'
kylling
fit living

kylling

Jamie Olivers sennepskylling med bladgrønt

Denne super opskrift på sennepskylling er fra Jamie Olivers nyeste kogebog, hvor alle opskrifterne har det til fællles, at de ikke tager mere end 30 minutter at lave.

Af Redaktionen 11.maj.2012 Mad

4

4 stk. kyllingebryst med skind à 150-180 g
4 tsk Colman’s sennepspulver
1 stor porre
4 fed hvidløg
Nogle kviste frisk rosmarin
3/4 dl fløde 12%
1 tsk grov sennep med hele korn

BLADGRØNT
200 g sølvbede eller andre grønne bladgrønsager
200 g babyspinat
1 citron

Sådan gør du:

Pluk rosmarinnålene af stilkene, hak dem fint og drys dem over kyllingekødet. Drys 1 tsk sennepspulver over hvert stykke kød, krydr med salt og peber og dryp lidt olivenolie over kødet.

Dryp også lidt olie ned i en stegepande og steg kyllingen i ca. 18 min. med skindsiden nedad.

Rens hurtigt porren og flæk den på langs. Skyl den under den kolde hane, skær i tynde skiver og kom dem ned i den ene side af panden.

Knus 4 upillede fed hvidløg ned i retten. Vend kødet, så skindsiden er øverst.

Rør rundt i porrerne og tilsæt en god sjat hvidvin. Tjek, at kødet har fået nok og hæld 3/4 dl fløde i panden. Læg alufolie over. Sluk for varmen. Læg kødet på et bræt og skær det i skiver af forskellig tykkelse. Rør grov sennep i saucen, smag på den og krydr evt. efter.

Bladgrønt:
Skær stilkene i tynde skiver, så koger de hurtigere. Skyl bladene. Kom stilkene i gryden, hæld kogende vand over, så det dækker, et godt nip salt og så låg på og sauter 2-3 min. ved svag varme.


Kom bedebladene i gryden og hæld evt. en sjat kogende vand i. Hæld spinaten op i et dørslag og hæld grønsager plus kogevand over spinaten. Kom en sjat olivenolie i den tomme gryde, klem saft af 1/2 citron i og kom alle de afdryppede grønsager tilbage i gryden. Vend dem med en madtang, så alt blandes smukt. Server sammen med kyllingen og evt. brød.

Henter...