Citronfromage fra oldemors dessertbog
Foto: Mikkel Adsbøl | Lækker gammeldags citronfromage.
Hendes Verden

Citronfromage fra oldemors dessertbog opskrift

Citronfromage fra oldemors dessertbog

Del på

Oldemors kogebog gemmer på en masse lækre desserter. Her er det opskriften på en gammeldags citronfromage, som du skal smage.

Af Bente Nissen Lundsgaard 01.nov.2015 Mad

Citronfromage til 6 personer

Opskriften indeholder sponsorerede links.

Citronfromage

5 blade husblas
4 pasteuriserede æggeblommer, svarer til 2 af de små bægre
100 g sukker
2 tsk. reven, usprøjtet citronskal
1½ dl citronsaft af 2-3 citroner
3 pasteuriserede æggehvider, svarer til 2 af de små bægre
3 dl piskefløde


Pynt:
evt. 1 dl piskefløde samt reven usprøjtet citronskal

 En god køkkenmaskine gør det sjovere at lave citronfromage. Se udvalget hos Bageren og Kokken

Sådan laver du citronfromage

1. Læg husblassen i blød i koldt vand i 10 min.


2. Pisk æggeblommer og sukker godt, til det er cremet, og tilsæt den revne citronskal og det halve af citronsaften.

3. Tag husblassen op med det vand, der hænger ved, og smelt den over vandbad eller i mikroovn. Rør resten af citronsaften i. Lad denne masse køle af, til det er fingervarmt. Rør lidt af æggemassen i. Hæld nu blandingen i en tynd stråle i æggemassen, mens du rører.

4. Pisk æggehviderne stive. Pisk fløden til skum. Når æggeblandingen begynder at stivne lidt, det tager ikke særlig lang tid, vender du først de piskede æggehvider og derefter flødeskummet forsigtigt i. Hæld fromagen i en skål, og stil den i køleskabet et par timer. Pynt evt. med flødeskum og citronskal samt evt. citronmelisse.

Tip

Når du bruger husblas, så læg altid bladene enkeltvis ned i koldt vand, de må ikke klistre sammen. Lad dem udbløde 10 min. Når du skal
smelte dem, skal det være over vandbad eller i mikroovn, de må ikke få for meget varme, de skal bare lige smelte.

Del på
Kommentarer (0)
Henter...