Nu kan du igen tilmelde dig Danmarks hyggeligste kvindeløb.  Læs mere om overraskelserne her

Hvid chokolademousse med hindbærsauce er en sikker vinder, når man taler dessert.

Hvid chokolademousse

Hvid chokolademousse med hindbærsauce

Nu er det snart sol og sommer i Danmark, og så er det skønt med en sød, luftig dessert, der matcher sommerstemningen, og chokolade går man jo som bekendt aldrig galt i byen med.

Bedømmelse
Hvid chokolademousse til 6 personer

Chokolademousse:

 

2 blade husblas

4 past. æggeblommer (2 bægre)

75 g flormelis

100 g hvid chokolade

2 tsk. revet, usprøjtet appelsinskal

1 dl appelsinsaft

3dl piskefløde

Hindbærsauce:

 

200 g hindbær

1 dl sukker

1 spsk. citronsaft

Sådan laver du hvid chokolademousse med hindbærsauce

  1. Læg husblassen i blød i koldt vand ca. 10 min. Pisk æggeblommer og flormelis hvidt.

  2. Smelt chokoladen i mikroovn eller over vandbad, og afkøl chokoladen lidt. Rør chokoladen i æggemassen sammen med appelsinskallen. Tag husblassen op af vandet, og smelt den i det vand, der følger med i mikroovn eller over vandbad. Kom appelsinsaften i, og rør blandingen i chokolademassen.

  3. Pisk fløden til skum, og vend skummet i chokolademassen. Fordel moussen i portionsglas, og lad det stivne i køleskab ca. 4 timer.

  4. Kog hindbær og sukker op i en gryde sammen med citronsaft ca. 5 min. Pres saften gennem en sigte. Server saucen til moussen. Hæld hindbærsaucen over moussen inden servering.

Velbekomme!

TIP:

Du kan bruge både friske og frosne hindbær til denne hindbærsauce. 

Ingredienser

10

Tilberedning

ca. 30 MIN.

Specialkost

Kategori

Dessert

Nationalitet

Energi pr. person

0 Kcal

Fedt 0 %

Protein 0 %

Kulhydrat 0 %

Bedøm opskrift

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere

Ok