Kyllingefrikadeller med bacon og timian
SPONSORERET indhold

Kyllingefrikadeller med bacon og timian

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Kyllingedeller smager skønt! Prøv denne version med bacon og timian og server dem med en sund salat til.

Af: Vibeke Lehn Foto: Maria Warnke Nørregaard
03. nov. 2019 | Opskrift | Fit living
4 personer | Total: 30 min

Ingredienser

400 g hakket kyllinge- eller kalkunkød
25 g røget kalkunbacon
1 tsk. salt
½ tsk. peber
1 spsk. hvid hvede fuldkornsmel
1 æg
1 lille skalotteløg
1 fed hvidløg
2 tsk. friske timianblade
2 tsk. olie til stegning

Salat:

300 g rosenkål
200 g optøede edamamebønner
2 pillede mandariner
100 g friske dadler
100 g granatæblekerner
Grov paprika

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    394 Kcal
  • Fedt:
    27 %
  • Protein:
    34 %
  • Kulhydrat:
    38 %

Sådan gør du:

  1. Hak baconen fint, og rør kyllingekødet med bacon, salt, peber, fuldkornsmel, æg og finthakket eller revet løg samt knust hvidløg og timian til en sammenhængende og fast fars.
  2. Form farsen til 12 frikadeller. Varm olien på en pande.
  3. Brun frikadellerne på panden i cirka 2 minutter på hver side. Skru ned til middel varme, og steg frikadellerne, til de er gennemstegte. Vend dem jævnligt.
  4. Pil rosenkålene i enkelte blade, eller snit dem fint. Skær mandarinerne i halve og dadlerne i strimler.
  5. Bland rosenkål, edamamebønner, mandariner, dadler og granatæblekerner sammen.
  6. Smag til med salt og peber, drys med paprika, og servér salaten til de lune deller.

Anbefalet til dig