Camilla Bendix træning

Foto: Heidi Lerkenfeldt

Camilla Bendix træning

Camilla Bendix tester bootcamp: Se resultatet her

Kan 10-ugers bootcamp give en mere tonet og feminin krop, sundere kostvaner og masser af energi? Det satte skuespillerinden Camilla Bendix sig for at teste. Læs hendes dagbog og se, hvordan DU også kan prøve personlig træner Michelle Kristensens bootcamp.

Den 43-årige skuespillerinde Camilla Bendix har været på udkig efter nye sundere vaner, der kan give mere energi i hverdagen – og som ikke mindst kan holde hele livet. Da hun blev mor for første gang for ni år siden, valgte hun at holde op med at træne regelmæssigt, fordi der hverken var tid til det, og fokus var et helt andet sted.
– Set i bakspejlet skulle jeg have holdt fast i min træning, for jeg spiste stadig som før, og jeg ELSKER mad i alle former. Nogen siger, at rejse er at leve. Jeg siger også, at spise skønne måltider er at leve godt, siger Camilla Bendix.
Hun har før både trænet og spist sig f.eks. fem kilo lettere på otte uger, men hver gang er hun begyndt at kede sig med de strikse kostplaner og træningsrutiner og springer fra.
– Jeg begyndte dog for fire år siden til crossfit og var helt lykkelig over den træningsform og styrke, det gav mig, men den hårde crossfittræning gjorde, at min krop blev firkantet og muskuløs, og jeg skal altså ikke ligne G.I. Jane.
Camilla Bendix’ drøm med MK bootcampen er at indarbejde træning som et fast element i sin hverdag, så hun kan få en mere tonet krop og gå en størrelse ned, men ikke at tabe 10 kilo på 10 uger.
– Jeg skal ikke være en lille slank nipsting med sixpack, for det er ikke den, jeg er. Jeg har lyst til at være sund, at have energi og være stærk.

Uge 1: „Av mit hoved og min krop”
Den første uge med Michelle byder på mange nye, spændende ting. Vi snakker om, hvilke mål og udfordringer jeg har, og hvordan vi kan finde den træning og kost, som passer mig bedst. Tung styrketræning vil ikke være godt for mig, fordi jeg bliver alt for muskuløs. Michelle sætter mig til at lave en kombination af styrke- og konditionstræning, hvor styrketræningen består af træning med egen kropsvægt eller lette vægte, så jeg får sat fut under forbrændingen. Pulsen får jeg op ved at sprinte i intervaller på løbebånd. Da vi begynder at træne, kan jeg godt mærke, at jeg skal have banket formen i gang.
Jeg må ikke spise sukker og brød og har derfor meget ondt i hovedet, og en indre stemm råber hele tiden ”spis noget sukker, slik eller bare en lille croissant”. Jeg må heldigvis spise det, som jeg har lyst til ét måltid om ugen, og jeg venter bare på, at det bliver fredag, så mit behov kan blive stillet. Menuen står på pommes frites og børneslik. Det er vidunderligt, selv om jeg får sved på overlæben.
MICHELLE OM CAMILLAS FØRSTE UGE: Camilla er en mønsterelev, når vi taler om træning. Det er ret let at tænde det effektive ’grr jeg kan smadre den her vægt’-gen i hende. Hun har som de fleste en sukkertand. Det er derfor vigtigt at holde blodsukkeret stabilt hele dagen og at sørge for at få nok proteiner til måltiderne, fordi det giver en god mæthed og nedsætter lysten til søde sager. Se opskrien på smoothie på fitliving.dk

