Trænger dine vinduer også til en pudsning?
SPONSORERET indhold

Få ekspertens tip til den bedste vinduespudsning

Nu er det blevet varmere, lyset står ind af vinduet og pludseligt er det tydeligt, at vinduerne trænger til en ordentlig omgang vand og sæbe. Vi har lavet en guide til dig.

Af: Michael René
13. apr. 2014 | Sundhed | ALT for damerne

Forudsat du ikke lige har indkøbt nye rengøringsartikler som vinduesskrabere, vinduesvaskere og lignende udstyr, så kig dit vinduesvaskerudstyr igennem og tjek op på om det er tid til at få det skiftet, inden du går i gang. En dårlig og slidt vinduesskraber gør arbejdet mere besværligt og giver nemt mange striber. Invester i en god vinduesskraber, den kan holde i mange år frem.

Trylleopskriften
Du kan pudse vinduer i et hav af forskellige sæbeblandinger, men der er en særlig opskrift, der er særdeles effektiv og den vil vi gerne dele med dig. Bemærk at når du arbejder med salmiakspiritus, så skal der arbejdes med god udluftning, og vi anbefaler, at du blander ingredienserne udenfor i frisk luft. Læs venligst sikkerhedsinstruktion for salmiakspiritus efter denne opskrift.

5 L koldt vand.
1 spiseskefuld universal- eller opvaskesæbe.
1 – 2 hættefulde salmiakspiritus.

*Salmiakspiritus er stærkt ætsende, hvilket fjerner al fedt fra huden og kan i værste fald medføre åbne sår. Læs altid vejledningen på emballagen inden anvendelse. Brug opløsningen et ventileret sted og undgå indånding af dampe og benyt gummihandsker (latex).

Sæb vinduet godt ind i sæbeopløsningen med salmiakspiritus og vask vinduet godt rent med en vinduesvasker, en svamp eller en god klud. Sørg for at få vasket kanterne i vinduesrammen godt ned. Skrab efterfølgende vinduet rent med en vinduesskraber og tør kanten grundigt af med en god ren klud eller rent viskestykke. Poler ligeledes eventuelle striber af med en tør klud eller et tørt viskestykke og wupti, så er vinduet funklende rent og klar til sommersolen. Læs flere plet- og rengøringsråd på pletvæk.dk.

LÆS OGSÅ: Så ofte skal du gøre rent

Alternativet
Du kan også vaske dine vinduer i andre opløsninger som eks. opvaskemiddel eller universalrengøringsmiddel opløst i koldt vand. Du kan også anvende de klassiske opløsninger til vinduespolering, men her skal du være varsom med, hvordan du bruger dem. Hvis du anvender en sprayflaske, så spray altid rengøringsmidlet helt tæt på kluden eller vaskepuden, så du ikke indånder væskepartikler (aerosoler) med rengøringsmiddel.

Spray kluden eller vaskepuden godt ind i vinduesrens, sæb og vask vinduet godt ned. Skrab efterfølgende vinduet pænt rent med en god vinduesskraber og tør kanterne af med et rent viskestykke og poler eventuelle striber væk på vinduet, så er du klar til sommerens solstråler.


LÆS OGSÅ: Ekspert: Sådan skaber du et godt indeklima