Caroline de Maigret Chanel

Foto: PR Caroline de Maigret til Chanel-showet under Paris Fashion Week.

Er leggings de nye jeans?

For første gang nogensinde har en særlig buks overgået salget af jeans i USA

Vi tør godt vove os ud i at fastslå, at alle kvinder ejer et par jeans. Og hvis ikke, så har du sikkert ejet et par indenfor de sidste par år. Trods dette viser en ny amerikansk undersøgelse, at denim-importen er faldet siden 2010, mens importen af en helt anden type buks fortsætter med at stige. Ejer du også et par?

Vi indrømmer gerne, at selv vi, der beskæftiger os med mode hver dag og kan blive helt ekstatiske over placeringen af en knap, en bestemt syning eller endda et materialevalg, blev overraskede, da vi opdagede de bløde leggings' comeback på catwalken sidste år i marts måned.

LÆS OGSÅ: Denne mindre pæne men praktiske støvle får nu revanche

Og mindst ligeså overraskede blev vi, da vi så denne undersøgelse af US Census Bureau hos det amerikanske medie Quartz, der viser, at jeans-importen – efter at have peaket i 2010 – er faldet med gennemsnitligt 3,9% om året, mens importen af leggings-bukser i samme periode er steget gennemsnitligt 25,7% om året.

Det betyder med andre ord, at der for første gang nogensinde bliver solgt flere leggings end jeans i USA, skriver det amerikanske medie.

Kim Kardashian i en smuk lang frakke, leggings og høje sko.

I sidste års forårs- og sommerkollektionerne fra modehuse som Balenciaga, Marc Jacobs, Versace og Gucci så vi de behagelige bukser som et ekstra lag under en kjole eller helt for sig selv, og selvom det plejer at være her, vi ser de nye trends først, så har de altså været en fast del af mange – og især amerikanske – kvinders garderober længe.

Prøv dem med et par smarte stiletter og en silkeskjorte, men tjek lige spejlet et par gange, inden du træder ud på gaden. Du vil nødigt have Sloggi-trusserne til at skinne igennem.