Opskrift på jordbær med små kys, karamelcreme og vaniljeis
SPONSORERET indhold

Jordbær med små kys, karamelcreme og vaniljeis

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

En fin sommerdessert, som alle kan lide.

Af: Kenneth Hansen, Svinkløv Badehotel Foto: Line Thit Klein
16. jul. 2012 | Opskrift | ALT for damerne
4

Ingredienser

Karamelcreme

80 g sukker

150 g piskefløde

2 vaniljestænger

15 g mælk

1½ blad udblødt husblas.

 

Vaniljeis

100 g piskefløde

60 g mælk

30 g honning

40 g smør

40 g pasteuriserede æggeblommer

1 blad udblødt husblas

3 g salt

vaniljekorn fra en stang vanilje

Små kys

3 pasteuriserede æggehvider

½ dl vand

120 g sukker.

Sprød karamel

50 g sukker

50 g smør

30 g mel

16 g glukose


Andet

20 friske jordbær

hakkede pistacienødder

evt. jordbærpulver (knust frysetørret jordbær)

Prøv også valnøddelagkage

Sådan laver du jordbær med kys, karamelcreme og is

Karamelcreme:
Lad sukker karamellisere i en gryde, tilsæt fløde og vanilje og lad det koge i 2 min. Tag gryden af varmen og tilsæt mælk og husblas, hvorefter det hele sigtes. Hæld et tyndt lag i 4 patentglas og sæt dem på køl.

Vaniljeis:
Alle ingredienser blendes med stavblender, hvorefter blandingen sigtes og køres på en ismaskine eller kommes i fryseren, hvor du rører hyppigt i skålen. Alternativt kan du købe en god vaniljeis.

Små kys:
Kog vand og sukker til 121 grader. Pisk æggehviderne stive og tilsæt sukkerblandingen i en tynd stråle. Pisk yderligere blandingen 3 min – gerne på en røremaskine. Herefter laves små kyskagetoppe på et stykke bagepapir. Bages i ovnen i 3 timer ved 100 grader.

Sprød karamel:

Alle ingredienserne blendes i 1 minut, hvorefter massen smøres tyndt ud på en silikonemåtte eller et stykke bagepapir. Bages i ovnen ved 160 grader til flot gylden farve ca. 18 - 25 min. hvorefter de afkøles.

 

Anretning:

Sprøjt vaniljeis i låget af patentglasset og drys med hakkede pistacienødder og jordbærpulver. De små kys lægges ned i glasset sammen med de friske jordbær, til sidst stikkes et par sprøde karamelflager ned i glasset.