Nu kan du igen tilmelde dig Danmarks hyggeligste kvindeløb.  Læs mere om overraskelserne her

Skøn bolig i nordisk og minimalistisk stil
Nyt

Indretning

Skøn bolig i nordisk og minimalistisk stil

I denne skønne bolig er der luft til, at alle i familien kan udfolde sig. Kom med indenfor.


HVEM: Lise Quist Bagger, jordemoder, Jesper Quist Bagger, lærer, og deres to børn Laurits på 7 år og Johannes på 5 år
HVAD: Et sort arkitekttegnet træhus i to etager på 180 kvadratmeter, tegnet i samarbejde med arkitekt Mette Wienberg fra Aarhus. Parret har selv været bygherrer, men med entreprenørhjælp
HVOR: I et nybyggerkvarter i Skødstrup, 20 minutter uden for Aarhus

Hvorfor valgte I denne bolig?
Vi overvejede typehuse, at sætte en funkisvilla i stand osv., men nåede frem til, at vi ville have et energi-venligt hus af god kvalitet, som kan holde i mange år. Vi blev hooked på træ frem for mursten, men de typehuse, der er på markedet, var ikke lige os. Vi ville også gerne selv sætte vores præg på huset.

Hvorfor et træhus?
Det har et godt indeklima og er mere levende, for det er bygget af naturmaterialer. Husets form er skabt ud fra grunden, som er trekantet.

Beskriv jeres stil:
Den er funktionel og æstetisk på samme tid. Vores hjem er ikke et udstillingshjem, og vi har ikke meget nips, det er derimod et brugshjem, hvor vi kan udfolde os, og børnene kan køre på skateboard.

Hvorfor bor I netop sådan?
Vi ønskede liv, sjæl og forskellige stemninger i rummene, så der skulle være et markant skifte imellem dem. Samtidig skulle rummene passe til deres funktion.

Hvordan fungerer stilen?
Køkkenet er et arbejdsrum. Derfor har det rene flader med et stort gaskomfur, og man kan nemt se, hvad man har. Stuen bruges til hygge og afslapning, og derfor er der ikke en stiv siddesofa. Der slænger man… Nicherne har vi for at skabe små hyggekroge, så man kan have lidt privatliv i de store rum.

Hvad er vigtigst for jer i boligen?
At der pga. husets langstrakte opbygning med forskellige niveauer og kroge er luft til, at alle i familien kan udfolde sig, og være sammen eller hver for sig efter behov. Desuden er der ikke nogen ‘døde’ områder, der ikke bliver brugt. F.eks. fungerer den lange gang til børneværelserne som legeareal meget af tiden. Det, vi nyder allermest, er, hvordan omgivelserne bliver ‘trukket med ind’ i huset via de store vinduesflader. På den måde integrerer huset sig godt med den omkringliggende natur. Og ikke mindst følelsen af at have naturen helt tæt på, så man kan følge årstidernes gang, selv når man er inde.

Har I en ting, der altid følger jer?
Spisebordet har Jesper fået bygget mange år tilbage, men vi har ikke et sentimentalt forhold til ting.

Hvad er jeres yndlingsting?
Jesper: komfuret.
Lise: vores indbyggede sofa.

Hvad er jeres yndlingssted i boligen?
Ved spisebordet, hvor vi har udsigt ud ad tre vinduer på samme tid. Det er fantastisk at se himlen skifte farve ved solopgang og solnedgang.

Hvad inspirerer jer?
Vi bliver inspireret 1000 forskellige steder fra: naturen, omgivelserne, de skæve vinkler, der virker udfordrende på sanserne. Og vi kan godt lide at kigge på boliger, håndværk og løsninger i forskellige magasiner og programmer…


Huset er af træ, og formen er skabt ud fra grunden, som er trekantet.


I køkkenet ses beviset på, at selv opbevaring i åbne hylder kan se stramt og ordentligt ud. Barstolene er fra Muuto.


Familien holder meget af at sidde ved det specialbyggede spisebord i køkkenet, fordi der er flere vinduer at kigge ud af.


Lise og Jesper er glade for naturlige materialer, her en keramiktekande af Gurli Elbækgaard. Fås bl.a. hos Designer Zoo.


Stuen er beregnet til at slænge sig i, så der skulle ikke være en stiv siddesofa. Den indbyggede sofa er Lises yndlingsting i huset.


Hver en niche og krog er udnyttet funktionelt, som her i køkkenet, hvor en indbygget slagbænk fungerer som en hyggelig siddeplads.


De store vinduesflader trækker naturen indenfor som her i entreen. Lampe fra studiosnowpuppe.nl og spejl fra Gubi.


Trappen op til hemsen på børneværelset er bygget med smarte rum til opbevaring.


Den grønmalede vinduesniche indbyder til, at man tager en pause for at sidde og kigge ud på naturen. Normann Copenhagen har lignende puder.


Vinduesnichen i børneværelset er malet gul, og der er bygget en hems med eget lille vindue. Små rare steder for børn at hygge sig!

► SE OGSÅ: Farverig & legende bolig
► SE OGSÅ: Hus med kontraster: Unikt & nybygget
► SE OGSÅ: Cool og klassisk villalejlighed

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere

Ok