Citronfromage fra oldemors dessertbog
SPONSORERET indhold

Citronfromage fra oldemors dessertbog

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Oldemors kogebog gemmer på en masse lækre desserter. Her en opskrift på en gammeldags citronfromage, som du skal smage.

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Mikkel Adsbøl
11. jan. 2020 | Opskrift | Hendes Verden
Citronfromage til 6 personer

Ingredienser

Opskriften indeholder sponsorerede links.

Citronfromage

- det skal du bruge

  • 5 blade husblas
  • 4 pasteuriserede æggeblommer, svarer til 2 af de små bægre
  • 100 g sukker
  • 2 tsk. reven, usprøjtet citronskal
  • 1½ dl citronsaft af 2-3 citroner
  • 3 pasteuriserede æggehvider, svarer til 2 af de små bægre
  • 3 dl piskefløde

Pynt:
evt. 1 dl piskefløde samt reven usprøjtet citronskal

 En god køkkenmaskine gør det sjovere at lave citronfromage. Se udvalget hos KitchenOne

Sådan laver du citronfromage

  1. Læg husblassen i blød i koldt vand i 10 min.
  2. Pisk æggeblommer og sukker godt, til det er cremet, og tilsæt den revne citronskal og det halve af citronsaften.
  3. Tag husblassen op med det vand, der hænger ved, og smelt den over vandbad eller i mikroovn. Rør resten af citronsaften i. Lad denne masse køle af, til det er fingervarmt. Rør lidt af æggemassen i. Hæld nu blandingen i en tynd stråle i æggemassen, mens du rører.
  4. Pisk æggehviderne stive. 

    PRØV OGSÅ: Californiske lemonbars (sprøde citronsnitter)

  5. Pisk fløden til skum.
  6. Når æggeblandingen begynder at stivne lidt, det tager ikke særlig lang tid, vender du først de piskede æggehvider og derefter flødeskummet forsigtigt i.
  7. Hæld fromagen i en skål, og stil den i køleskabet et par timer. Pynt evt. med flødeskum og citronskal samt evt. citronmelisse.

Anbefalet til dig