Guide: Rens din skjorte enkelt
SPONSORERET indhold

Guide: Sådan renser du selv din skjorte enkelt

Du kender helt sikkert alle udfordringer med de gule pletter i nakken af din skjorte. Du får her ekspertens bud på en nem løsning til at fjerne og minimere disse misfarvninger.

Af:: Michael René Foto: Alamy
16. feb. 2015 | Sundhed | ALT for damerne

Den klassiske gule- eller brune farve i nakken på din skjorte kan behandles effektivt på mange forskellige måder. Herunder får du mit eget nemme og enkle råd til en pæn ren nakke i skjorten.

Tjek altid nakken på din skjorte
Når du lægger din skjorte til vask, så tjek altid om der er gule eller brune misfarvninger af sved og snavs i nakken. Er skjorten misfarvet så invester to minutter på at sætte tøjet i blød. Er der tale om en lille plet, så sæt skjorten i blød med opvaskemiddel. Metoden er enkel – gennemvæd nakken på din skjorte med lunkent vand og gnid en tynd stribe opvaskemiddel ind i nakken på skjorten, fordel sæben grundigt og hæng skjorten til tørre ude i brusekabinen natten over.

Dagen efter skyller du tøjet op i koldt vand. Evaluer om misfarvningerne på nuværende tidspunkt allerede er elimineret markant, hvis ikke så gentag iblødsætning. Brus sæben godt ud af tøjet med koldt vand og iblødsæt tøjet igen med en tynd stribe opvaskemiddel. Lad tøjet stå iblød til om aftenen og skyl atter tøjet op i koldt vand.

Når de gule misfarvninger er minimeret markant efter forbehandling med opvaskemiddel, så vask tøjet efter anbefalingen på vaskeanvisningen.

Vask koldt – max 30
Husk at når du har et 40 graders vaskemærke i nakken på din skjorte, så er der tale om en maksimum vasketemperatur, og du kan snildt spare på energiregningen og miljøet ved at vaske ved 30 grader. Du kan med fordel tjekke om ikke dit vaskemiddel virker effektivt og anbefales til vask ved både 30 grader samt lavere vasketemperaturer. Det fremgår nemlig af deklarationen på emballagen af vaskemidlet. Kig efter det anbefalede temperaturinterval for anvendelse af netop dit vaskemiddel. Der vil typisk være angivet et vaskesymbol for hhv. 30 og op til 60 eller 80 grader.

Se flere gode råd på Pletvæk.dk, hvor vi også guider til mere genstridige pletter på dine skjorter.


LÆS OGSÅ: Sådan rengør du din opvaskemaskine

LÆS OGSÅ: Vasker du dit lingeri korrekt?

LÆS OGSÅ PÅ EUROMAN.DK: 20 tips til pleje af dine sko