Nu kan du igen tilmelde dig Danmarks hyggeligste kvindeløb.  Læs mere om overraskelserne her

Forfriskende citronsorbet

Opskriften på frisk citronsorbet

Frisk citronsorbet

I denne hjemmelavede citronsorbet udnytter vi citronens smag i fulde drag.

Bedømmelse
Citronsorbet til 4 personer

Frisk citronsorbet

 

2 dl vand
100 g sukker, gerne rørsukker
4 citroner, 3 dl saft i alt
1 1/2 pasteuriseret æggehvide, svarer til 1 af de små bægre
3 spsk flormelis


Pynt:
flødeskum og evt. reven citronskal fra en usprøjtet citron

Sådan laver du citronsobet


1. Kog vand og sukker sammen, til sukkeret er opløst. Afkøl det. Kom citronsaften i. Smag til, den skal være syrlig, men ikke sur.

 

2. Frys massen ca. 2 timer. Pisk æggehviderne stive, og pisk flormelis i til sej marengs. Miks isen igennem på en foodprocessor, og vend marengsen i. Frys igen. Eller frys sorbeten i en ismaskine, her kan du komme marengsen i saften fra starten af indfrysningen.

 

3. Fordel sorbeten i dessertglas eller på tallerkner, og pynt med flødeskum og evt. reven citronskal.

Ingredienser

6

Tilberedning

ca. 0 MIN.

Specialkost

Kategori

Dessert

Nationalitet

Energi pr. person

0 Kcal

Fedt 0 %

Protein 0 %

Kulhydrat 0 %

Tags

sorbet
Bedøm opskrift

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere

Ok