interview med Puk Elgård
Foto: Per Arnesen / TV 2

interview med Puk Elgård

TV-vært Puk Elgård: „Jeg er pænere med jord i ansigtet end makeup”

Den 47-årige TV-vært føler sig smuk, når hun graver i haven. Naturen gør hende nemlig glad, og frisk luft er hendes medicin. Motion får hun derhjemme sammen med kæresten og en træningsdvd med Mikkel Kessler.

Hvad betyder sundhed for dig?
– Sundhed betyder meget for mig. Jeg spiser sundt, og jeg dyrker motion. Jeg er i den alder nu, hvor jeg er ved at have opbrugt de ressourcer, naturen gav mig. Hvis jeg vil beholde en sund krop og et roligt sind, må jeg arbejde for det.

Hvilken form for motion dyrker du?
– Jeg har gået til karate i et par år. Det blev desværre svært for mig at følge mit hold, fordi jeg var på optagelse, når der var træning. Nu er jeg stoppet, men savner sporten. I øjeblikket træner jeg hver anden dag herhjemme sammen med min kæreste. Vi følger et program, som min storebror Claus Elgaard har været med til at udvikle. Det hedder Fit.nu, og man sætter en dvd på og træner med Mikkel Kessler og Louise Spellerberg – det er ret fedt. 

SE OGSÅ: Mikkel Kessler: "Sund kost reddede min karriere"

Hvad giver det dig at dyrke motion?
– Jeg er simpelthen ikke velfungerende, hvis jeg ikke dyrker motion. Jeg får ondt i hele min krop. I efteråret var jeg to måneder i USA for at arbejde, og jeg fik overhovedet ikke rørt mig. Jeg tog på og var meget træt og uoplagt. Så motion giver mig velære, hvor banalt det end lyder.
Hvordan finder du tid til at dyrke motion?
– Jeg gør det bare og laver en aftale. Det vigtigste ved at dyrke motion er at vide, hvornår man skal træne næste gang. Man skal ikke bare sige ”det bliver engang i løbet af ugen” Man skal 100 % vide, når man er færdig med en træning, hvornår man skal i gang med den næste. Sæt det i kalenderen. Så bliver det til noget.

SE OGSÅ: 5 øvelser: Stærk og tonet krop med Anne Bech

Er der en motionsform, du aldrig kunne finde på at kaste dig over?
– Jeg er ikke vild med yoga. Føler mig som en ko, der kælver.

Hvordan slapper du allerbedst af?
– I min sofa med Netflix og mobilen slukket.

Hvad er dit bedste sundhedstip?
– Gør en indsats for at holde din krop og dit sind sundt, så har du en god følelse indeni. Hvis du har fornemmelsen af, at du gør noget godt for dig selv, er det for mig ligegyldigt, om du går en tur, tager et stykke kage mindre, spiser en gulerod eller løber en maraton. Bare du tager stilling og er bevidst om, at du skal passe på dig selv og yde en indsats.

Hvad gør dig glad?
– Naturen gør mig glad, og frisk luft er min medicin. Jeg føler mig godt tilpas udenfor, og jeg er ligeglad med vejret.

Hvornår føler du dig allersmukkest?
– Når jeg graver i haven, slæber rundt på tunge ting eller okser op ad et bjerg. Jeg kan lide fysisk arbejde, og jeg er en god knokler. Jeg er pænere med jord i ansigtet frem for en masse makeup.

Hvor elsker du at rejse hen?
– Jeg har rejst virkelig meget og har været over hele verden. Rejser udfordrer mig. Jeg er bange for at flyve og for at køre i bil, men jeg har set de vildeste ting ude i verden, og jeg er blevet klogere af at komme rundt og se, hvordan folk lever på vores klode. Det er for mig den vigtigste viden, jeg kan få, og derfor rejser jeg igen og igen.

SE OGSÅ: Her er vores bedste rejsetips

Hvad går du aldrig på kompromis med?
– Jeg tror ikke på ordet aldrig. Da jeg var blevet mor, tænkte jeg, at Robin kun skulle leve af de sundeste råvarer og kun spise ægte og dejlige ting. Det var bare lige til den dag, han var sulten og græd, og jeg var presset og stresset og stak ham en pølse fra en tankstation. Han var lykkelig, og der var ro. Jeg tror på kompromiser, ellers kan vi ikke leve.

Tænker du over, hvad du spiser?
– Jeg tænker meget over, hvad jeg spiser. Jeg køber næste altid økologisk, og jeg har kvalme over den fremtid, vi går i møde med multiresistente bakterier i kødet. Det er sygt!

Hvad elsker du at spise?
– Jeg propper chili på ALT! Jeg kan spise meget stærk mad fra morgenstunden. Jeg er ret pjattet med vietnamesisk og japansk mad, men jeg går nu heller ikke af vejen for en gang frikadeller.

SE OGSÅ: 3 friske ruller

Har du en dårlig vane, du gerne vil ændre?
– Egentlig ikke. Jeg synes, jeg gør mig umage i hverdagen. Det betyder, at der er plads til at ’træde ved siden af. Når jeg en gang imellem drikker et glas vin eller æder en stor pose chips, så er det med god samvittighed.

Hvad har været dit livs største udfordring?
– Det ved jeg sgu ikke. Jeg er blevet udfordret mange gange, men ikke over evne. Jeg er ret usentimental. De mennesker, der tror, at livet skal være en lang lykkerus, bliver slemt skuffede. Et menneskeliv er hårdt arbejde. Der er mange ting, vi skal for at få hjulene til at dreje rundt. Vi lever og dør på denne klode, og det koster på alle fronter.

Hvad er din største sportspræstation?
– Hm … jeg var ret skrap til bordtennis, da jeg var barn og ung og vandt en del medaljer. Siden har jeg ikke rigtig dyrket konkurrencen. Jeg tror såmænd at de dage, hvor jeg overhovedet ikke gider træne, men gør det alligevel, er mine største sejre. Jeg er ligeglad med førstepladser.

Har du en sportsgadget, du ikke kan undvære?
– Jeg træner med Endomondo og bruger Vivofit. Det motiverer mig.

Lige nu læser jeg …
– Jeg hører kun lydbøger. Det er min luksus. Jeg høvler alle de bøger igennem, jeg kan. Jeg kan nærmest gå i panik, når jeg er færdig med den ene bog og ikke har fundet en anden.

I mit køleskab er der altid …
– Ketchup og chili. Engang var der også altid champagne, men jeg er sløjet lidt af på den front, for jeg bliver alt for nemt fuld.

I mit køkken finder man aldrig …
– Sukat.

SE OGSÅ: 3 kvinder tester: Hvor stresset er du egentlig?

SE OGSÅ: Mille Køpke: "Jagten på drømmekroppen blev mit mareridt"

SE OGSÅ: Positiv psykologi: Kan du tænke dig glad og lykkelig?

Se, hvad vi ellers skriver om: Sund livsstil og Puk Elgård