Vores Børn

Blog: Hvorfor er det forkert at vise overskud?

Bare fordi andre har overskud, behøver du ikke føle mindreværd, mener blogger Lone Sole.

Af Af blogger Lone Sole 09.sep.2016 Børn

Behøver mødre og kvinder generelt altid at undskylde når de viser overskud? Er det ikke bare fedt, når andre kan trække én op på de grå sommervejrsdage, hvor der er duplo og superhelte i hele huset?

Min instagramprofil er hverken farvekoordineret eller opstillet perfekt, det indrømmer jeg. Og det har jeg det simpelthen SÅ fint med. Men jeg følger andre, der virkelig gør noget ud af deres billeder. Som gør dem lækre. Og jeg nyder det. For det er pænt, og jeg mener at  man må gerne værdsætte andres gode stil, uden at føle skyld med skyld på, over at ens eget babyunivers ikke er så ordentligt. Jeg er vild med forskelligheden (og imponeret over overskuddet).

LÆS OGSÅ: Redaktionen: Vores børn har uglet hår og lange negle

Faktaboks

Lone Sole bor i Silkeborg og er mor til Arthur og Asger. Hun blogger på solespointofview.com.

Derfor bliver jeg også trist, når jeg læser kommentarer a la ‘hvor er det fantastik at se hvordan livet rigtig ser ud, så vi andre ikke føler os tykke/dumme/nærige/grimme/dårligere.’ Hvorfor skal man skælde ud på dem, der lige rydder baggrunden inden poderne bliver foreviget, eller relief-stellet ganske tilfældigt lige logere nybagte speltkiks eller hvad man nu ellers er til. Hvorfor er det forkert at vise overskud? Skal vi ikke klappe lidt ekstra af dem, i stedet for at pine os selv. Hvis der er opvask i hele huset og katten har jagtet fuglen, der faldt ned i skorstenen og som senere fløj ud i stuen helt sort af sod, rundt i hele huset, så behøver man jo ikke ligge det op nogle steder. Selvom jeg helt ærligt havde elsket det. Gerne som video. 

LÆS OGSÅ: Mor-rollen: Speltmor? Stage-mom? Nynne-mor?

Jeg var den i min mødregruppe, der først sagde ‘hold nu kæft, jeg er træt….af min baby’. For det var jeg. Træt. Og det var faktisk ret befriende, for de andre, viste det sig, var faktisk også ret trætte indimellem. Ingen af os undskyldt mangel på oprydning, men vi undskyldte sandelig heller ikke, hvis vi havde haft tid til at bage. For vi var alle enige om, at dem med overskud måtte løfte lidt på sukkerbalancen, så de andre kunne komme op til overfladen igen. 

Jeg er naiv nok til at tro hensigten med de pæne billeder ikke er at give mindreværd. Og når man nu har besluttet sig for at være tilskuer til én med markant bedre stil end ens egen, eller én som redigerer billeder, rydder op og arrangerer alt i stilleben-sådan-ser-her-altid-ud, kunne man så ikke bare nyde det? Længe sig tilbage og klappe i hænderne og skrive ‘tak’. Tak fordi du ligger smukke billeder op i mit feed.

Ellers kan man jo tage den nemme udvej – stoppe med at følge de pæne profiler. Det er faktisk frivilligt.

Min instagram er ikke smuk. Men den er min. 

LÆS OGSÅ: Mor-rollen: Brug dine instinkter

LÆS OGSÅ: "Jeg elsker ikke at være mor"

LÆS OGSÅ: Mor og særligt sensitiv? Sådan passer du på dig selv

dupa

Henter...