Hvid chokolademousse
Foto: Mikkel Adsbøl | Hvid chokolademousse med hindbærsauce er en sikker vinder, når man taler dessert.
Hendes Verden

Hvid chokolademousse

Hvid chokolademousse med hindbærsauce

Del på

Nu er det snart sol og sommer i Danmark, og så er det skønt med en sød, luftig dessert, der matcher sommerstemningen, og chokolade går man jo som bekendt aldrig galt i byen med.

Af Bente Nissen Lundsgaard 08.nov.2016 Mad

30 MIN.

Hvid chokolademousse til 6 personer

Chokolademousse:

 

2 blade husblas

4 past. æggeblommer (2 bægre)

75 g flormelis

100 g hvid chokolade

2 tsk. revet, usprøjtet appelsinskal

1 dl appelsinsaft

3dl piskefløde

Hindbærsauce:

 

200 g hindbær

1 dl sukker

1 spsk. citronsaft

Sådan laver du hvid chokolademousse med hindbærsauce

  1. Læg husblassen i blød i koldt vand ca. 10 min. Pisk æggeblommer og flormelis hvidt.

  2. Smelt chokoladen i mikroovn eller over vandbad, og afkøl chokoladen lidt. Rør chokoladen i æggemassen sammen med appelsinskallen. Tag husblassen op af vandet, og smelt den i det vand, der følger med i mikroovn eller over vandbad. Kom appelsinsaften i, og rør blandingen i chokolademassen.

  3. Pisk fløden til skum, og vend skummet i chokolademassen. Fordel moussen i portionsglas, og lad det stivne i køleskab ca. 4 timer.

  4. Kog hindbær og sukker op i en gryde sammen med citronsaft ca. 5 min. Pres saften gennem en sigte. Server saucen til moussen. Hæld hindbærsaucen over moussen inden servering.

Velbekomme!

TIP:

Du kan bruge både friske og frosne hindbær til denne hindbærsauce. 

Del på
Kommentarer (0)
Henter...