Frisk citronsorbet
Foto: Mikkel Adsbøl | Forfriskende citronsorbet
Hendes Verden

Citronsorbet opskrift

Frisk citronsorbet

Del på

I denne hjemmelavede citronsorbet udnytter vi citronens smag i fulde drag.

Af Bente Nissen Lundsgaard 08.nov.2016 Mad

Citronsorbet til 4 personer

Frisk citronsorbet

 

2 dl vand
100 g sukker, gerne rørsukker
4 citroner, 3 dl saft i alt
1 1/2 pasteuriseret æggehvide, svarer til 1 af de små bægre
3 spsk flormelis


Pynt:
flødeskum og evt. reven citronskal fra en usprøjtet citron

Sådan laver du citronsobet


1. Kog vand og sukker sammen, til sukkeret er opløst. Afkøl det. Kom citronsaften i. Smag til, den skal være syrlig, men ikke sur.

2. Frys massen ca. 2 timer. Pisk æggehviderne stive, og pisk flormelis i til sej marengs. Miks isen igennem på en foodprocessor, og vend marengsen i. Frys igen. Eller frys sorbeten i en ismaskine, her kan du komme marengsen i saften fra starten af indfrysningen. 

3. Fordel sorbeten i dessertglas eller på tallerkner, og pynt med flødeskum og evt. reven citronskal.

Del på
Kommentarer (0)
Henter...