Uge 2: „Jeg er mæt”
Jeg har heldigvis ikke hovedpine længere, og min lyst til søde sager er stilnet af, så jeg kigger ikke længere efter skiltet med ka–e og croissanter med længselsfulde øjne. Det gode ved bootcampen er, at jeg ikke vælger mad fra, fordi jeg ikke må spise det. Jeg må spise alt – det er jo mig selv, der bestemmer. Men jeg vælger fra, fordi jeg er mæt. Michelle giver mig sin bog med sunde opskrifter, som jeg afprøver i weekenden. Nu er der overskud til det efter den første uge, hvor det hele er meget nyt, og jeg fejrer mine første 10 dage på bootcampen med en pandekagelagkage a la Michelle – den smager fantastisk.
Jeg faster for første gang, hvor jeg spiser efter MK-principperne indtil kl. 16 og derefter faster til kl. 14 næste dag. Jeg må drikke vand, te og ka–e, og er jeg ved at gå op i limningen, spiser jeg lidt mandler – det mætter at tygge lidt.
Træningsmæssigt har Michelle sat sig for, at jeg skal lære at løbe 5 km. Jeg hader at løbe, hvis jeg ikke har en fodbold eller håndbold at løbe efter, og jeg er i den grad heller ikke overbevist om, at de 5 km og jeg bliver gode venner.
MICHELLE OM CAMILLAS UGE 2: Faste er et godt ’kort’ at trække op af lommen, fordi det gør dig opmærksom på, om du spiser, fordi du er sulten, eller fordi munden keder sig. Du sparer også en del kalorier, når du ikke spiser et helt døgn. Kalorieopsparingen kan du så bruge på at indtage noget knap så sundt i ugens løb. Camilla skal lære at løbe, da det vil være godt for hendes kropstype samt passe til hendes arbejdssituation, hvor hun til tider er meget væk på optagelser. Man kan jo løbe overalt.Uge 3: „Savner mit rugbrød”

Mit energiniveau er i top hele dagen, og jeg får nærmest springenergi omkring kl. 23-0.30. Et knap så heldigt tidspunkt, da jeg burde sove, men det ville være perfekt, hvis træningscentret havde åbent.
Michelle introducerer mig for sine broccoliboller, som hun spiser i stedet for brød – og jeg savner mit rugbrød med spegepølse. De hjemmelavede broccoliboller fungerer heldigvis fint som brød. Der er dog et minus: Jeg har fået bumser igen, og det synes jeg absolut ikke, at jeg her i 40’erne har alderen til.
MICHELLE OM CAMILLAS UGE 3: Det er helt normalt, at Camilla begynder at få meget mere energi. Det burde faktisk være en af de største grunde til at ønske sig nye kostvaner, for hvem vil ikke gerne have maks. ud af de timer, vi er vågne i? De fleste af os elsker brød og går i panik, hvis vi helst ikke skal spise det. Det er godt, at hun kan lide broccolibollerne, så hun føler, at hun får sit brød. Se opskriften på bollerne her

Uge 4: „Som at være nyforelsket”

Jeg fryser hele tiden og vil helst have en dyne omkring mig eller træne, fordi det giver varmen. Mit energiniveau når dog helt nye højder. Jeg vågner tidligt om morgenen og har lyst til at stå op og lave min omelet i stedet for at ligge og slumre i sengen. Jeg har det lidt som at være nyforelsket, fordi energien og glæden er så tydelig.
Der er nogle gange andre med til træningen, og selv om vi til tider kommer til at snakke alt for meget sammen (siger Michelle), er det godt at have nogen at træne med, fordi vi presser hinanden til at yde maks. Træningen er stadig hård, men balancen er der, og jeg løber ikke så tungt længere.
MICHELLE OM CAMILLAS UGE 4: Når der sker ændringer i kroppen, begynder du at yse. Den kører for fulde skrald med forbrænding og restitution. Det er heldigvis bare en periode, at man har det sådan. Fællesskab er en god ting, når du laver livsstilsændringer, da man kan støtte hinanden, give hinanden fif til nye lækre opskrier og et skulderklap, når det hele er lidt hårdt.

Uge 5: „Farvel til 5 centimeter”
Jeg kan se, at jeg bliver stærkere og hurtigere for hver gang, jeg træner, og jeg synes hele tiden, at jeg får gaver. Jeg keder mig hverken i træningen eller med min mad. Jeg har følelsen af, at sådan her kan jeg godt leve mit liv og være glad for det. Jeg har tabt 5 cm rundt om maven, og jeg kan pludselig passe mit tøj. Jeg har gemt et par jeans, fra før jeg fødte, og de strammer ikke længere. Så gør det ikke noget, at jeg vejer mere, end jeg gjorde, før jeg fik børn, for det er muskler, ikke fedt.
MICHELLE OM CAMILLAS UGE 5: Mange kvinder er aængige af at veje sig hver dag. Det skal du ikke, for har du knoklet i 14 dage, hopper op på vægten og ser, at der ikke er sket noget, giver de fleste op. MEN muskler fylder mindre end fedt, og derfor vil en byttehandel mellem fedt og muskler betyde, at du taber centimeter, men ikke nødvendigvis kilo. Mål dig i stedet med et målebånd, eller mærk e er, hvordan dine bukser sidder.

