accessory-brandet er kendt for at bruge finurlige motiver som frugter, hjerter og yin/yang-symboler i smukke farvekombinationer - alle sammen lavet i perler. Der fås et hav af forskellige halskæder – også i forskellige størrelser – men vi gad godt have denne med saltvandsperler og små, sorte hjerter. Halskæde, Pura Utz, 1.800 kr.

tasker.jpg

3. Giv konfirmanden en taske til den travle hverdag

En enkel og smart taske er altid en god gaveidé. De kommer i mange former og farver, men vi har her valgt to i dejligt praktiske farver. De er cool og oplagte til blå mandag, så konfirmanden slipper for at bære rundt på sin telefon, nøgler, pung og andet habengut, der ellers fylder i lommerne. Tv. Crossbody-taske, Arket, 1.040 kr. og th. en skuldertaske i nylon, Arket, 390 kr.

ikea-vitrineskab.jpg

4. Giv konfirmanden et vitrineskab, som pynter på værelset

Hvis konfirmanden går meget op i indretning, vil dette vitrineskab fra IKEA være en god gave. Superpraktisk og superfin i farverne. Kommer både i gul og blå. Vitrineskab, IKEA, 1.299 kr.

solbriller-a-kjaerbede.jpg

5. Giv konfirmanden et par solbriller, der får alle til at se smartere ud

Et par smarte solbriller i god kvalitet er altid en god idé. De er perfekte til at skjule de trætte blå mandag-øjne og gode til at opgradere ethvert outfit. Solbriller, A. Kjærbede, 199 kr.

høretelefoner.jpg

6. Giv konfirmanden høretelefoner, der gør lydoplevelsen bedre

En anden god gave til konfirmanden er høretelefoner som disse. De er trådløse, der giver højopløselig lyd, noise-cancellation og har lang batteritid. Høretelefoner, Sony, 2.190 kr.

stribet-cardigan-cos.jpg

7. Giv konfirmanden en sweatshirt, der luner

Uanset hvilken årstid det er, så er en striktrøje nærmest uundværlig. Sæt dig selv i førersædet som den bedste gavegiver, og giv konfirmanden en cardigan i 100 % uld, der varmer noget så dejligt. Den er blød, har skønne striber og er nem at inkorporere i de fleste outfits. Strikcardigan, COS, 800 kr.

8. Giv konfirmanden en gave, som bliver ved med at give

Synes du, at en dags fejring er for lidt? Og vil du gerne sprede glæden over flere måneder? Så er et Goodiebox-abonnement et godt valg! Her får konfirmanden en boks hver måned, fyldt med selvforkælelse fra mærker som Sandstone, Zenz, Ecooking og Mario Badescu. Abonnement på Goodiebox, 199 kr. for én måned

konfirmation 2021 beoplay.jpg9. Giv konfirmanden en højtaler, så musikken lyder bedre

Beoplay-højtaleren med det klassiske, skandinaviske design, der har 360 graders lyd, er god til at fyre op under teenagefesterne – og så pynter den på ethvert værelse. Beolit 20, Beoplay, 4.499 kr.

garminur.jpg

10. Giv konfirmanden et smart ur, der går til det hele

Smartwatches er populære – og sådan et vil uden tvivl også gøre lykke hos konfirmanden. Mange mærker laver de smarte ure, men vi synes, at uret fra Garmin er et godt bud. Smartwatch Venu 3, Garmin, 3.899 kr.

vase.jpg

11. Giv konfirmanden en vase til en smuk buket

En smuk vase er den slags gave, som kan følge konfirmanden gennem hele livet, fordi den aldrig rigtig går af mode. Dertil kan den både pynte på værelset derhjemme, men også i egen bolig senere hen.

Vi er vilde med vasen fra danske Arhøj, hvor der er knald på farven, men er man til en mere nedtonet version, kan man gå med én fra fx Royal Copenhagen eller Georg Jensen, der laver såkaldte ”evergreens”. De er klassiske og falder i de flestes smag. Plasma Vase No. 106, Arhøj, 1.217 kr.

chris-farrell.jpg

12. Giv konfirmanden en ansigtsrens, der fjerner selv den mest genstridige makeup

En ansigtsrens er en oplagt gave til konfirmanden, der godt kan lide at bruge lidt makeup. Det er nemlig vigtigt at vaske den slags af igen, men uden at bruge skrappe produkter, som den unge hud ikke tåler.

Ansigtsrensen fra det tyske mærke Chris Farrell er en mild rensemælk, som opløses i rigeligt vand. Den fungerer til alle hudtyper. Intense Cleanser, Chris Farrell, 249 kr.

trangia.jpg

13. Giv konfirmanden et trangiasæt, som forsøder shelterturene

Holder konfirmanden meget af udendørslivet med shelterture og mad over åben ild, er et trangiasæt måske den helt rigtige gave? Stormkøkken, Trangia, 629 kr.

oereringe-pure-by-nat.jpg

14. Giv konfirmanden et par øreringe, der passer til alt

De smukkeste øreringe til når konfirmanden skal være lidt ekstrafin. Disse guldøreringe fra danske Pure by Nat er enkle, men samtidig i stand til at peppe ethvert outfit op. Øreringene er fremstillet i messing, betrukket med 18 karat guld og dekoreret med sten og perler. Øreringe, Pure by Nat, 240 kr. for et par

pladespiller.jpg

15. Giv konfirmanden, der elsker godt udstyr, en pladespiller

God lyd er mange ting, men er konfirmanden en ægte connoisseur, kunne du overveje at give en pladespiller i gave? Perfekt konfirmationsgave! Denne fra Argon har et morderne og meget elegant design og god lyd. Et godt bud til prisen. Pladespiller Audio TT, Argon, 1.699 kr.

