Nu kan du igen tilmelde dig Danmarks hyggeligste kvindeløb.  Læs mere om overraskelserne her

Sprøde franske makroner.

Opskrift på franske makroner

Franske makroner

Macarons er klassiske franske kager, som findes i alskens farver og størrelser. Læg dem sammen med creme i matchende pastelfarver.

Bedømmelse
Ca. 20 franske makroner

Franske makroner

Fryse-egnet

Makroner:
100 g mandelmel (se tips)
150 g flormelis
75 g æggehvider (3/4 dl)
1 knsp salt
50 g sukker
frugtfarve


Hvid chokoladecreme:
½ dl piskefløde
100 g hvid chokolade
50 g smør
smag
frugtfarve

Sådan laver du franske makroner

Sigt mandelmel og flormelis sammen. Pisk æggehviderne stive med salt og pisk sukkeret i lidt ad gangen, til det bliver en tyk og glat marengsmasse. Tilsæt farve – et par dråber skulle være nok – og vend forsigtigt mandelmel/ flormelis i.

 

Massen må ikke være så tyk, at den laver toppe, men heller ikke så tynd, at den løber ud. Prøv at sætte en klat med en teske; hvis den laver toppe, så vend lidt mere rundt i dejen og prøv igen. Fyld massen i en sprøjtepose med glat tyl og sprøjt den ud i ca. 40 små cirkler (ca. 2 cm) på bageplader med bagepapir.

 

Slå pladerne i bordet for at fjerne lufthuller, og lad kagerne „tørre” ved stuetemperatur ½-1 time. Varm ovnen op til 180 grader varmluft og sæt pladerne ind. Skru straks ned til 140 grader og bag kagerne 12 -15 min. Lad dem afkøle på pladerne og flyt dem over på en rist. Hvis de sidder fast, så læg bagepapiret på et fugtigt viskestykke, til de løsner sig.

 

Creme: Giv fløden et opkog og tag den af varmen. Rør den hakkede chokolade i fløden, til den smelter, og rør smørret i. Tilsæt smag og farve (se herunder) og lad cremen afkøle. Vend halvdelen af makronerne med bunden opad. Fyld cremen i en sprøjtepose og fordel den i toppe på bundene. Tryk de resterende makroner ovenpå, og voila! Opbevar dem i en kagedåse i køleskabet i op til 2 dage eller frys dem.

 

Lyserøde: Brug rød frugtfarve og smag cremen til med 50 g purerede røde bær eller marmelade.

 

Orange: Brug gul+rød frugtfarve og smag til med fintrevet appelsinskal.


Gule: Brug gul frugtfarve og pisk 100 g lemoncurd med 100 g flødeost som fyld.


Lyseblå: Brug blå frugtfarve og rør knuste kandiserede violer i.


Grønne: Brug grøn (gul+blå) frugtfarve og finthakket mynte eller pistacienødder.

Tip

Mandelmel er fintmalede, smuttede mandler. Du kan selv lave mandelmel ved at tørre smuttede mandler på en bageplade ved 175 grader i ca. 15 min. og derefter male dem til fint mel i en foodprocessor. Tips 2: Æggehviderne skal helst være mindst 3 dage gamle og have stuetemperatur.

ingredienser

7

tilberedning

ca. 0 minutter

type

Kage

specialkost

kategori

Dessert

nationalitet

Fransk

energi pr. person

0 Kcal

Fedt 0 %

Protein 0 %

Kulhydrat 0 %

tags

makroner
Bedøm opskrift

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere >>

Ok