adut akech solbriller
Foto: Lisa Maree Williams/Getty Images Model Adut Akech har valgt en rund solbrillemodel med hvidt stel. Så smart!

Solbriller 2020

På udkig efter nye solbriller? Vi har fundet 17 af de flotteste

Runde, kraftige, ”cat eye” eller pilotformede? Solbriller er et must for de fleste, når solen skinner, og sæsonens trends byder både på gode, gamle gengangere og nye ”hurtige” silhuetter.

Vi elsker solen og det glade humør, der som oftest følger med, men det gør dine øjne ikke. Solens stråler er ikke kun skadelige i sommerperioden – faktisk er dine øjne udsat året rundt, og især i forårs- og efterårsmånederne – hvor solen står lavt på himlen, og dermed rammer øjet direkte – er det vigtigt at beskytte synet for at undgå øjenskader.

LÆS OGSÅ: Se, hvilke solbriller der passer bedst til din ansigtsform

Ifølge produktspecialist hos Synoptik Charlotte Bonne tror rigtig mange, at solbriller med mørkt glas er bedst til at passe på øjnene. Men det er en skrøne. Det er rigtigt, at der kommer mindre lys ind i øjet, og at man derfor slipper for at knibe øjnene sammen, hvilket kan minimere rynker på sigt, men der er ingen garanti for beskyttelsen af selve øjet. Her er det udelukkende solbrillernes UV-beskyttelse, som er afgørende.

Et par gode solbriller er altså ikke kun et must i din garderobe, de har også en meget vigtig funktion for dine øjne, som afskærmning for solens skarpe UV-stråler.

Se, hvad vi ellers skriver om: Sol, Trends, Shopping, Guide, Modeuge og Sommer