'
Cheesecake med salt karamel
Foto: Tia Borgsmith | Skøn cheesecake med forførende saltet karamelsauce på toppen.
Hendes Verden

Cheesecake med karamel

Cheesecake med saltkaramel

Nem og lækker bagt cheesecake med lækker karamel på toppen. Her får du opskriften på en skøn cheesecake med den klassiske bund af digestive-kiks og lækker saltet karamelsauce på toppen.

Af Bente Nissen Lundsgaard 19.apr.2017 Mad

2 TIME 0 MIN.

Cheesecake til 10 personer

Bund til cheesecake:
300 g digestivekiks
3 spsk. sukker
125 g smeltet smør

Fyld til cheesecake:
600 g flødeost, f.eks. den klassiske Philadelphia
150 g sukker
2 tsk. fintrevet usprøjtet citronskal
2 tsk. vaniljeekstrakt eller vaniljesukker
4 æg
½ dl citronsaft

Saltkaramelsauce:
150 g sukker
½ dl vand
2½ dl piskefløde
1 dl ahornsirup
30 g smør
¾ tsk. salt

Desuden:
200 g blåbær

Sådan bager du cheesecake

1. Miks kiks, sukker og smør sammen i en foodprocessor. For en letsmurt springform, 22 cm i diameter, med bagepapir ved at klippe et rundt stykke bagepapir ud til bunden og strimler til formens sider. Ved at smøre formen først,  sidder bagepapiret fast. Kom kiksemassen i bunden, og pres den sammen med bagsiden af en ske. Stil bunden tildækket i køleskabet, mens du forbereder
fyldet.

SE OGSÅ: Hindbærcupcakes


2. Rør flødeosten med sukker, citronskal og vaniljeekstrakt. Pisk æggene i et ad gangen, nemmest med en håndmikser. Rør citronsaften i. Kom fyldet over kiksebunden, og stil kagen i ovnen ved 160 gr. i ca. 1¼ time på midterste ovnribbe. Afkøl kagen, og stil den tildækket i køleskab 4-5 timer eller natten over.

3. Kom sukker og vand i en gryde, og kog op, til det er smeltet, og til det har en
gylden farve. Undgå at røre i det undervejs. Tag gryden fra varmen, og kom fløde, ahornsirup, smør og salt i. Kog op igen under omrøring, til du har en jævn karamelsauce. Afkøl saucen.

PRØV OGSÅ: Citronmuffins med glasur


4. Server kagen pyntet med noget af karamelsaucen samt en håndfuld af blåbærrene. Server med resten af karamelsaucen og bærrene til.

Henter...