Fastelavnsknuder
SPONSORERET indhold

Fastelavnsknuder: Sjove og anderledes fastelavnsboller

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

De fleste af os elsker at sætte tænderne i en stor og flødeskumsfyldt fastelavnsbolle, men vidste du, at man også kan bage fastelavnsknuder? Det kan man - og du får opskriften lige her.

Af: Gry Nordvik Karlsen og Lena Söderström Foto: Jeanette Bækkevold og Eva Hildén
04. feb. 2022 | Opskrift | Hjemmet
(16 stk.) | Total: 45 min | Arbejdstid: 30 min

Ingredienser

Bolledej:

  • 3¼ dl lunken mælk
  • 25 g gær
  • 500 g hvedemel
  • 50 g sukker ½ tsk salt
  • 1 tsk. kardemomme
  • 75 g blødt smør

Vaniljecreme:

  • 4 dl. sødmælk
  • 1 vaniljestang
  • 3 æggeblommer
  • 60 g sukker
  • 30 g maizena

Pynt:

  • Glasur
  • Kagekrymmel

Sådan bager du fastelavnsknuder

Bolledej:

  1. Rør gæren ud i mælken. Tilsæt mel, sukker, salt og kardemomme, og ælt dejen sammen, ca. 5 min på maskine og 10 min. i hånden. Tilsæt det bløde smør lidt efter lidt, og ælt i lige så lang tid igen. Dejen skal være jævn og glat – ikke klistret.
  2. Lad dejen hæve lunt og tildækket i ca. 1 time.

Vaniljecreme:

  1. Varm mælken op i en lille gryde.
  2. Udskrab vaniljekornene, tilsæt vaniljekorn og -stang til mælken, og lad det koge op.
  3. Rør æggeblommer, sukker og maizena sammen.
  4. Hæld den varme mælk i æggeblandingen under piskning.
  5. Hæld blandingen tilbage i gryden, og rør, til den tykner, men cremen må ikke koge.
  6. Tag cremen af varmen, hæld den i en skål, og drys lidt sukker over. Lad afkøle.

Saml bollerne:

  1. Rul dejen ud på et meldrysset bord til en firkant på ca. 40x40 cm. Del dejen i 16 firkanter.
  2. Læg papirmuffinforme i en muffinform, og læg dej i hver form. Læg 1 spsk. vaniljecreme i, og klem dejen sammen om cremen.
  3. Lad dem efterhæve i ca. 40 min.
  4. Bag fastelavnsknuderne på midterste ovnribbe ved 200 grader i ca. 15 min. Lad dem køle af. Pynt med glasur og kagekrymmel.

Anbefalet til dig