Belgiske vafler
Foto: Alamy | Sprøde belgiske vafler serveres bedst med is på toppen.
Hjemmet

Opskrift på belgiske vafler

Belgiske vafler

Del på

Hvem siger gæsterne altid skal komme til middag? Inviter til en eftermiddag med hygge og hjemmebagte belgiske vafler.

Af Sandra Leigh Draznin 16.dec.2015 Mad

45 MIN.

Ca. 8 stk. belgiske vafler

Belgiske vafler

1 æg

2 spsk sukker

1/4 tsk vaniljesukker

1 usprøjtet citron

100 g hvedemel

1/2 tsk natron (eller 1/4 tsk bagepulver)

1 knsp salt

1 1/4 dl kærnemælk

25 g smør

 

Tilbehør:

Is og/eller syltetøj

Sådan laver du belgiske vafler

1. Del ægget i blomme og hvide. Pisk æggeblommen sammen med sukker, vanilje og fintrevet citronskal.


2. Bland de tørreingredienser og rør dem i dejen skiftevis med kærnemælken.


3. Tilsæt smeltet smør.


4. Pisk æggehviden stiv og vend den i dejen.


5. Bag dejen i et vaffeljern og server de lune vafler med rørt vaniljeis eller syltetøj.

Find flere tips til nem aftensmad

 

SE OGSÅ: Lune hasselnøddevafler

SE OGSÅ: Franske vafler

SE OGSÅ: Spinatvafler med laks

Tip

Vaflerne kan opbevares i en plastbøtte med låg og ristes sprøde på/i en brødrister.

Læs alt om vafler
Del på
Kommentarer (0)
Henter...