Paris Hilton 2000
SPONSORERET indhold

Denne vinterstøvle er ikke til at komme udenom – bogstaveligt talt

Kvadratisk, praktisk, god. Støvlen, der var på sit højeste i 00’erne, er tilbage. Der er tale om de skumfyldte og varme vinterstøvler fra Moon Boot – nå ja, og lillesøster-støvlen fra UGG.

Af:: Rikke Jung Larsen og Julie Bruun Lund Foto: Getty Images
21. nov. 2022 | Mode | ALT.dk

Man har de seneste par vintre kunne fornemme støvlen gøre et bravt forsøg på at gøre comeback. Og nu er det så lykkes for de lettere kluntede, men meget komfortable støvler at bryde igennem. Faktisk er de ikke til at komme udenom denne sæson.

LÆS OGSÅ: 17 seje støvler, du kan bruge til ALT

Vi taler naturligvis om de bløde, skumfyldte Moon Boots og de ditto særegne UGGs (du ved, bamsestøvlerne), der var hotte op gennem 80'erne og igen i 00'erne.

Du husker måske de pastelfarvede Moon Boots på Paris Hilton eller Victoria Beckhams pelsede favoritter? Eller du mindes dengang, hvor stilikoner som Kate Moss, Sarah Jessica Parker og Sienna Miller sportede de bløde støvler fra UGG?

Godt så. Nu er det så blevet din tur...

Nu er de så igen tilbage og sidder bl.a. på fødderne af danske stilikoner som Sidsel Alling, Trine Kjær og Pernille Teisbæk.

Designeren bag de omdiskuterede Moon Boots, Giancarlo Zanatta, var, som navnet antyder det, inspireret af filmen 'Apollo 11' og månelandingen tilbage i 1969, hvor Neil Amstrong og hans med-astronauter for første gang betrådte månen i støvler, der minder gevaldigt meget om de Moon Boots, vi kender i dag.

De populære Moon Boot-støvler har siden start 70’erne, hvor de blev sat i produktion, solgt over 25 millioner par af deres ”Moon Boot The Original”, ligesom brandet igennem årene har lavet designsamarbejder med store modehuse som Louis Vuitton, Moncler, Dior, Chanel, Jimmy Choo og Chloé.

kate moss_ugg.jpg
Op gennem 00'erne var blandt andre stilikonet Kate Moss med til at sætte UGG-støvlen på modelandkortet. Foto: Getty Images.

På samme måde som med den overdimensionerede Moon Boot-støvle, fremkalder den vamsede UGG-støvle mindst lige så mange minder hos os. Støvlerne, der blev designet i 1978, var oprindeligt lavet til australske surfere.

Men det var især op gennem 00’erne, hvor de bløde støvler gik hånd i hånd med veloursæt fra Juicy Couture og Mulberrys Bayswater-taske, at de blev mainstream. Støvlerne var drønsmart dengang, og det er de altså blevet igen.

Sådan bruger du de chunky boots

Hvis du har et par Moon Boot-støvler liggende fra år tilbage, kan du roligt finde dem frem fra loftet og tage dem i brug igen.

Brug fx de vamsede støvler fra UGG i et tone-i-tone-look med sarte nuancer af creme og beige eller som et farverigt indslag a la influencer Trine Kjær.

Det lyder jo meget tilforladeligt, men er du der alligevel ikke helt, når det kommer til UGGs eller Moon Boots, så fortvivl ej – ethvert brand med respekt for sig selv har lavet et bud på den praktiske vinterstøvle. Måske de kan få dig overbevist?

Her er 11 bud på den smarte vinterstøvle

moon boots_icon low_khaki.jpg

Vinterstøvler, Moon Boot, 999 kr.

bamsestoevler_monki.jpg

Vinterstøvler, Monki, 180 kr.

moon boots_platform_boots_matte white.jpg

Vinterstøvler, UGG, 1.600 kr.

moon boots_icon brown nylon boots high.jpg

Vinterstøvler, Moon Boot, 1.100 kr.

stoevler med for_HM.jpg

Vinterstøvler, H&M, 299 kr.

moon boots_alanui_pink.jpg

Vinterstøvler, Alanui x Moon Boot, ca. 2.938 kr.

tretorn_aspa_hybrid_boots.jpg

Vinterstøvler, Tretorn, 949 kr.

vatterede stoevler_hm.jpg

Vinterstøvler, H&M, 249 kr.

moon boots_shearling.jpg

Vinterstøvler, Moon Boot, 2.068 kr.

moon boots_mini clear_burnt olive.jpg

Vinterstøvler, UGG, 1.400 kr.

moon boots_icon low rubber.jpg

Vinterstøvler, Moon Boot, 1.700 kr.

Anbefalet til dig