løbeskole

løbeskole

LØBESKOLEN DEL 5: „Jeg er ikke vild med at løbe – hvordan kan jeg blive hooked?”

Tro det eller ej. Løbeglæde er faktisk noget, du kan dyrke. Kort fortalt er der to smutveje. Den første er at gøre det sjovt. Den anden er at give dig selv succesoplevelser. Se her hvordan...


Vi har en god og en dårlig nyhed. Den dårlige nyhed er, at man desværre ikke kan lave et program, der decideret kan hjælpe løbeglæden på vej. Den gode nyhed er, at løbeglæden kommer, når du træner regelmæssigt. I takt med at din form bliver bedre, vil du nemlig også nyde dine løbeture mere. Men det kræver, at du bliver ved, og derfor er det altafgørende, at du ikke presser dig selv ud i „nærdødsoplevelser” i begyndelsen.

Kort fortalt er der to veje til løbeglæde:

1) GØR LØBETUREN SJOVERE

- Tving ikke dig selv til at løbe hele ­vejen, hold hellere nogle gå-pauser indimellem, så kan du nemlig løbe lidt hurtigere, når du ­begynder igen.

 - Varier din træning. Elsker du ikke at løbe, så er det en god idé at variere mellem længere ture i roligt tempo og kortere ture i højt tempo.

- Få dig en løbemakker! Hvis du har en at følges med, kan kilometerne føles lettere. Find en f.eks. via fit livings motionsplanner, hvor du kan søge efter en løbemakker i netop dit områda.
- Se på det positive. Glæden ved at løbe handler i høj grad også om at fokusere på de positive ting: Den altoverskyggende fordel ved at løbe er, at det er så let tilgængeligt. Der skal hverken pakkes taske, bestilles tid eller planlægges. Det er bare på med skoene og ud ad døren. Når du er i gang, så prøv også at lægge mærke til naturen, de skiftende årstider, solopgang og  solnedgang. Løb langs strand, sø eller anden smuk natur. Det hjælper faktisk.


2) GIV DIG SELV SUCCESOPLEVELSER

Skal løb være sjovt, er det altafgørende at starte langsomt. Meget langsomt. For nej, det er faktisk ikke dårligt, at du ikke kan løbe fem kilometer, hvis du ikke er vant til at træne. Og ja, det er ok at gå en del af vejen. Alt for mange mister modet efter kort tid, fordi de starter for hurtigt eller stiller for store krav til sig selv.

Her er et fire-ugers begynder­program, der sikrer dig succes på løbestierne:

Se, hvad vi ellers skriver om: Løb og Løbetræning for begyndere