Opskrift på jordbær med små kys, karamelcreme og vaniljeis
Foto: Line Thit Klein | Jordbær med små kys, karamelcreme og vaniljeis
ALT for damerne

Opskrift på jordbær med små kys, karamelcreme og vaniljeis

Jordbær med små kys, karamelcreme og vaniljeis

En fin sommerdessert, som alle kan lide.

Af Kenneth Hansen, Svinkløv Badehotel 16.jul.2012 Mad

4

Karamelcreme

80 g sukker

150 g piskefløde

2 vaniljestænger

15 g mælk

1½ blad udblødt husblas.

 

Vaniljeis

100 g piskefløde

60 g mælk

30 g honning

40 g smør

40 g pasteuriserede æggeblommer

1 blad udblødt husblas

3 g salt

vaniljekorn fra en stang vanilje

Små kys

3 pasteuriserede æggehvider

½ dl vand

120 g sukker.

Sprød karamel

50 g sukker

50 g smør

30 g mel

16 g glukose


Andet

20 friske jordbær

hakkede pistacienødder

evt. jordbærpulver (knust frysetørret jordbær)

Prøv også valnøddelagkage

Sådan laver du jordbær med kys, karamelcreme og is

Karamelcreme:
Lad sukker karamellisere i en gryde, tilsæt fløde og vanilje og lad det koge i 2 min. Tag gryden af varmen og tilsæt mælk og husblas, hvorefter det hele sigtes. Hæld et tyndt lag i 4 patentglas og sæt dem på køl.

Vaniljeis:
Alle ingredienser blendes med stavblender, hvorefter blandingen sigtes og køres på en ismaskine eller kommes i fryseren, hvor du rører hyppigt i skålen. Alternativt kan du købe en god vaniljeis.

Små kys:
Kog vand og sukker til 121 grader. Pisk æggehviderne stive og tilsæt sukkerblandingen i en tynd stråle. Pisk yderligere blandingen 3 min – gerne på en røremaskine. Herefter laves små kyskagetoppe på et stykke bagepapir. Bages i ovnen i 3 timer ved 100 grader.

Sprød karamel:

Alle ingredienserne blendes i 1 minut, hvorefter massen smøres tyndt ud på en silikonemåtte eller et stykke bagepapir. Bages i ovnen ved 160 grader til flot gylden farve ca. 18 - 25 min. hvorefter de afkøles.

 

Anretning:

Sprøjt vaniljeis i låget af patentglasset og drys med hakkede pistacienødder og jordbærpulver. De små kys lægges ned i glasset sammen med de friske jordbær, til sidst stikkes et par sprøde karamelflager ned i glasset.

 

TIP:

Denne dessert kan selvfølgelig laves i en dyb tallerken, hvis man ikke har patentglas.

 

SE OGSÅ:

 

Svinkløvs fiskesuppe

 

Valnøddelagkage fra Svinkløv

 

Opskrift fra Svinkløv Badehotel: Fiskefrikadeller med agurkesalat



Henter...