Nu kan du igen tilmelde dig Danmarks hyggeligste kvindeløb.  Læs mere om overraskelserne her

Æblekage med valnødder og rosmarin
Foto: Tia Borgsmidt
BoligLiv

Skønne kager

Æblekage med valnødder og rosmarin

Del på

Kombinationen af æbler, rosmarin og valnødder er fænomenal.

Af Lone Kjær | 02.mar.2016 | Mad


ÆBLEKAGE MED VALNØDDER OG ROSMARIN

Tid: ca. 20 min. plus bagetid
(8-10 pers.)

200 g smør
200 g rørsukker
revet skal af 2 limefrugter
4 store æg
150 g mandelmel
75 g hvedemel
1½ tsk. bagepulver
2 tsk. vaniljesukker
4 æbler
4 kviste frisk rosmarin
50 g hakkede valnødder
flormelis til drys

1. Tænd ovnen på 180 grader. Pisk smør, sukker og limeskal godt sammen. Pisk ca. 10 min.
2. Tilsæt æggene et ad gangen, mens der piskes mellem hvert æg. Bland mandelmel med hvedemel, bagepulver og vaniljesukker, og rør det i dejen.
3. Fordel dejen i en springform på 22-25 cm Ø, beklædt med bagepapir.
4. Skær æblerne i både. Hak rosmarin, og vend med æbler. Fordel rosmarinæblerne skødeløst på toppen af dejen, og drys med valnødder.
5. Bag kagen i ca. 50 min. Mærk efter med en kødnål, om kagen er bagt. Hænger der dej ved, bages kagen lidt længere tid. Afkøl kagen en smule, før den drysses med sigtet flormelis.

TIP
Server kagen med flødeskum eller cremefraiche.

► SE OGSÅ: Små lavendelkager
► SE OGSÅ: Bananmuffins med citronverbena og chiafrø
► SE OGSÅ: Shortbread med citrontimian

Del på
Kommentarer (0)
Henter...