Kan du klare en cykelferie?
SPONSORERET indhold

Kan du klare en cykelferie?

Af:: Stinne Jensen Foto: Anne Dorte Weismann
07. sep. 2011 | Sundhed | ALT for damerne

Det var første gang Mai-Britt Vingsøe Andersen rigtig gik til den med motion, da hun deltog i Team Rynkebys tour til Paris. Og selvom hun normalt ikke dyrker motion i hverdagen, vil hun forsøge at komme ud på landevejen et par gange om ugen for at holde cykel-formen ved lige. Her går du Mai-Britts bedste råd til en god cykel-oplevelse– hvis du selv overvejer at brænde nogle kalorier af i sadlen.

1. Giv ikke udstyret skylden
Hvis du vil gøre det bedste for din bagdel, så må mit bedste råd må være at finde den helt rigtige sadel og de helt rigtig cykelbukser. Jeg havde to par forede cykelbukser på på touren, og kunne ikke havde siddet så længe uden. Mine cykelbukser er en herremodel fra X-treme, og koster næsten 1.000 kr., men de er hver en øre værd. Min sadel er en Diva Gel Flow, der er blødere end gennemsnittet.

2. Trafiksikker cykeltur
Lad være med at høre musik når du kører på landevej uden cykelsti. Det er livsfarligt, hvis du ikke at kan høre trafikken. Jeg har faktisk lært at nyde stilheden. Det er næsten meditativt.

3. Snacks skal der til
Hav altid nødder og rosiner med i baglommen. Du risikerer hurtigt at gå sukkerkold hvis du ikke propper noget i hovedet en gang i timen. Og drik rigeligt med vand - gerne en dunk vand i timen.


Læs også: »5 ting jeg ville ønske, nogen havde fortalt mig om løb.


Nøgleord: Cykeltur, gode råd, Mai-Britt Vingsøe