GIV ET BLAD I JULEGAVE TIL ÉN, DU HOLDER AF

Revolutionerende nyt om rygsmerter
Foto: All over Revolutionerende nyt om rygsmerter

Kur mod rygsmerter

Revolutionerende nyt om rygsmerter

Tre ud af fire diskusprolapspatienter kan få glæde af ny, dansk forskning, lyder et af ugens sunde tips, som sundhedsredaktør Christina Bølling har udvalgt til dig.

Revolutionerende nyt om rygsmerter
Forskere fra Rygcenter Syddanmark har fundet acnebakterier i ryggen på diskusprolapspatienter og i et forsøg kureret kronisk plagede rygpatienter med en simpel antibiotikakur. I forsøg, hvor 162 rygpatienter deltog, fik halvdelen en kraftig antibiotikakur over hundrede dage, mens den anden halvdel fik virkningsløse piller, placebo, i samme tidsrum. Placebogruppen oplevede ingen forbedring, mens hele tre ud af fire patienter, der modtog antibiotika, oplevede store forbedringer: I gennemsnit blev smerterne halveret og funktionsevnen fordoblet og for flere forsvandt rygsmerterne helt.

Man vurderer, at op imod 20.000 danskere kan få glæde af behandlingen som britiske forskere i avisen The Guardian kalder en nyhed af nobelprisværdige dimensioner.
Kilde: Theguardian.com, Dagensmedicin.dk

LÆS OGSÅ: Dét prøver din krop at fortælle dig: 6 tegn


Udendørsløb giver større glæde

Der er stor forskel på at træne ude og inde, mener en række eksperter, der opfordrer til at skifte fitnesscenterets støj ud med strand eller skovens dybe, stille ro.

Motion er nemlig ikke kun noget, vi børdyrke for den fysiske sundhed, men i lige høj udstrækning for den mentale velvære, og her spiller omgivelserne stor rolle. I fitnesscenteret skal vi forholde os til lys, lyd, maskiner og andre mennesker, mens man i naturen giver hjernen det frirum, den har brug for, når man som mange af os, lever i en stresset hverdag. Antallet af medlemskaber i fitnesscentrene er steget eksplosivt i de store byer de senere år, og det ærgrer forskellige sundhedseksperter, fordi det netop er byboerne, der har brug for at koble af i en skov, hvor hjernen får en pause fra at skulle sortere i den konstante strøm af indtryk. Selvfølgelig er et løbebånd bedre end ingenting, men har du muligheden, bør du vælge en tur til stranden eller skoven.
Kilde: Politiken.dk

Avocado holder sulten i skak
Den er ikke just kendt som hovedingrediens islankekost, for med hele 15 procent fedt og 190 kalorier pr. avocado, skal der ikke mange af de grønne frugter til, før man rammer de fleste kures kalorieloft i et måltid. Alligevel, påviser forskere fra Lome Linda University i Californien, bør avocado netop være på menuen, når man vil tabe sig. I et forsøg med 26 overvægtige voksne, der alle havde svært ved at holde sig fra eftermiddagens snack, havde de, der spiste en halv moden avocado sammen med deres frokost, nedsat lyst til mad de følgende tre timer – endda med hele 40 procent. Det er avocadoens høje fedtprocent, men lave sukkerindhold, der, modsat slik og kager, holder blodsukkeret stabilt i mange gode timer efter et måltid, siger forskerne.
Kilde: Medicalnewstoday.com

LÆS OGSÅ: Er det usundt at drikke sojamælk?