Solla Eiriksdottir

Foto: Sara Sigurdardottir og PR “Jeg prøver at holde mig fra at bruge for meget makeup, drikke for meget alkohol, og så ryger jeg ikke. Huden bliver sund, hvis vi fylder vores krop med naturlige råvarer", siger Solla Eiriksdottir.

Solla Eiriksdottir: Her er mine skønhedsfavoritter

“Olien har så meget næring i sig selv, at når jeg kommer den i spidserne, bliver de sundere og holder sig fine længere”

Solla Eiriksdottir, 57, food designer og indehaver af restaurant Gló i Magasin og Tivoli, mener, at det, vi spiser har den største indflydelse på hud, hår og vores skønhed generelt.

1. Tørbørstning

Jeg elsker at tørbørste kroppen. På den måde får jeg fjernet de døde hudceller på en blid og venlig måde. Det er både godt for huden, får den til at se pænere ud med mere glød, og så føles det bare godt.

Buff tørbørste, Karmameju, 249 kr.

2. Olie i badet

Når jeg er færdig med at tørbørste kroppen, smører jeg mig ind i økologisk, koldpresset kokosolie og går derefter i bad. Her bruger jeg først varmt vand, så koldt, så varmt og så koldt – og til sidst varmt. Det gør jeg både for at gøre huden stærkere og for en sund blodcirkulation men også for at styrke immunforsvaret.

Kokosolie, Urtekram hos Med24 (sponsoreret), 27 kr.

3. Vegansk ­skønhed

Jeg er ret afhængig af dag- og natcremen Dreamy Youth fra mærket Pacifica. Det er et vegansk produkt, og det spiller også en stor rolle for mig.

Dreamy Youth, Pacifica, 269 kr.

LÆS OGSÅ: Cecilie Haugaard: ”Min hud får den flotteste glød, når jeg bruger denne bronzer”

4. Naturlig ­makeup

Jeg bruger ikke makeupcreme eller pudder til dagligt – kun når jeg skal sminkes til tv eller lignende. Men hver dag bruger jeg Dr. Hauschkas kohlblyant omkring øjnene samt mascara.

Eye Definer, Dr. Hauschka, 139 kr.

5. Duft efter humør

Jeg er afhængig af dufte! Mit mærke er Le Labo, og jeg har otte forskellige dufte fra det mærke, som jeg mikser alt efter mit humør. De to dufte, som jeg holder mest af, er Patchouli 24 og Thé Noir 29.

Thé Noir 29, Le Labo, 1.100 kr.

6. Sunde ­hårspidser

Min frisør har anbefalet mig at komme mandelolie i spidserne af håret. Olien har så meget næring i sig selv, at når jeg kommer den i spidserne, bliver de sundere og holder sig fine længere. Men jeg bruger kun en lille smule, så håret ikke bliver fedtet.

Mandelolie, Urtegaaarden hos Med24 (sponsoreret), 79 kr.

7. Min næste skønhedsin­vestering

Da jeg var yngre, gik jeg ikke med makeupcreme, og det prøver jeg også at lade være med som ældre, da det kan sætte sig i rynkerne. Derfor vil mit næste køb være Transclucent Bronzing Tint, som er tyndere end almindelig makeupcreme og kan blandes i min dagcreme for en ­naturlig glød.

Translucent Bronzing Tint, Dr.Hauschka hos Nicehair (sponsoreret), 249 kr.

Se, hvad vi ellers skriver om: Skønhed og Parfume