SPONSORERET indhold
Snegle med appelsin og chokoladeglasur
Prøv denne opskrift på en ny version af den klassiske snegl. Disse snegle er med appelsin og chokoladeglasur - Mums!
20 personer
Ingredienser
Grunddej:
25 g gær
2 dl lunken mælk
2 æg
1 tsk. salt
2 spsk. sukker
100 g smør
ca. 500 g hvedemel
Fyld:
150 g blødt smør
100 g brun farin
100 g sukker
2 spsk. fintrevet, usprøjtet appelsinskal
1 sammenpisket æg til pensling
Glasur:
½ dl vand
100 g hakket mørk chokolade
3 dl flormelis
Sådan gør du:
- Udrør gæren i mælk i en skål. Kom æg, salt og sukker i.
- Smuldr smørret i hvedemelet. Bland gærblandingen og melblandingen.
- Ælt dejen kort sammen, til den er ensartet og smidig. Stil dejen til hævning tildækket ca. 1 time.
- Rør smør, brun farin, sukker og appelsinskal sammen. Rul dejen ud i en rektangel på et meldrysset bord (25 x 40 cm). Smør fyldet på.
- Rul dejen sammen om fyldet til en roulade. Skær pølsen i 20 skiver ca. 2 cm tykke.
- Læg skiverne i en bradepande foret med bagepapir ca. 20x30 cm med ca. 1 cm imellem hver skive. Lad sneglene efterhæve 15 min. Pensl med sammenpisket æg.
- Bag sneglene på midterste ovnribbe ca. 20 - 25 min. ved 200 grader.
- Kog vandet op, og sluk for gryden. Smelt chokoladen heri. Rør flormelis i. Fordel glasuren over de lune eller afkølede snegle med en ske.