konfirmation 2021 gubi spejl.jpg

16. Giv konfirmanden et spejl, som næsten er kunst

Et stilet spejl, der både kan bruges i soveværelset, entreen eller på badeværelset. Det har et enkelt look, og passer ind i mange stilarter. Det er en dyr gave, som man med fordel kan gå flere sammen om. Spejl, Gubi, 9.999 kr.

jakker.jpg

17. Giv konfirmanden en smart jakke, der passer til det hele

En jakke med et klassisk snit er et sikkert hit, som den unge konfirmand uden tvivl vil blive glad for. Disse fra H&M er supersmart – og så holder den i mange år. Tv. jakke, H&M, 399 kr. og th. jakke, H&M, 499 kr.

clean_konfirmationsgave.jpg

18. Giv konfirmanden en personlig duft

Citrus, orange blomst og bomuld giver Clean-parfumen 'Warm Cotton' sin rene, friske duft. Duften er dejlig mild og vil helt sikkert gøre lykke hos konfirmanden. Parfume, Clean, 400 kr.

sneakers-new-balance.jpg

19. Giv konfirmanden et par af sæsonens smarteste sneakers

Et par spritnye, fede sneakers er altid en vinder. Hvad med disse fra New Balance? De vil både fungere til den aktive konfirmand, der elsker det sporty look, konfirmanden, der foretrækker behageligt fodtøj, eller som går meget op i mode. Sneakers, New Balance, 1.350 kr.

polaridkamera.jpg

20. Giv konfirmanden et polaroidkamera, som kan forevige alle minderne

Elsker konfirmanden at forevige sit liv i billeder – ikke kun digitalt – er et polaroidkamera en fantastisk gave. Med dét kan konfirmanden tage billeder af hele sit liv; venner og familie og klistre hele værelset til med de sjove minder. Polaroidkamera Now Generation 2, Polaroid, 745 kr.

bog-hoejtryk-og-lavtryk.jpg

21. Giv konfirmanden en bog, der giver stof til eftertanke

Bogen 'Højtryk og lavtryk' fra 2022 er en moderne dannelsesroman, en sædekomedie om kærlighed, dysfunktionelle familier, venskab, psykisk sygdom og om at starte forfra, før det er for sent.

Flere anmeldere har givet den topkarakterer og beskrevet den som lige dele humoristisk og tankevækkende. 'Højtryk og lavtryk', Politikens Forlag, 300 kr.

makeup-boerster-real-techniques.jpg

22. Giv konfirmanden makeupbørster, så makeuppen kan sidde pænt

Er konfirmanden glad for makeup? Så er gode makeupbørster en perfekt gave. Real Techniques har lavet et sæt med fem forskellige redskaber – fire pensler og en enkelt beauty blender – som gør det muligt for konfirmanden at blende og fordele sin makeup, så resultatet ser naturlig og ensartet ud. Makeupbørster, Real Techniques, 159 kr.

magasiner.jpg

23. Giv konfirmanden et abonnement til månedlig inspiration

Er konfirmanden interesseret i bolig, mode og skønhed samt fan af at læse stærke portrætter? Så er et abonnement til et af Story House Egmonts magasiner en supergod gave. Det giver konfirmanden mulighed for for alvor at fordybe sig i stærke interviews og spændende tendenser. Abonnement på Eurowoman eller Euroman, fra 159 kr.

glattejern-dyson-airstrait.jpg

24. Giv konfirmanden et glattejern, som er bedre end de flestes

Glattejernet 'Airstrait' fra Dyson er en af de dyrere gaver. Til gengæld vil det højest sandsynligt give point på gavekontoen. Og man kunne jo – om muligt – gå flere sammen om gaven.

Det smarte ved netop dette glattejern er nemlig, at det ikke er varmeplader, der glatter håret, som det normalt er ved et glattejern, men højtryksluftstrøm. Endnu mere smart er det, at glattejernet fra Dyson tørrer håret SAMTIDIG med, at det glatter håret. Med andre ord: Glattejernet kan bruges i vådt hår, noget man ellers ikke må. 'Airstrait' glattejern, Dyson, 3.790 kr.

Læs også

macbook.jpg

25. Giv konfirmanden et gavekort til Apple

Gør konfirmanden glad, og giv et gavekort til Apple. Der fås noget i nærmest alle prisklasser – og så kan konfirmanden selv bestemme, hvad pengene skal gå til: en bærbar computer, nye høretelefoner eller en ny telefon. Gavekort, Apple.dk

tastatur.jpg

26. Giv konfirmanden, der elsker at game, et tastatur

Hvis konfirmanden bruger meget tid på at spille computer, kan et godt tastatur være en god gaveidé. Der findes alle typer – trådløse, store og små – men de små tastatur fra Ducky skulle være særligt populært til gaming. Tastatur One 2 Mini 2020 Cherry Black, Ducky, 599 kr.

27. Giv konfirmanden penge

Uanset hvor mange gode bud, vi kommer med, er der især én ting, mange konfirmander ønsker sig. Penge. Ganske enkelt. Penge kan nemlig bruges ved mange forskellige anledninger, og de gør det muligt for konfirmanden at købe præcis det, der står på ønskelisten lige nu eller sætte dem på en opsparing, som er dejlig at have, den dag konfirmanden flytte hjemmefra.

Anbefalet til dig