Paris Hilton 2000

Foto: Getty Images Paris Hiltons yndlingsstøvle er tilbage!

Moon Boot

Denne vinterstøvle er ikke til at komme udenom – bogstaveligt talt

Kvadratisk, praktisk, god. Støvlen, der var på sit højeste i 00’erne, er tilbage. Man kunne kalde dem støvlens svar på Crocs. Der er tale om de skumfyldte, klodsede og varme vinterstøvler, Moon Boots – nå ja, og lillesøster-støvlen fra UGG.

De seneste par vintre har man kunne fornemme støvlen gøre et bravt forsøg på at gøre comeback. Og nu er det så faktisk lykkedes de lettere kluntede, men yderst komfortable støvler at bryde igennem – de er nemlig ikke til at komme udenom denne sæson.

LÆS OGSÅ: 17 seje støvler, du kan bruge til ALT

Under sidste års lockdown var det ikke til at se skoven for bare balaclavaer, der holdt alles ører varme. I år er en af de vinterens hotteste tendenser rykket sydpå, for nu betrædes jorden helst kun med bløde, uformelige støvler.

Nærmere bestemt de skumfyldte og lettere kluntede Moon Boots og ditto særegne UGGs (du ved, bamsestøvlerne), der var hotte op gennem 80'erne og igen i 00'erne. Du husker måske de pastelfarvede Moon Boots på Paris Hilton eller som Victoria Beckhams pelsede favoritter, mens stilikoner som Kate Moss, Sarah Jessica Parker og Sienna Miller har sportet de bløde støvler fra UGG.

Nu er de så igen tilbage og sidder bl.a. på fødderne af danske stilikoner som Sidsel Alling, Trine Kjær og Pernille Teisbæk.

Designeren bag de omdiskuterede Moon Boots, Giancarlo Zanatta, var, som navnet antyder det, inspireret af filmen 'Apollo 11' og månelandingen tilbage i 1969, hvor Neil Amstrong og hans med-astronauter for første gang betrådte månen i støvler, der minder gevaldigt meget om de Moon Boots, vi kender i dag.

De populære Moon Boot-støvler har siden start 70’erne, hvor de blev sat i produktion, solgt over 25 millioner par af deres ”Moon Boot The Original”, ligesom brandet igennem årene har lavet designsamarbejder med store modehuse som Louis Vuitton, Moncler, Dior, Chanel, Jimmy Choo og Chloé.

kate moss_ugg.jpg
Op gennem 00'erne var blandt andre stilikonet Kate Moss med til at sætte UGG-støvlen på modelandkortet. Foto: Getty Images.

På samme måde som med den overdimensionerede Moon Boot-støvle, fremkalder den vamsede UGG-støvle mindst lige så mange minder hos os. Støvlerne, der blev designet i 1978, var oprindeligt til Australiens surfere.

Men det var især op gennem 00’erne, hvor de bløde støvler gik hånd i hånd med veloursæt fra Juicy Couture og Mulberrys Bayswater-taske, at de blev mainstream. Støvlerne var drønsmart dengang, og det er de altså blevet igen – med eller uden veloursættet.

Sådan bruger du de chunky boots

Om end du måske tænker ”tak, men nej tak” ved tanken om et par bamsestøvler eller chunky Moot Boots, fordi du mindes 00’ernes modetrends med en form for væmmelse, så kan de altså noget.

Så hvis du har et par Moon Boot-støvler liggende fra år tilbage, kan du roligt finde dem frem fra loftet og tage dem i brug igen. Hvis du tør.

Brug fx de vamsede støvler fra UGG i et tone-i-tone-look med sarte nuancer af creme og beige, som et farverigt indslag à la influencer Trine Kjær eller med shorts og en oversize cardigan som Hailey Bieber.

Det lyder jo meget tilforladeligt, men er du der alligevel ikke helt, når det kommer til UGGs eller Moon Boots, så fortvivl ej, ethvert brand med respekt for sig selv har lavet et bud på den praktiske vinterstøvle, som måske kan få dig overbevist?

Her er 11 bud på den smarte vinterstøvle

chloe x moon boots.jpg

Støvler fra Chloé x Moon Boot, 4.430 kr.

grå uggs.jpg

Støvler, UGG, 1.395 kr.

høje moon boots.jpg

Støvler, Moon Boot, 1.855 kr.

Inuikii støvler.jpg

Støvler, Inuikii, 2.715 kr.

sorel støvler.jpg

Støvler, Sorel, 1.265 kr.

miu miu støvler.jpg

Støvler, Miu Miu, 6.325 kr.

brune uggs.jpg

Støvler, UGG, 1.400 kr.

originale moon boots.jpg

Støvler, Moon Boot, 1.305 kr.

moon boots x moncler.jpg

Støvler, Moncler x Moon Boot, 5.800 kr.

isabel marant.jpg

Støvler, Isabel Marant, 3.685 kr.

prada støvler.jpg

Støvler, Prada, 8.900 kr.

Se, hvad vi ellers skriver om: Trends og Sko