Sofie Lassen-Kahlke
Foto: Privat og PR Sofie Lassen-Kahlke, Emily Salomon, Heidi Frederikke Sigdal, Mai Manniche, Marianne Tromborg og Sara Jin Smith om deres ferieplaner.

Det skal med i Sofie Lassen-Kahlkes kuffert

Sofie Lassen-Kahlke og 5 andre seje kvinder om, hvad der skal med i deres feriekuffert

Bliv inspireret, når seks af Danmarks ­skønne kvinder ­fortæller om deres ­ferieplaner og pakker deres kufferter.

Emily Salomon, 31 år, blogger på ­Emilysalomon.dk

Min ferie er også min bryllupsrejse, og vi skal til Biscayabugten for at surfe og på eventyr på vej derned i autocamper og med vores cykler bagpå. Jeg ser også frem til at campere på stranden og falde i søvn til bølgeskvulp, vågne op til solopgang og bare kunne slå dørene op og stikke tæerne i sandet.

Jeg skal nyde sommeren med... Min kæreste, eller min mand er det jo nu. Han er min bedste rejsebuddy, og vi har det altid vidunderligt morsomt, (også) når vi er afsted.
Jeg skal pakke... Mine kameraer, blomstrede sommerkjoler, våddragt, bikinier, denimshorts, stråhat, solcreme, sandaler, bøger og Scrabble.
Jeg skal læse... Jeg læser en del, men har alligevel en god stak "i kø" efterhånden. Jeg glæder mig især til "Sødbitter" og "I Love Dick".
Jeg skal spise... Croissanter og paella. Det bedste fra begge de lande, vi skal være i. Og så skal jeg drikke sangria. Det er min yndlingssommerdrink.

3 ferietips

 1. Pak i outfits, gerne nogen der kan kombineres på kryds og tværs, og tag mindre med, end du tror, du har brug for.
 2. Undersøg hvad du skal lave, og hvor du skal spise hjemmefra. Spørg i dit netværk eller lav research på blogs, Tripadvisor og lignende.
 3. Tag masser af billeder, men husk også pakke telefon og kamera væk af og til og bare "være".

Heidi Frederikke ­Sigdal, 39 år, tv-vært på "Go ­Morgen Danmark" på TV 2

– Min sommerferie bliver en kombination af at være herhjemme og tage en uge sydpå, så den står på afslapning, strand, hygge, grill, is, kold hvidvin og løbeture.

Jeg skal nyde sommeren med... Med mine unger, min eksmand, familie og gode venner.
Mit feriested med tre ord: Sol, varme og kærlighed.
Jeg glæder mig mest til... At være sammen med de mennesker, jeg holder af. Dem, der betyder allermest i mit liv!
Jeg skal pakke... Badetøj i rigelige mængder, solbriller, solcreme, badevinger og dykkerbriller til ungerne, en god bog, min søns sutter og hans "klud" Musse (den må vi IKKE glemme!), shorts, T-shirts, saronger, sommerkjoler, stråhat, cremer og en hårkur til at klare sommer- og saltvandshåret.
Jeg skal læse... Ulla Terkelsens "Vi kan sove i flyvemaskinen", og så skal jeg med garanti læse en masse børnebøger for ungerne.
Jeg skal spise... Is, store bøffer fra grillen, tomatsalat, frisk frugt og min mors hjemmelavede kolde kartoffelsalat – den er hun verdensmester til at lave.

3 ferietips

 1. Gør det, du har allermest lyst til, hver eneste dag i ferien.
 2. Lad være med at pakke ferien til med aftaler. Der skal være plads til at være spontan og bare at nyde tiden derhjemme i nattøj.
 3. Stop op, og nyd øjeblikket – ferier går altid alt for hurtigt, og derfor skal man huske at nyde dem, når man er midt i dem.

Mai Manniche, 33 år, kreativ direktør hos Jewlscph

– Jeg er blevet bidt af en gal spinningcykel og har derfor besluttet mig for at tage cyklen udendørs og i år tilbagelægge turen fra København til Paris på jerncyklen – med slutdestination foran Chane. Jeg er vel kvinde.

Jeg skal nyde sommeren med... Turen til Paris er med min ­far – resten af sommeren skal ­tilbringes med resten af min ­familie og venner.
Mit feriested med tre ord: Hygge, godt selskab og ­mulighed for aktiviteter og motion.
Jeg skal pakke... Min smartphone, så jeg kan være opdateret på de sociale medier og tage gode billeder af det, jeg oplever. Selv på ferie nyder jeg at følge med og selv lade andre følge med hos mig. OG så skal mit smykkeskrin selvfølgelig også med. Smykkerne skal jo være i orden, uanset cykeltøj eller festkjole.
Jeg skal læse... Bøger om salg, ledelse og virksomhedskultur. Det optager mig meget, og jeg vil hele tiden gerne blive klogere på det.
Jeg skal spise... Alt godt fra havet – gerne på en grill.
Jeg glæder mig allermest til... At være sammen med dem, jeg elsker, at komme lidt væk fra hverdagen og blive inspireret til netop hverdagen. Jeg bliver meget inspireret af at rejse og ikke mindst møde andre mennesker/kulturer. Jeg er spændt på, hvem jeg kommer cyklende forbi...

