Kom med til årets fedeste danse-event i København! Klik her

Mød Julie Lindegaard, der er ambassadør for ALT for damernes kvindeløb.

"Jeg vil i gang, finde motivationen og få mit løb skemalagt.”

"... Derfor passer det perfekt at melde sig til kvindeløbet, for så får jeg et mål." Julie Lindegaard er ambassadør for ALT for damernes kvindeløb - og har som mange af os svært ved at få snøret løbeskoene ofte.

”Jeg vil gerne være en af dem, der kan sige, at jeg løber fem kilometer tre gange om ugen og holder den gode form, men jeg må indrømme, at jeg har svært ved at holde fast, og jeg har et hav af undskyldninger, som gør, at jeg ikke får det gjort."

40-årige Julie Lindegaard er ambassadør for ALT for damernes kvindeløb. Hun er til daglig vært og journalist på DR P4’s morgenflade, så hun er med til at rive fynboerne ud af sengen og sende dem i skole og på arbejde. Derudover sidder hun i bestyrelsen i egnsteatret BaggårdTeatret i Svendborg.

Julie Lindegaard bor tæt ved skov og strand på Tåsinge sammen med sin kæreste, to børn + bonusbarn, samt hund, kat og papegøje. Hun går dagligt ture med hunden og forsøger at komme op på de 8.000-10.000 skridt om dagen, og derudover går hun til yoga en gang om ugen.

Og NU skal hun i gang med at løbe igen.

"Jeg er træt af at diskutere med mig selv hele tiden. Jeg vil i gang igen, finde motivationen og få det skemalagt. Derfor passer det perfekt at melde sig til kvindeløbet, for så får jeg et mål. .”

TILMELD DIG ALT FOR DAMERNES KVINDELØB

Hvorfor valgte du løb som motion?

”Jeg kan godt lide fleksibiliteten ved løb – at jeg kan gøre det, når jeg vil, for det gør det nemt at få passet ind i hverdagen. Jeg har løbet i mange år, men har også holdt lange pauser. I 2014 løb jeg Københavns Halvmaraton, og jeg havde været meget dedikeret og trænet hele vinteren. Jeg var meget fokuseret og havde sat mig et mål, men jeg har simpelthen ikke fået løbet fast, siden jeg gennemførte. "

Du har holdt løbepause i noget tid. Hvordan kommer du godt i gang med at løbe igen?

”Jeg har aldrig været en hurtig løber, der presser mig selv, og det gør mig ikke noget, hvis jeg skal ned og gå undervejs. Jeg behøver ikke at få blodsmag i munden, og pulsen banket op, når jeg løber. Det er simpelthen for hårdt og gør for ondt. Jeg har også en god tålmodighed til at blive bedre i mit eget tempo, og jeg er derfor meget fortrøstningsfuld i forhold til, at jeg kommer godt i gang."

Hvad giver det dig at løbe?

”Jeg har aldrig syntes, at løb var sjovt, og jeg har heller ikke opnået noget rush undervejs. Den følelse kommer først bagefter – og det er dén følelse, jeg kan lide. Det betyder også noget for min selvopfattelse at sætte mig et mål og gennemføre det. Jeg synes, at det er vigtigt og dejligt at tage sig selv alvorligt og at arbejde fokuseret med at holde de mål, som jeg sætter mig – og ikke begynde at tvivle eller forhandle med mig selv. Det er jo en superfed følelse, når jeg er i god form og kan rose mig selv for, at jeg har været ude og løbe i dag.”

SE OGSÅ: "Det var skønt efter mange års overvægt at opdage, at jeg kunne løbe"

Hvad er din motivation for at komme afsted?

”Jeg har fået fat i en løbemakker, som er min nabo og veninde. Det er godt at have en allieret, for når hun står og venter i indkørslen, kan jeg ikke finde på en undskyldning – så er det bare med at trække i løbetøjet. Hun er erfaren løber, og vi sludrer undervejs, så nogen gange ender vi mere med at gå end at løbe. Om jeg skal gå eller løbe er et fedt – det er skønt at komme ud i naturen, men selvfølelsen er federe efter en løbetur end gåtur."

Din favoritrute?

"Jeg løber i skoven, og tager jeg en lang tur, går den rundt om Valdemar Slot. Jeg løber altid udenfor, fordi 80 % af det skønne ved løb er jo at komme ud i naturen, mærke årstiderne, få røde kinder og hovedet frisket op.”

Hvordan finder du tid til at dyrke motion i en travl hverdag?

”Det er blevet lettere for mig at få tid til løb, fordi mine børn er blevet ældre, og i dag løber jeg tit en tur, når de alligevel er til fodbold. Når jeg ikke har morgenvagt, står jeg op klokken 6 og løber med min nabo. Det giver mig en frihed resten af dagen at løbe om morgenen, for ellers kan jeg godt gå og gruble over, at jeg skal ud på en løbetur senere, og mit hoved begynder at forhandle om, hvordan jeg kan undgå det. Derfor er det perfekt at få det overstået, inden der skal smøres madpakker, og dagen er i gang. Jeg kan derfor kun anbefale at lægge løbeturen om morgenen.”

SE OGSÅ: Årets løbetrøje er designet af Custommade

Har du før deltaget i løb?

”Jeg har deltaget i flere Kvindeløb, og det er altid en god oplevelse, selv om jeg godt kan blive bange for, om jeg er god nok, når jeg står på startstregen og synes alle ser toptunede ud. Men det er jo heldigvis bare for sjovt, og til løbene er der kvinder i alle farver, størrelser og form.”

Løber du til musik?

”Når jeg løber alene, lytter jeg til podcasts fra DR, 24/7 eller Politiken. Jeg kan også finde på at have en lydbog i ørene. Det fungerer godt for mig, og så tænker jeg heller ikke på, hvor hårdt det er.”

Dit bedste råd til en nybegynder?

”Mit bedste råd er at komme op af sofaen. Lad være med at fokusere på, hvor langt du skal løbe eller hvor hurtigt. Jeg ved, hvor svært det er at komme afsted, men når man først er i gang, er selvfølelsen stor.”

Dit bedste råd til at hoppe i løbeskoene?

”Lav en aftale på et tidspunkt, hvor du ikke kan slippe ud af det. For mig er det tidligt om morgenen, hvor der er en løbemakker, som står klar – så er der ingen undskyldning, og man kommer afsted.”

Se, hvad vi ellers skriver om: Alt for damernes kvindeløb og Løb