9 dårlige vaner, der ses på vægten
SPONSORERET indhold

9 dårlige vaner, der ses på vægten

Få elimineret dine uvaner én gang for alle og se resultatet på vægten. Alt, du behøver, er en smule beslutsomhed og et par nye rutiner.

Af: Susanne Knutzen Foto: Alamy
12. jul. 2016 | Sundhed | Fit living


1: At springe måltider over

Har du for vane at springe måltider over i håbet om at tabe dig? Så er din rumlen i maven helt unødvendig. For springer du måltider over, øger du faktisk dine chancer for fedme, især når det er morgenmaden, du skipper. En undersøgelse fra American Journal of Epidemiology har konstateret, at mennesker, der ikke spiste morgenmad, havde 4,5 gange større sandsynlighed for at blive overvægtige. Hvorfor? Fordi når du springer et måltid over, forsinker du dit stofskifte og øger din sult. Og dermed er chancen for, at du overspiser ved næste måltid, menget stor.

2: At se for meget tv
En undersøgelse fra University of Vermont har vist, at overvægtige, der reducerede deres daglige TV-tid med 50 procent forbrændte yderligere 119 kalorier om dagen i gennemsnit - simpelthen fordi de ikke sad så længe i sofaen. Det er et automatisk vægttab på cirka 9,5 kilo årligt!

3: At spise for hurtigt
Det tager faktisk 20 minutter for din mave at fortælle din hjerne, at den har fået nok at spise, og at du er mæt. En undersøgelse i Journal of American Diætetiske Association fandt, at folk, der spiste langsomt, indtog 66 færre kalorier pr måltid sammenlignet med de testpersoner, der spiste hurtigt. Og det selv om dem, som spiste langsomt følte, at de havde spist mere.

4: At sove for lidt eller for meget
Ifølge undersøgelser vil folk, der er på slankekur, og som sover fem timer eller derunder, have større sandsynlighed for at tage på på maven, end dem som sover mere end otte timer. Et gennemsnit på seks til syv timers søvn per nat vil være den optimale mængde til dig, som gerne vil tabe sig.

5: At spise det gratis tilbehør, når du er på restaurant
Brød, chips, salsa og brødstænger kan være gratis på nogle restauranter, men det betyder ikke, at du ikke kommer til at betale for dem, når det gælder din vægt. Et par skiver hvidt brød løber nemt op i omkring 300 kalorier. En kurv med tortilla chips 450 kalorier. Og hvad værre er: De gratis fødevarer har ofte ikke en nævneværdig næringsværdi.

6: At spise af store tallerkner
Hold dine portionsstørrelser i skak ved at vælge små tallerkner. Skift din store middagstallerken ud med en mindre af slagsen, for mere mad = flere kalorier og mere kropsfedt. Hvis det er nødvendigt, kan du altid tage en ekstra portion.

7: At tage store mundfulde af mad
American Journal of Clinical Nutrition har lavet en undersøgelse, der viste, at mennesker, som tog store bidder af mad, indtog 52 % flere kalorier, end dem, som tog små bidder og tyggede længere. Ved at spise mad i mindre stykker, kan du øge din mæthedsfornemmelse og nyde din mad mere grundigt. En god generel regel: Jo mindre dine bidder er, jo smallere er din talje.

8: At drikke for lidt vand
At drikke nok vand i løbet af dagen er afgørende for alle kroppens funktioner, og jo mere du drikker, jo bedre er dine chancer for at forblive tynd. I en amerikansk undersøgelse mistede deltagere, der var på slankekur, og som blev instrueret i at drikke to kopper vand før hvert måltid, 30 procent mere vægt end deres tørstige testpersoner. Og du kan øge effekten ved at tilsætte dit vand is. Tyske forskere har opdaget, at seks kopper koldt vand om dagen kan føre til et metabolisk løft, der forbrænder 50 kalorier dagligt. Det er 2,5 kilo på et år.

9: At spise med dine følelser
En undersøgelse fra University of Alabama har vist, at de, som indrømmede, at de spiste som reaktion på følelsesmæssig stress, havde 13 gange større sandsynlighed for at være overvægtige. Hvis du føler trang til at spise som reaktion på stress, så prøv at tygge et stykke tyggegummi, drik et glas vand, eller gå en tur rundt om blokken.

KILDE:
Women's Health, Self.com og New York Times

SE OGSÅ: 3 eksperters bedste råd: Tab dig uden kur

SE OGSÅ: Kalorieguide: Drikker du dig tyk?

SE OGSÅ: Her er de bedste genveje til tårnhøj forbrænding