Solbriller ansigtsform
SPONSORERET indhold

Sådan finder du de perfekte solbriller, der klæder dig

Vidste du, at din ansigtsform har indflydelse på, hvordan dine solbriller klæder dig? Det har de. Læs med her, hvor vi guider til, hvilke elementer der som tommelfingerregel gør sig særligt godt til netop din ansigtsform.

Af: Kristian Hindø-Lings Foto: Adam Katz Sinding
25. jun. 2020 | Mode | Eurowoman

Lige så vigtige som vanter er om vinteren, lige vigtige er solbriller om sommeren – ja, faktisk året rundt. Om indkøbssedlen står på sæsonens smarteste solbriller, eller den slags solbriller, der koster under 500 kroner, men ligner en million, så er her, et godt sted at starte.

LÆS OGSÅ: Sådan finder du brillerne, der matcher din ansigtsform

Du har måske også stået foran spejlet i favoritbutikken med de nye smarte solbriller på og tænkt over, hvad det mon er, der gør, at de ikke er lige så gode på dig, som de var på hende den smarte dame, du stod bagved i Netto forleden? Det har vi. Og det skal være slut.

Her får du en udførlig guide til, hvilke solbriller der vil klæde din ansigtsform, men også kontante bud på, hvilke du ikke skal gå efter. I hvert fald ikke, hvis du leder efter nogle, der komplimenterer din smukke ansigtsform.

Vi håber, du finder et match.

Har dit ansigt en kvadratisk ansigtsform?

Hvis du er velsignet med en bred pande og firkantet kæbelinje – altså, at pande, kindben og kæbeparti har samme bredde, og kæbepartiet er meget markeret – nærmest firkantet, så passer du på ansigtsformen kvadratisk.

Det vil sige, at du skal gå efter runde, ovale og ”cat eye”-formede solbriller, fordi disse typer af stel ”blødgør” det, kantede og gør kæbepartiet smallere. Vælg stel som har tyngden oppe, og som skråner ned imod hagen, som for eksempel en Aviator-solbrille.

Samtidigt skal du helst undgå de skarpe, kantede og geometriske former, fordi de fremhæver din "kantede" profil – heriblandt Ray Bans Wayfarer-model, og undgå de meget kantede og helt runde stel, da det vil fremhæve det markerede kæbepartiet. Undgå også små, hurtige briller.

Andre kendte i samme båd som dig, er blandt andre Demi Moore, Keira Knightley og Paris Hilton.

Har dit ansigt en rund ansigtsform?

Kigger du i spejlet, og finder brede kindben, en smal pande og kæbe, store kinder og en lav pande? Så passer du på ansigtsformen.

Så prøv et par brede, rektangulære og kraftige stel. Modeller som Ray Bans Wayfarer-model eller et par i aviator og ”cat eye”-stil, der også er gode, fordi et smalt stel som skråner ind mod hagen med højt placerede stænger, vil få ansigtet til at syne smallere og længere, og især med de bløde linjer med kindbenet som det bredeste punkt.

Gå efter kantede designs som henleder opmærksomheden på den øverste halvdel af ansigtet, og forsøg dig med fremtrædende og mere markerede stel med fokus på hjørnepartiet, fordi denne type stel giver et rundt ansigt en kraftigere kontur. Vær modig, og eksperimenter med farverne.

Forsøg at gå uden om de runde rammer, geometriske designs, og bløde, fine og små stel.

Du deler ansigtsform med blandt andre Drew Barrymore, Cameron Diaz og Kirsten Dunst.

Har dit ansigt en hjerteformet ansigtsform?

Er dit ansigt formet, som kærlighedens symbol med en bred og høj pande, brede og høje kindben og smal hage, og har du måske et lille ansigt? Der er meget, der så tyder på, at du har et hjerteformet ansigt.

Du kan blødgøre de skarpe linjer ved at vælge stel i bløde former i nedadgående linjer, som for eksempel ”cat eye”-stel og runde og ovale briller. Et bredt stel med en markant toplinje er bedst og helst i ensfarvede eller afdæmpede toner.

Hvis du går efter overdrevet udsmykkede briller, meget slanke stel eller meget store stel, kan du risikere, at de vil virke for dominerende, og små, firkantede former og stel der er for små eller for farverige, vil ej heller klæde dit ansigt.

Jennifer Love Hewitt, Reese Witherspoon og Eva Longoria er nogle af de kvinder, du kan overveje at kigge efter solbrilleinspiration hos – de har samme ansigtsform, som dig.

Har dit ansigt en oval ansigtsform?

En balanceret pande, kindben og kæbe med kæbeparti, der er lidt smallere end pande, og et generelt set ansigt med jævne proportioner giver dit ansigt ansigtsformen oval.

Det vil sige, at du kan bruge stort set alle typer solbriller, men især bløde kanter på rammen er klædeligt. Geometrisk runde og ”cat eye”-stel bevarer også den naturlige harmoni i ansigtet – bare vælg stel som passer til ansigtets størrelse, og ellers kan du godt være dristig og kreativ.

Overvej at holde dig fra stel, der fylder meget i siderne og fra meget små og runde briller.

Du har samme ansigtsform som Jessica Alba, Heidi Klum og Beyonce.

Har dit ansigt en aflang ansigtsform?

Har du et langt ansigt, en smal hage og smalle kinder med mere eller mindre fylde ved kæbepartiet, en hage og underkæbe, der er de mest fremtrædende ansigtstræk? Så er din ansigtsform aflang.

Her er, hvad du skal gå efter. Store briller eller briller, der følger dit ansigt. Det er dog meget vigtigt, at størrelsen er harmonisk i forhold til ansigtets størrelse. Ansigtet kan gøres kortere med stel, som har tyngden i ydersiden af brillen og gerne i en lige linje

Det gode ved en markant solbrille er, at den skaber en visuel opdeling af ansigtet, der får det til at se kortere ud og dermed tættere på ideal-proportionerne – briller med et bredt næsestykke og lavt siddende stænger er optimale, men ovale stel passer også godt, så længe du holder dig fra de små modeller.

Hvad er det værste, du kan iklæde dig? Rammer der er for smalle til dit ansigt.

Sarah Jessica Parker, Liv Tyler, Gisele Brunchen og Gwyneth Palthrow har samme ansigtsform som dig, og alle kvinder, der ofte er udnævnt som værende blandt verdens smukkeste. Du er heldig.

Afsted mod solbrillebutikken!

Anbefalet til dig