5 øvelser: Superfit med Anne Bech
Foto: Anne Bech & Redaktionen

5 øvelser: Superfit med Anne Bech

Rul træningsmåtten ud, og smid dig på stuegulvet, for her giver personlig træner Anne Bech os 5 af sine favoritøvelser.


SPRÆLLEMAND
DU TRÆNER: Hele kroppen. En god opvarmning forbereder kroppen på styrkeøvelserne, optimerer effekten og forebygger skader. 
SÅDAN GØR DU:
 Stil dig med samlede fødder. Hop ud med afstand mellem fødderne, mens du svinger armene ud til siden. Hop tilbage til udgangspositionen. 
TID: 30 sekunder x 4 med 30 sekunders pause ind imellem.


SITUP MED TVIST
DU TRÆNER: De skrå mavemuskler, som er vigtige for at opnå en stærk kropskerne og en flot symmetrisk mave.
SÅDAN GØR DU: Lig på ryggen, og hav hænderne i nakken. Sæt dig halvt op, mens du trækker det ene knæ ned mod den modsatte albue. Læg dig ned igen, og gentag med modsat knæ og albue.
ANTAL: 15 x 3 gentagelser.CURTSY TO YOUR BUTT
DU TRÆNER: Din numse. Denne øvelse både former og løfter dine balder.
SÅDAN GØR DU: Stil dig med fødderne samlet. Hop til siden på højre fod, og sæt venstre fod skråt bagved, mens du ’nejer’ dybt ned i en lunge. Tag venstre arm med frem for balance. Sæt af, og land på venstre fod med din højre fod bagved. Bøj benene.
ANTAL: 15 gen- tagelser på hvert ben.


V-CRUNCH
DU TRÆNER: Din mave. Ultimativ mavebooster, som kombinerer øvelserne upper og lower crunch og toner musklerne.
SÅDAN GØR DU: Lig med arme og ben strakt. Løft arme og ben så tæt på hinanden, som du kan. Bevæg dig langsomt tilbage til udgangspunktet, og gentag.
ANTAL: 15 x 3 gentagelser.


ARMBØJNING PÅ KNÆ

DU TRÆNER: Overarmene, men ikke kun dem − øvelsen er effektiv for hele overkroppen.
SÅDAN GØR DU: Sæt hænderne i gulvet i lidt mere end skulderbredde. Lad vægten af din krop hvile på dine hænder og knæ. Hav hovedet i neutral nakkestilling. Bøj armene, så dit albueled er bøjet i en vinkel på ca. 90 grader. Spænd i bryst og arme, og stræk armene. Spænd i maven hele tiden, og sørg for ikke at stritte med numsen.
ANTAL: 15 x 3 gentagelser.

FAKTA

I bogen Fit på 100 dage giver personlig træner Anne Bech dig alt, du skal bruge for at komme i dit livs form. Opskrifter, måltidsplaner og træningsprogrammer − og masser af gode råd. Anne Bech, Fit på 100 dage, Gyldendal, 250 kr.