Paris Hilton 2000

Foto: Getty Images Paris Hiltons yndlingsstøvle er tilbage!

Moon boot anno 2019

Denne mindre pæne men praktiske støvle får nu revanche

Selvom den var elsket af Paris Hilton, Mariah Carey, Jessica Simpson og Vanessa Hudgens tilbage i 00’erne, blev vi aldrig helt overbeviste. Den skumfyldte, klodsede og varme vinterstøvle var på alle de smartes fødder, og hvis det står til trendsættere verden over, er den tilbage igen.

”Der er ingen grund til at fryse om fødderne, og det kommer du heller ikke til denne sæson” skrev vi oktober 2016, hvor vandrestøvlen fik sin sejrsgang på catwalken hos brands som blandt andet Prada. Siden har den siddet på smarte kvinders fødder, og nu får den selskab af en anden gammel kending.

LÆS OGSÅ: Bliver disse støvler det næste helt store?

Igennem de seneste sæsoner har vi set en trend med referencer til fortiden, og direkte gensyn med tidligere favoritter. Måske havde du ikke set denne komme, men tro det eller ej – de kluntede Moon Boot-støvler er det seneste.

Hvis du var ung i 80’erne, og senere i 00’erne, husker du den måske, men støvlen var faktisk oprindeligt først på markedet i starten af 1970’erne, hvor designeren Giancarlo Zanatta, som var inspireret af filmen ’Apollo 11’, producerede dem.

Igennem årene har både Louis Vuitton, Dior, Jimmy Choo og Chloé samarbejdet med den italienske skoproducent om deres bud på Moon Boot-støvlen, og denne sæson er de blandt andet set på catwalken hos den altid skøre Jeremy Scott og som resultatet af et samarbejde mellem Moncler og Moon Boot.

En af dem, der bærer dem med stolthed, er stilikon og den ene halvdel af designerduoen bag Saks Potts, Barbara Potts, der husker dem fra sin barndom. Hun genfandt dem i forbindelse med kampagneskydningen til deres kollektion sidste år.

”Vi skød en kampagne i Schweiz, og købte de lyserøde Moon Boot-støvler dertil. Jeg forbinder dem med skiferier og elsker deres silhuet. Jeg havde dem som barn, og jeg synes, alle burde eje et par,” siger 24-årige Barbara Potts, der nedenfor ses i sine lyserøde støvler.

Men hvad tænker ungdommen, der ikke har været i de varme støvler før? Vi bad to 14-årige modeinteresserede piger, Sally Dam Robak og Nicoline Keller Frimodt, komme med deres dom.

”For at være helt ærlig forstår jeg ikke, hvorfor de er moderne igen, og hvorfor de nogensinde har været det. Jeg synes referencen til rumfilm er grineren, men personligt ville jeg aldrig gå i dem,” siger 14-årige Sally Dam Robak. En holdning, Nicoline er enig i:

”Jeg kan huske, at jeg som lille syntes, de var det fedeste, men jeg måtte ikke få dem for min mor. Hun har nok haft indflydelse på, hvad jeg synes om dem i dag, og når jeg kigger på dem, forstår jeg hende godt. Det kan godt være, at de er varme og nemme at tage på, men de er fandeme grimme,” siger 14-årige Nicoline Keller Frimodt.

moon boots

Moon Boot-støvler hos Luisaviaroma, 670 kr.

Du kan roligt finde dine gamle og slidte Moon Boot-støvler frem fra loftet og tage dem i brug igen. Hvis du tør.

Se, hvad vi ellers skriver om: Trends, Sko og Modeuge