3 ferietips

 1. Sæt ambitionsniveauet ned – lad være med at planlægge tusind ting hver dag, for der skal også være tid til at slappe af.
 2. Gå, gå, gå. Uanset hvor jeg er, så elsker jeg at gå rundt. Du oplever bedre og ser det hele på en helt anden måde.
 3. Travel light. Du ved jo efterhånden godt, hvad du får brugt – og husk, at smykker og sko kan gøre en sort kjole klar til både fest og en tur på stranden.

LÆS OGSÅ: 3 kreative mennesker om, hvad sommer er for dem

Marianne Tromborg, 50 år, CEO & stifter af Tromborg

– Jeg skal holde ferie på Mallorca, som jeg elsker. Øen har så meget at byde på, og jeg bruger gerne et par dage oppe i bjergene på det mest fantastiske hotel, inden jeg tager ned til vandet.

Jeg skal nyde sommeren med... Tim, min mand, vores skønne børn, der til trods for deres alder stadig gider nyde lidt ferie med os, og vores ekstra bonus i form af en skøn svigersøn.
Mit feriested med tre ord: Fortryllende, magisk og roligt.
Jeg glæder mig mest til... At sidde oppe i bjergene med duften af pinjetræer, rosmarin og ­krydderurter.
Jeg skal pakke... En spand fuld af Tromborg-produkter, for på min ferie har jeg virkelig tiden til at lave hjemmespa fra top til tå. Herudover skal jeg selvfølgelig have solcreme, et par enkelte sorte silkekjoler, mine elskede Chanel-flipfloppers, en stråhat og mindst fem kilos overvægt af bøger med.
Jeg skal læse... Suzanne Brøggers bog "Koral", en gammel klassiker, "Jørgen Stein" af J. Paludan, og så skal også være plads til "Et Lille Liv" – en magisk bog.
Jeg skal spise... Tomater, sortfodsskinke, hvidløgsrejer, friskfanget fisk grillet sammen med grøntsager og tapas.
Jeg glæder mig allermest til... Sol, varme, duften af ferie, fremmed mad og glade mennesker.

3 ferietips

 1. Husk masser af solcreme, så holder farven også længere.
 2. Snup en solfri siesta mellem 12 og 15, hvor den lokale mad nydes.
 3. Få rigeligt med væske.

Sara Jin Smidt, 30 år, chefredaktør på FIT LIVING og stifter af bloggen Healthyskinnybitch.dk

– Jeg har netop været i NYC på påskeferie og Portugal på surferferie, så sommeren skal bruges i DK, og måske et par dage i det svenske småland. Jeg glæder mig til tre ugers sommerferie og til at have tid til min træning, blog og venner.

Jeg skal nyde sommeren med... Mine venner, der ofte er udenlands i ferien, men i år er vi faktisk alle sammen i DK, og det har jeg i sinde at udnytte til fulde.
Mit feriested med tre ord: Fantastisk, hyggeligt og hjemligt
Jeg glæder mig mest til... Sene grillaftener, rosé, koldskål og mit nye bogprojekt med min gode ven Mads Persson, der ejer det sunde take-away-koncept SMAG.
Jeg skal pakke... En stor strandtaske med bikini og solcreme – man har vel lov at lov at håbe på godt dansk sommervejr.
Jeg skal læse... "Fatimas hånd" af Ildefonso Falcones, der har skrevet min yndlingsbog, "Havets Katedral". Og selvfølgelig Euroman, Eurowoman, FIT LIVING og ALT for damerne.
Jeg skal spise... Danske jordbær, fisk, skalddyr, koldskål, is, friskbælgede ærter, asparges og alle de retter, jeg skal teste til bogen.

3 ferietips

 1. Træn. Det lyder helligt, men ferie behøver ikke være ferie fra træningen. Det er jo netop der, du har ekstra tid til at træne.
 2. Sov til du vågner.
 3. Husk solcremen, og undgå at starte ferien med at bliver totalt skoldet.

Sofie Lassen-Kahlke, 37 år, skuespiller

– I år skal jeg til Grækenland og bagefter til Fanø. Jeg glæder mig til sol, havbade, morgenkaffe udenfor, lege rundt med mine børn i vandet, aperol spritz og rosévin.

Jeg skal nyde sommeren med... Min familie – først Grækenland med min mor, søster og børn og bagefter Fanø med min mand, børn, familie og svigerfamilie.
Mit feriested med tre ord: Sol (håber jeg), børn og rosé.
Jeg glæder mig allermest til... At slappe af. Vi har lige været i New Zealand og rejse rundt. Det var fantastisk, men ikke en afslapningsferie, så nu glæder jeg mig bare til at slå lejr og ikke skulle så meget.
Jeg skal pakke... Hver sommer prøver jeg at pakke meget lidt tøj, og hver sommer går det alligevel ikke sådan. Hvorfor ved jeg ikke, for jeg ender alligevel med ikke at bruge det meste. Men sommerkjoler, badetøj, Birkenstocks, solcreme, bøger, børnebøger, legetøj og hatte skal med.
Jeg skal læse... Dea Trier Mørchs "Vinterbørn" og Dickens Davids "Copperfield". De to bøger har jeg en mission om at læse. Det er i hvert fald dem, der ligger og venter på mit natbord.
Jeg skal spise... Græsk salat og en masse andre græske specialiteter, lakridsis og – når jeg rammer Fanø – bakskuld.

3 ferietips

 1. De små græske øer er altid et hit.
 2. Sørg også for at nyde de skønne strande i Danmark.
 3. Brug en masse solcreme.
Se, hvad vi ellers skriver om: Kendte, Sommer, Skønhed og Emily Salomon