Få tips til, hvordan du gør din opvaskemaskine ren.
SPONSORERET indhold

5 trin: Sådan rengør du din opvaskemaskine

Overser du også din opvaskemaskine, når der skal gøres hovedrent? Det tænkte vi nok! Derfor har ALT.dk snakket med en rengøringsekspert, der giver dig de bedste tips til rengøring af opvaskemaskinen.

Af: Emilie Luna Rasmussen Foto: Getty Images
05. maj. 2021 | Bolig | ALT.dk

En opvaskemaskine kan spare dig for mange timers opvask i køkkenet, og så hjælper den dig med at holde dit service rent. Selvom opvaskemaskinens hovedfunktion er at vaske rent, så er det en god idé at være opmærksom på, at selve maskinen også trænger til en hovedrengøring i ny og næ. 

LÆS OGSÅ: Rengøringsekspert: Denne type karklud er en bakterierede

ALT.dk har snakket med rengøringsekspert Michael René fra rengøringsuniverset Pletvæk.dk, der her guider dig trin for trin til rengøring af din opvaskemaskine. 

Trin 1: Rengør selve opvaskemaskinen 
Det er vigtigt at rengøre din opvaskemaskine, for det, du putter i den, bliver ikke renere end selve maskinen. Start med at gøre ydersiden af opvaskemaskinen ren med varmt vand og opvaskemiddel - vask derefter sæbeskuffer, gummilister osv. inde i opvaskemaskinen, så den skinner. 

Trin 2: Udskift ødelagte og slidte dele 
Hvis din gummiliste på opvaskemaskinen er hullet og ødelagt, eller den har mørke pletter af skimmelsvamp, som ikke kan vaskes væk med rodalon, så trænger den til en udskiftning. Kontakt din lokale forhandler og forhør dig nærmere om udskiftning af gummilister til din opvaskemaskine, så du får fat i de rigtige dele. 

Trin 3: Sørg for, at alle væskerne i maskinen er fyldt op 
Hvis opvaskemaskinen ikke er fyldt op med den rette mængde afspændingsmiddel, sæbe og opvaskemiddel, får man ikke den optimale opvask. Fx virker selve opvaskesæben ikke ligeså effektivt, hvis der mangler salt eller afspændingsmiddel og omvendt. 

Trin 4: Afkalk opvaskemaskinen  
Nogle steder i landet er der meget kalk i vandet, og det sætter sig også på din opvask, hvis din opvaskemaskine ikke er afkalket. De fleste opvaskemaskiner kan du afkalke med citron- eller eddikesyre. Syren puttes ned i sæbeskuffen i stedet for sæbe. Der findes også afkalkningstabs, som man kan smide ind i maskinen og derefter starte en (tom) afkalkningsvask.

Gentag processen, når kalken begynder at sætte sig på servicen, eller der kommer hvide belægninger på din opvask. 

Trin 5: Kør en tom vask 
Til sidst kører du en vask uden opvask i maskinen. Herved sikrer du dig, at dit afkalkningsmiddel er helt væk, inden du igen gør klar til at bruge din opvaskemaskine, der nu er så god som ny.

Anbefalet til dig