Steak med lynsyltede grønsager
SPONSORERET indhold

Steak med lynsyltede grønsager

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Et par bøffer på grillen med lækkert grønt – nemmere bliver det ikke.De syltede grøntsager smager også godt til andet grillmad.

Af: Pernille Skjødt Foto: Line Thit Klein
07. aug. 2015 | Opskrift | ALT for damerne
Steak med lynsyltede grønsager til 4 personer

Ingredienser

Syltet grønt:
1 dl æbleeddike
1 dl rørsukker
frisk kværnet peber
lidt dild, finthakket
1- 2 gulerødder
½ fennikel
½ chili
½ agurk
¼ blomkål
1 rødløg
salt
4 steaks, f.eks. ribeye eller entrecote

Tilbehør:
friske ærter og f.eks. bitre salater med en god olie-eddikedressing og fintrevet parmesan

Sådan gør du

Syltet grønt:
Bring eddike og sukker til kogepunktet, til sukkeret er smeltet. Krydr med friskkværnet peber, og lad sukkerlagen afkøle. Tilsæt finthakket dild. Skræl gulerødder og fennikel i tynde skiver. Hak chili fint, og skær agurk, blomkål og rødløg i tynde skiver. Drys grøntsagerne godt med salt, og lad det trække 20 minutter, og gerne længere. Hæld eventuel saft, der ligge i bunden, fra grøntsagerne, og hæld eddikelage over. Lad det trække 30 minutter, og gerne længere.

Steg kødet 2-3 minutter på hver side, og krydr med salt og peber. (Stegetid afhænger af, hvor tykt skåret bøffen er). Server steakene med lynsyltede grøntsager, friske ærter og sprød salat.

PRØV OGSÅ: Lammefrikassé med asparges, forårsløg og ærter

PRØV OGSÅ: Sommerens svar på den klassiske humus

PRØV OGSÅ: Stegte nye kartofler med asparges, ærter, ost og skinke