Nu kan du igen tilmelde dig Danmarks hyggeligste kvindeløb.  Læs mere om overraskelserne her

Dobbelt op chokoladelagkage
Den ultimative kage til chokoladeelskeren.

Chokoladelagkage

Dobbelt op chokoladelagkage

Den ultimative kage til chokoladeelskeren.


Dobbelt op chokoladelagkage


Tid: ca. 30 min. plus hviletid

(ca. 12 pers.)

6 chokoladelagkagebunde

Chokoladeganache:
6 dl piskefløde
100 g honning
380 g mørk chokolade 70 %

Pynt:
2½ dl piskefløde
mørk chokolade
hvid chokolade

1. Ganache: Kom fløde og honning i en gryde, og varm op til kogepunktet. Honningen skal smelte. Afkøl fløden en smule.

2. Smelt chokoladen i en anden skål over vandbad.

3. Hæld ⅓ af fløden i chokoladen, og rør cremen sammen, så den bliver tyk. Gentag med endnu ⅓ af fløden. Til sidst hældes resten af fløden i, og cremen røres til en blank konsistens.

4. Stil cremen i køleskabet, indtil den tykner. Rør i cremen af og til, så du kan få fornemmelsen af, hvornår den er arbejdsklar.

5. Brug omkredsen af en springform til at holde på kagen, når den lægges sammen. Læg en lagkagebund på et kagefad, smør ¼ dl af chokoladecremen på bunden, og læg en lagekagebund over. Gentag med resten af bundene. Slut med en lagkagebund. Stil kagen køligt ca. 1 time, til den har sat sig.

6. Pisk fløden til skum, og fordel på toppen af kagen. Lav spåner af mørk og hvid chokolade, og drys over kagen.

► SE OGSÅ: Othellolagkage
► SE OGSÅ: Sticky Buns - amerikanske kanelsnegle
► SE OGSÅ: 5 lækre opskrifter på kager uden mel

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere

Ok