'
Chokoladeboller
Foto: Henrik Freek Christensen | Lækre små chokoladeboller med en lækkert chokoladefyld.
BoligLiv

Mini-chokoladeboller

Mini-chokoladeboller

Her bruger vi samme dej som til fastelavnsboller, men fylder dem med chokolade og laver dem i en miniudgave – så må man gerne spise mere end en!

Af Lone Kjær 16.jan.2017 Mad

Mini-chokolade-boller
Tid: ca. 30 min. plus hæve- og bagetid

(24 stk.)
2 dl letmælk
25 g smør
50 g gær
1 spsk. sukker
½ tsk. groft salt
1 æg 
ca. 450 g hvedemel
100 g god mørk chokolade til fyld
1 æg til pensling
100 g god mørk chokolade til pynt evt. sukkerblomster til pynt

 

PRØV OGSÅ: Fastelavnsboller med marmelade

1.  Lun mælken, og smelt smørret heri. Væsken skal kun være fingervarm. Hæld væsken i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt sukker, salt og æg, og ælt hvedemel i lidt ad gangen. Hold lidt af hvedemelet til-bage. Ælt, til dejen er glat og smidig. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i 1 time.

 

2.  Slå dejen ned på et meldrys-set bord. Rul den ud til en fir-kant ca. 40 x 40 cm, og skær den ud til 24 stk.

 

3.  Hak chokoladen, og kom en teskefuld på midten af hvert dejstykke. Fold enderne sam-men mod midten. Læg bol-lerne med snippen nedad på en bageplade med bagepapir. Lad bollerne hæve tildækket i ca. 30 min.

 

4.  Tænd ovnen på 200 grader. Pensl bollerne med sammen-pisket æg, og bag i 8-10 min. afkøl bollerne.

 

5.  Hak chokoladen, og smelt den i en skål over vandbad. Dekorer bollerne med choko-laden, og pynt dem gerne med sukkerblomster eller lignende.

 

 SE OGSÅ: 9 skønne opskrifter på fastelavnsboller


Henter...