 

Uge 6-8: „Stærk som en bjørn”
Jeg får mange komplimenter. Folk tror, at jeg har været ude at rejse, for jeg ser så sund ud, og mine øjne er meget mere klare. Jeg føler mig også stærk som en bjørn. Der er intet, som kan vælte mig omkuld, heller ikke energimæssigt. Det hjælper også på glæden ved mig selv, at jeg føler mig stærk indeni og udenpå.
Til træning kan jeg blive ved. Hvis Michelle siger, at jeg godt kan tage et minut mere, tager jeg et minut mere. Jeg løber indenfor på løbebånd og kigger på tallene, 4 km, 4 km 677… lige, til jeg når 5 km. Jeg er terminator-agtig, når jeg først går i gang, stopper jeg ikke, selv om jeg er ved at kaste op. Michelle lover mig, at jeg vil komme til at løbe udenfor, og at jeg vil kunne lide det. Det vil jeg mærke, før jeg tror på det.
MICHELLE OM CAMILLAS UGE 6-8: Øjnenes farve og glød siger en del om folks sundhed, og jeg ser o e, at det hvide i øjnene bliver mere blankt, når der bliver spist sundere og trænet. Jeg har ændret Camillas løbestil ƒa at lave en hæl-landing til at lande på mellem- og forfoden. Når du lander på hælen i dit løb, bremser du din ƒemadgående bevægelse. Lander du derimod på mellem- og forfoden, løber du lettere og nedsætter risikoen for skader.

Uge 8-10: „Jeg vælger smoothien!”
Der bliver læsset mange grønsager og frugt i indkøbskurven – det er et farvemekka uden lige, og jeg kan lide det! Hvis jeg spiser kage, hvilket jeg gør nogle gange, tager jeg konsekvensen af det og bliver endnu mere motiveret for at løbe fem kilometer eller faste dagen efter. I stedet for at give op og tænke, ’okay så gik det galt’, lever jeg videre på den nye måde. Den sidste uge har jeg været hårdt presset på alle niveauer med møder om job, træning, en tur i Stockholm, jeg har syet kostume til min søn – der har været noget hele tiden. Normalt ville jeg have syntes, at det var hårdt for mig og kastet slik ind for at overleve, men på vej hjem i flyet kunne jeg vælge, hvad jeg ville spise, og det trygge sæt ville have været vingummier, chokolade og ka‘e. Men jeg havde lyst til en smoothie.
MICHELLE OM CAMILLAS UGE 8-10: Camilla er nået langt, når det begynder at blive naturligt at træ…e de sunde valg ƒem for de hurtige fiks, selv om hun bliver ƒistet. Der skal dog også være plads til, at man spiser kage, slik, eller hvad du allermest elsker, hvis du sørger for at tage en træning eller en fastedag for at rette op på det.

CAMILLAS BOOTCAMP

Bootcampen varer ti uger, hvor trænings- og kostekspert Michelle Kristensen tilrettelægger et program ud fra deltagernes ønsker.

TRÆNING
Camilla har trænet to gange om ugen sammen med Michelle og én gang alene, hvor hun løber. Træningen mikser intervaller med puls og styrke, som former kroppen og sætter gang i forbrændingen.
KOST
Camilla har skåret ned for brød, ris og pasta. Én gang om ugen faster hun i 22 timer, hvor hun kun drikker vand, te eller kaˆe. Det betyder, at hun må spise mere eller mindre, hvad hun
vil, 3 måltider om ugen. Ellers er måltiderne bygget sådan op, at hun skal have en portion protein, en portion fedtstof og alle de grønsager, som hun kan spise. Hun må spise to til tre stykker frugt om dagen. Før træning må hun få tungere kulhydrater som en skive rugbrød. Læs mere i „MK Bootcamp 6:1”, Lindhardt & Ringhof, 200 kr.

CAMILLAS RESULTATER
- Mit mål var at gå en størrelse ned, og det nåede jeg allerede efter fem uger.
- Jeg kan se mavemuskler på hver sin side igen, og det er ellers længe siden.

- Jeg har opdaget, hvor nemt og skønt det er at løbe – det passer mig godt.

- Jeg har fået meget mere energi og føler mig friskere end nogensinde før.

Se, hvad vi ellers skriver om: Sund livsstil, Michelle Kristensen og Vægttab