Andrea Elisabeth Rudolph

Foto: Oscar Meyer Andrea Elisabeth Rudolph har skabt sin første duft for Rudolph Care.

Rudolph Care lancerer Signature Notes parfume

“Det er den første parfume i verden, som er fri for de 26 allergene parfumestoffer, Cosmos-certificeret og Svanemærket”

Andrea Elisabeth Rudolph har skabt sin første duft, Signature Notes, som er “stille og diskret” og den første i verden uden allergene parfumestoffer. Men hun elsker også duften af sin baby, benzin og en særlig T-shirt i en plasticpose.

Hvorfor har du skabt parfumen Signature Notes?
– Jeg har ikke brugt parfume, siden jeg var gravid med min datter Isolde for 11 år siden, hvor jeg blev testet af Greenpeace og blev klar over, at min krop var fuld af kemikalier. Det blev jeg nødt til at forholde mig til, og derfor startede jeg Rudolph Care. Heldigvis har jeg i mange år kunnet smøre mig ind i mine egne olier og cremer, men jeg har savnet ritualet, det intime og sensuelle ved at tage min duft på. Som Marilyn Monroe, der til spørgsmålet "Hvad sover du i?", svarede, "Chanel No 5". Parfume er bare mere sexet end creme.

Hvad kendetegner parfumen?
– Den er stille og diskret som den duft, der har været i vores produkter fra dag 1. Det bliver aldrig for meget, duften er bare en snert af noget, du har lyst til at forfølge. Den indhyller dig uden at forstyrre. Den består af forskellige noter, varme og bløde og sprudlende og friske, men der er ikke nogen, der stikker ud. Der er ikke nogen guitarsolo i den her parfume, det er en symfoni.

Signature Notes fra Rudolph Care. Eau de Parfum, 495 kr. for 50 ml, Huile de Parfum, 245 kr. for 8ml, Huile de Parfum, 745 for 30 ml

Hvordan passer Signature Notes ind i Rudolph Care?
– Det er den første parfume i verden, som er fri for de 26 allergene parfumestoffer, Cosmos-certificeret (i 2015 indgik den franske økocertificering Ecocert i den fælles europæiske økologistandard Cosmos, red.) og Svanemærket. Den er sikker at bruge på huden, uden at vi er gået på kompromis med den luksuriøse følelse.

LÆS OGSÅ: Christel Winther om sin favoritcreme til ansigtet: "Den er sindssygt god for min hud"

Hvordan skal parfumen bruges?
– Vi har lavet den i to versioner, begge 100 procent naturlige. En olieversion, huile de parfum, som er 79 procent økologisk og kommer som dråber i en lille roll, og en spray, eau de parfum, som er 80 procent økologisk. Vi anbefaler, at man arbejder med parfumerne i lag, for de udvikler sig forskelligt, og det giver en anden oplevelse. Først olie på huden, fordi den holder længere og udvikler sig i takt med kropsvarmen, så sprayen ovenpå for at skabe en ekstra dimension. Lige nu ammer jeg (Andrea har, i skrivende stund, en baby på 10 uger, red.) og bruger duften i knæhaserne i stedet for på hals og håndled, så den hyller sig om mig nedefra og ikke forstyrrer min babys næse for meget.

Hvor er parfumen blevet til?
– Den er udviklet og lavet i parfumens mekka, Grasse i Sydfrankrig. Den gamle parfumør, der ejer vores parfumeri, er en drømmer med stort gråt hår og mangefarvede striktrøjer. Jeg gjorde det ikke let for ham, da jeg bad ham om at skabe en naturlig parfume, som skulle være fri for de 26 allergene parfumestoffer og kunne certificeres med Svane- og Cosmos-mærket. Det har ikke været nemt at få sådan en gammel cirkushest til at opføre et nyt nummer, men når han skal beskrive duften, siger han: "C'est très chic!". Dufte er så sanselige og abstrakte. Det er ligesom at smage på god vin.

Duftlaboratorium i Grasse, hvor Andrea har kreeret sin duft

Hvad er dine yndlingsdufte?
– Duften af nyfødt baby og mine børn. Jeg kan kende forskel på deres duft, det er helt uragtigt. Jeg elsker også duften af hav, når jeg står på skrænten ned til vandet ved mit sommerhus i Vejby. Duften af benzin minder mig om min barndom, fordi min bror har kørt motocross. Det dufter farligt og vildt godt. Engang var jeg på ferie på en italiensk ø, hvor der duftede så godt, at jeg samlede en kogle, noget græs, en blomst og noget korn i et glas, som jeg nu har stående som potpourri, og som jeg en gang imellem tager et snif af, og så er jeg tilbage i varmen. Min kæreste dufter også vildt dejligt uden parfume. Jeg har aldrig fortalt ham det, men da jeg lige havde mødt ham, stjal jeg en af hans T-shirts og havde den liggende i en plasticpose derhjemme, så jeg kunne gå og snuse til ham. Med vasketøj og rengøringsmidler har jeg det sådan, at de helst ikke skal dufte af noget, så dufter det rent.

Hvad er din historie med dufte?
– Som ung var jeg glad for at bruge parfume, og jeg har stadig nogle af de gamle flakoner stående derhjemme på en hylde. De er flotte, og så gemmer de på gode historier. Jeg har brugt Poison fra Dior, Paris fra YSL, Sunflowers fra Elizabeth Arden og Chanel No 5. Det var nogle meget kraftige dufte og meget ulig min egen. Der er så meget duftforurening, der hele tiden støjer, uanset hvor vi er. Der bliver arbejdet med dufte, roomsprays og parfume for, at det skal vække noget i os, købelyst fx. Jeg har sågar oplevet, at der er parfume i toiletpapir. Det larmer! Kontrasten til det er det meget naturlige. Man skal være helt tæt på et andet menneske for at opleve duften.

Se, hvad vi ellers skriver om: Parfume og Skønhed