Franske makroner
Foto: Thomas Hergaard | Sprøde franske macarons.
Hjemmet

Franske macarons

Lækre franske macarons

Del på

Macarons er klassiske franske kager, som findes i alskens farver og størrelser. Læg dem sammen med creme i matchende pastelfarver.

Af Sandra Leigh Draznin 02.nov.2015 Mad

Ca. 20 franske makroner

Franske macarons opskrift

Fryse-egnet

Macarons:
100 g mandelmel (se tips)
150 g flormelis
75 g æggehvider (3/4 dl)
1 knsp salt
50 g sukker
frugtfarve


Hvid chokoladecreme:
½ dl piskefløde
100 g hvid chokolade
50 g smør
smag
frugtfarve

Sådan laver du franske macarons

1. Sigt mandelmel og flormelis sammen. Pisk æggehviderne stive med salt og pisk sukkeret i lidt ad gangen, til det bliver en tyk og glat marengsmasse. Tilsæt farve – et par dråber skulle være nok – og vend forsigtigt mandelmel/ flormelis i.

2. Massen må ikke være så tyk, at den laver toppe, men heller ikke så tynd, at den løber ud. Prøv at sætte en klat med en teske; hvis den laver toppe, så vend lidt mere rundt i dejen og prøv igen. Fyld massen i en sprøjtepose med glat tyl og sprøjt den ud i ca. 40 små cirkler (ca. 2 cm) på bageplader med bagepapir.

3. Slå pladerne i bordet for at fjerne lufthuller, og lad kagerne „tørre” ved stuetemperatur ½-1 time. Varm ovnen op til 180 grader varmluft og sæt pladerne ind. Skru straks ned til 140 grader og bag kagerne 12 -15 min. Lad dem afkøle på pladerne og flyt dem over på en rist. Hvis de sidder fast, så læg bagepapiret på et fugtigt viskestykke, til de løsner sig.

 

Creme: Giv fløden et opkog og tag den af varmen. Rør den hakkede chokolade i fløden, til den smelter, og rør smørret i. Tilsæt smag og farve (se herunder) og lad cremen afkøle. Vend halvdelen af makronerne med bunden opad. Fyld cremen i en sprøjtepose og fordel den i toppe på bundene. Tryk de resterende makroner ovenpå, og voila! Opbevar dem i en kagedåse i køleskabet i op til 2 dage eller frys dem. 

 

Flotte farverige franske macarons

 

Lyserøde: Brug rød frugtfarve og smag cremen til med 50 g purerede røde bær eller marmelade.

 

Orange: Brug gul+rød frugtfarve og smag til med fintrevet appelsinskal.


Gule: Brug gul frugtfarve og pisk 100 g lemoncurd med 100 g flødeost som fyld.


Lyseblå: Brug blå frugtfarve og rør knuste kandiserede violer i.


Grønne: Brug grøn (gul+blå) frugtfarve og finthakket mynte eller pistacienødder.

2 tips til franske macarons

1. Mandelmel er fintmalede, smuttede mandler. Du kan selv lave mandelmel ved at tørre smuttede mandler på en bageplade ved 175 grader i ca. 15 min. og derefter male dem til fint mel i en foodprocessor.

2. Æggehviderne skal helst være mindst 3 dage gamle og have stuetemperatur.

Læs alt om Kage Fransk Bagværk Dessert
Del på
Kommentarer (0)
Henter...