En god kop te
SPONSORERET indhold

En god kop te

Der er intet så dejligt som at hælde det varme vand på dine nyindkøbte teblade og dufte til de hundredevis af lækre aromastoffer, der frigives fra de nye lækre teblade, mens teen trækker. Te er i dag verdens mest udbredte drik næst efter vand.

Af: Michael René
21. nov. 2013 | Sundhed | ALT for damerne

Den første te
Den første skrevne tekst, hvor te omtales, er fra det 3. århundrede. Men helt præcist hvordan traditionen med at hælde kogende vand og plantemateriale sammen, for derpå at indtage det, er opstået, vides dog ikke. Et gammelt smukt sagn beretter om den kinesiske kejser Shen-nung, som regerede for 5.000 år siden. Han sad under et træ af typen Camelia Sinensis og drak kogt vand. Nogle blade fra træet faldt ned i det kogende vand, som herved blev gyldent og velduftende, således blev den første kop te drukket.

Busken
En tebusk kan blive omkring 100 år gammel. Tebusken holdes omkring 1 m i højden, da det er mest bekvemt for teplukkerne og sikrer ydereligere, at der hele tiden er nye skud. Det er nemlig oftest kun de nye topskud – kaldet two-leaves-and-a-bud (to blade og et skud), der plukkes. Til nogle teer plukkes kun knoppen eller mere end two-leaves-and-a-bud. Det ypperste indenfor te er benævnt first flush (silver tips) og er tebuskens knopper, der plukkes i det tidlige forår i april og er te af en meget høj kvalitet og et højt indhold af antioxidanter og dermed også en meget høj pris. Du kan købe silvertips te hos en lang række specialforhandlere af te.

Sundhed
Te er en rigtig god naturlig kilde til antioxidanter, der reducerer uønskede men naturligt forekommende frie radikaler i kroppen. Grønne og hvide teer er en rigtig god kilde til antioxidanter, mens sorte teer og Oolong teer har et lidt lavere indhold pga. fermenteringen (brunfarvningen).

Læs smagsevalueringer af grøn te og chai-te på Michaelrene.com.

LÆS OGSÅ: Louise: Sådan holder jeg mig sund til hverdag