Indretning
Foto: Tia Borgsmidt
BoligLiv

Indretning

Stor familievilla: Et helt særligt hus

Del på

Der skulle mange liter hvid maling til, før Pernille og Lars’ hus blev til en funktionel og hyggelig familiebolig. For villaen husede tidligere Monacos Generalkonsulat og blev brugt til en helt anden livsstil.

Af Mette Kirstine Brinch 01.nov.2015 Nyt



HVEM: Pernille, Lars, deres tre børn og hunden Stella
HVAD: Hus fra 1939 på 275 kvadratmeter + kælder
HVOR: Hellerup nord for København

Det var et hus man beundrede, når man gik forbi, selvom det tydeligvis trængte til en opfriskning. Der var en sydlandsk stemning over det, og det havde altid summet af liv med store fester og besøg fra udlandet. Men en dag blev det sat til salg, og Pernille og Lars, der boede et par huse derfra, tog forbi og kiggede på det, der tidligere husede Monacos Generalkonsulat.

– Jeg havde allerede siddet hjemmefra og beundret billedet af den store hall med pejs i salgsannoncen. Men da vi trådte ind ad døren, blev jeg alligevel forbløffet over, hvor flot huset var. Man fornemmede straks alle de muligheder, det her smukke hus fyldt med historie kunne byde på, fortæller Pernille. Hun forelskede sig også i den hyggelige have med udsigt til Hellerup Kirke.

GRACE KELLY SOM GÆST
Men selvom parret var heldige, at huset blev deres, kunne de se frem til en lang proces med at renovere. For huset var slidt og havde en upraktisk rumfordeling. Der var bygget en særskilt afdeling til tjenestefolk,
så det var et snørklet hus med mange små rum og gange, og hvor køkkenet var opdelt i grovkøkken og anretterkøkken. Parret lagde tre rum sammen til et større køkken, lagde to værelser sammen på førstesalen og brugte uanede mængder af hvid maling til de gule, bordeaux og orange vægge og alt det mørke træ.

– Under renoveringen havde vi hele tiden i tankerne, at huset skulle bibeholde den samme stemning som før. Vi har blot gjort det mere funktionelt til os som familie. De hvide vægge har også gjort huset meget lysere og lettere. Men det emmer stadigvæk af historie, fortæller Pernille. Hun og Lars modtog en gave af de tidligere ejere, den dag de flyttede ind. Det var et fotografi af Grace Kelly med hendes autograf på. For hun var nemlig en af de tidligere gæster i huset.

– Det var en sød tanke af de gamle ejere. Og jeg synes, det er sjovt at tænke på, at selveste Grace Kelly har været her i mit hjem, fortæller Pernille.

ET UDEINDE HUS
Pernille er især glad for den del af huset, som vender mod haven. Her kan hun åbne terrassedørene op om sommeren og nyde, at det sydvendte hus tillader solen at strømme ind hele dagen. I køkkenet blev et vinduesparti erstattet med skydedøre, så der også her kan åbnes op til den store træterrasse.

– Jeg kalder det et ude-inde hus, for om sommeren flyder vores skønne terrasse sammen med stuen og køkkenet, fortæller Pernille. Hun har indrettet huset enkelt, hyggeligt og stilfuldt med lyse møbler, personlige ting, flotte lamper og masser af planter.

– Jeg har en svaghed for lamper og bruger lang tid på at finde den helt rigtige lampe. Og så elsker jeg at indrette med grønne planter. Det giver liv og glæde til ens hjem, smiler hun.


Husets facade er malet i en lysere nuance end oprindeligt, men ellers har det bevaret sin smukke udstråling med en sydlandsk stemning.


Hallen var før brun fra gulv til loft, så parret fik lysnet op med hvid maling. De smukke detaljer som gelænderets håndliste, døre og gulv blev dog ikke malet. De to Poul Kjærholm stole giver et par skønne siddepladser. Over trappen hænger et farverigt værk af Julie Lützen.


Den smukke hængende pejs er en bioethanol pejs fra CasaShop. På væggen har Pernille lavet et billedgalleri med forskellige værker, plakater og tegninger. Der er bl.a. et værk af Maria Marstrand og en stregtegning lavet af den ældste søn, da han gik i børnehave. Bordlampen er fra Flos.

TIP
Enkle sort-hvide motiver sat i sølvrammer giver et smukt og stilfuldt udtryk til stuen.


Hunden Stella hygger sig på terrassen.


Huset set fra haven. Da parret flyttede ind, fik de lavet en stor træterrasse foran huset samt langs garagen, der er gemt helt væk i efeu.


Her ses den ene af udgangene fra stuen ud til den store terrasse. Når her åbnes op om sommeren, forenes ude og inde i et stort skønt rum. Sofabordet er fra Christiansen & Co, og stolene samt marmorvasen er fra De fire Årstider.


Den overdækkede del af terrassen er perfekt til sensommerdage. Her er indrettet en hyggeplads med havemøbler fra Cane-line. 2. Den flotte pejs går fra gulv til loft i hallen. Pejsen blev malet hvid ligesom væggene, mens det smukke egeparketgulv fik lov at blive i dets oprindelige look.


Det flotte enkle køkken med fræsede greb er fra Bo-Tikken. Bordpladen er i jura graumarmor. Alle de hvide hylder er lavet af en snedker, så de passer perfekt til køkkenet.



Den flotte pejs går fra gulv til loft i hallen. Pejsen blev malet hvid ligesom væggene, mens det smukke egeparketgulv fik lov at blive i dets oprindelige look.

IDE
Ved siden af pejsen hænger en gammel skrivepult fra Pernilles farmor og farfar. Den er blevet malet hvid og fungerer nu som plads til post og nøgler.


Før var her et lille rum, køkken og anretterkøkken samt en trappe, som børn og tjenestefolk brugte. Nu har familien i stedet et stort, lækkert køkkenalrum. Bordet er fra Bo-Tikken, og stolene fra MDF Italia forhandles bl.a. af Thorsen Møbler.


Pernille er ekspert i små stemningsfulde stilleben som her, hvor glaskupler, et gammelt spejl og en tørret blomsterkrans med brudeslør pynter på et lille bord i soveværelset.


Mellem de to skabe er der lige blevet plads til et lille glasskab med små figurer, sten og kunstværker. Både bord, lampe og glasskab er arvestykker.

IDE
Udnyt de små kroge og nicher, som ofte findes i ældre boliger, til at skabe hyggelige stillebener i.


I gangen på første sal hænger forstørrede sorthvide billeder af børnene som eneste pynt. Det øverste af pejsen i den 6,5 meter høje hall ses til venstre.


Soveværelset er holdt enkelt i hvidt og gråt med seng fra Bo-Tikken, sengetæppe fra The Travelling Band og sengelamper fra BTC – fås bl.a. hos Casanova Møbler. Kisten er fra Green Square.


I spiseafdelingen har Pernille sat en stor opslagstavle op til fotos af familie og venner. Det bringer varme og personlighed til køkkenalrummet, der ellers er holdt helt enkelt. Bordet i råt træ under opslagstavlen er fra Bo-Tikken, mens skamlerne er fra Christiansen & Co.

► SE OGSÅ: Et stilrent Bulderby hus
► SE OGSÅ:
Før & efter: Pigekammerets forvandling
► SE OGSÅ: Efterår i Olgas kolonihavehus


Del på
Kommentarer (0)

Henter...