Livretter med mere grønt og mindre fedt
SPONSORERET indhold

Familiemad: Livretter med mere grønt og mindre fedt

Frikadeller, pizza, svensk pølseret og lasagne står højt på listen hos mange familier. Men livretterne behøver ikke at spolere din sundhed eller et ønske om vægttab. Du skal bare vælge de rigtige ingredienser, når du laver de klassiske retter.

Af: Majbritt Louring Engell Foto: Mikkel Adsbøl
10. okt. 2016 | Mad | ALT for damerne

Traditionelle madretter som frikadeller, svensk pølseret, pizza og lasagne kan sagtens dække vitamin og næringsstof behovet, ligesom de kan passe til en sund livsstil, eller til dig, der er på kur. Når hverdagen skal køre, handler det om at lave mad der er nemt og som er vellidt af hele familien.

 

• Lav dine retter på magert kød, eller skær fedtkanten fra, kom grøntsagerne i retten, hvis det er muligt at blende ind i retten, ellers servér grøntsagsstave til ved siden af.


• Anvend mager ost som topping. Lav dine retter proteinrige ved at sikre, der er kød nok, og bruge sunde fedtstoffer til stegning, og kom rapsolie, olivenolie eller pesto over dine grøntsager.


• Top gerne med nødder, eller servér dem i en lille skål ved siden af.


• Servér små skåle med gnavegrønt til retterne: gulerødder, agurker,
cherrytomater og blomkålsbuketter, så alle får ekstra grønt.


• Vil du tabe dig, så spis dig mæt i masser af grønt, og lad være med
at tage tre portioner af aftensmaden.

Her får du opskrifterne på 4 lækre hverdagsretter, som hele famline med garanti vil kunne lide: