Dans dig glad

Tenna Qvist: "Jeg får så meget livsglæde og energi af at danse - man bliver helt afhængig af det"

Den står på salsa, når Tenna Qvist indtager dansegulvet. Dansen får energien til at bruse i kroppen og booster hende med højt humør. Du kan møde hende til ALT for damernes event, Dans dig glad, i Horsens d. 24. september.

41-årige Tenna Qvist arbejder til daglig som salgsansvarlig for Spanien og Italien hos Pieces (Bestseller), men om aftenen fyres der op for salsarytmerne, når hun danser og underviser i danseskolen Baila Siempre.

"Jeg har boet i Spanien i 10 år, og da jeg flyttede tilbage til Danmark i 2005 savnede jeg den sydlandske kultur og musikken. Derfor begyndte jeg at gå til salsa i Aarhus. Jeg boede og bor stadig i Horsens, men i den periode kørte jeg gerne fem gange om ugen afsted til smilets by for at danse."

Hvorfor var det salsa, du valgte?

"Jeg havde prøvet det ganske lidt, da jeg boede i Spanien. Jeg kunne lide musikken, det multikulturelle miljø, hvor man møder masser af forskellige mennesker. Fællesskabet er højt, og så kan du danse salsa alle steder, hvad enten det er derhjemme, til fest eller en aften på diskotek."

I 2007 møder Tenna Qvist, Erodys Castillo. Han er professional danser fra Cuba og er i Danmark for at undervise i salsa. Året efter er de gift, bosat i Horsens, hvor de sammen grundlægger danseskolen Baila Siempre, der betyder altid dansende. 

Hvad giver dans dig?

"Jeg får så meget livsglæde og energi af at danse - man bliver helt afhængig af det, især om efteråret og vinteren, hvor energiniveauet er lavt, og det er svært at komme ud af døren. Når jeg kommer hjem igen, er jeg altid sprudlende af energi. Det er kombinationen af motion, god musik og glade mennesker, som gør det helt perfekt. Og så er der også en stor glæde ved at dele en fælles passion med min mand."

"Jeg fik konstateret kræft i august sidste år, og jeg har netop afsluttet et års kræftforløb med operationer, kemobehandlinger og stråler og i den hårde tid har dansen været afsindig vigtig for mig. Det, at jeg har kunnet danse og stadig har været en del af miljøet, imens jeg har været i behandling, har uden tvivl været afgørende for, at jeg har kunnet holde humøret højt i en hård tid. Glæden har hjulpet mig til at få de lidt mørke tanker væk, og det har betydet meget, at jeg har haft skønne aftner med dans og godt humør at se frem til."

Tenna Qvist og Erodys Castillo har i dag to børn, så på en normal uge danser Tenna en til to aftener. I de uger, hvor parret deltager i salsafestivaller i ind- og udland, danses der op til fire dage om ugen.

Hvilket musiknummer kan altid få dig ud på gulvet?

"Yo represento med Los 4 ft. Alexander Abreu & Havana de Primera. Et samarbejde mellem to af den cubanske salsa absolut hotteste navne pt. Nummeret har en helt fantastisk energi, som man på ingen måde kan sidde stille til."

Hvilken dansefilm er din favorit?

"Dirty Dancing & Moulin Rouge - skarpt forfulgt af Grease, Footloose og Girls Just Want to Have Fun"

Hvem vil du helst danse med?

"Uden tvivl med min mand og dansepartner gennem mange år. Vi har danset og undervist sammen i over 10 år, og når jeg danser med ham, kan jeg slappe af og nyde det, samtidig med at jeg bliver udfordret og hele tiden lærer nyt."

Hvad er din sjoveste/bedste danseoplevelse?

"Der er mange, men generelt salsafestivaller i Danmark og resten af Europa, hvor vi underviser. Det er fantastisk at bruge en weekend på at dele sin passion med andre, der elsker cubansk dans, musik og kultur." 

Du kan møde Tenna Qvist til ALT for damernes danse-event, Dans dig glad, i Horsens d. 24. september. Læs mere om Dans dig glad-eventet her

Se, hvad vi ellers skriver om: Dans