5 ting, jeg ville ønske nogen havde fortalt mig om løb
Foto: Mads Stahlschmidt

5 ting, jeg ville ønske nogen havde fortalt mig om løb

Det tager tid, før du kan lide det

Jeg har prøvet at begynde på at løbe flere gange. Og hver gang er det gået galt, fordi det jo ikke er hverken rart eller sjovt. I hvert fald ikke før man har tvunget sig selv rundt i parken i 3-4 måneder (ja, så lang tid). Men hvis du på nogen måde kan holde ved så længe, sker der noget helt vildt underligt – fra den ene dag til den anden kan du ikke undvære det længere og i stedet for at finde på undskyldninger for ikke at løbe, dropper du cafébesøg så du kan komme ud.

 

Tag det helt roligt med udstyr

Løbetights, windbreaker, svedtransporterende materialer, kompression og huhej. Glem det. Hvis du vil ud at løbe er der to ting, du skal bruge: et par gode sko, så du ikke smadrer fødder, ankler og knæ på første tur, og en god løbebh. Begge dele er værd at bruge nogle penge på. Resten kan du altid købe efterhånden eller bare slet ikke – jeg ejer stadig ikke noget, der er svedtransporterende, tror jeg.

 

Find et godt løbeprogram

De fleste af os, kondi eller ej, kan løbe en tur. Og derfor starter mange med at gøre lige præcis det. De løber så langt og hurtigt, som de overhovedet kan, og er ret så selvtilfredse bagefter. Problemet er bare, at efter det gør hver eneste lille muskel så ondt, fordi den er blevet overbelastet, at du virkelig ikke har lyst til at prøve igen. Derfor start stille og roligt og find et program du kan følge. From couch to 5 K er stadig min favorit og kan downloades gratis fra iTunes Store. Ellers findes der også alverdens app, bøger og dvd’er.

 

Det hårdere at løbe udenfor end på løbebånd

Hvis du vil have det optimale ud af den tid du alligevel bruger på at løbe, så gør det udenfor. Terræn, vindmodstand og den friske luft gør det langt mere effektivt end en tur på løbebåndet.

 

Sæt et mål

Måske vil du gerne deltage i et af de mange løb, der er i øjeblikke, som f.eks. »ALT for damernes Støt Brysterne-løb. Måske vil du gerne tabe et par kilo eller bare kunne løbe 5 kilometer uden stop. Sæt dig et konkret mål og – hvis du er ligesom mig – gerne med en belønning når du når det.


»Læs ogå: Efterårets løbeskole: Kom i gang på en uge


Nøgleord: Løb, løbere, løbe.